Soema Posted April 13, 2010 Author Posted April 13, 2010 Widocznie mu wiele do szczęścia nie potrzeba :) fajny jest, naprawdę.. zresztą jak każdy i gdyby tylko mogła... no ale :niewiem: dziś był o niego telefon, ale pani miała wysłać mail i cisza. Quote
Betta Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 własnie dostałam info że w sosnowieckim schronie jest młoda bokserka...w ciąży jest ale nie wiem który mieisac... ale prawdopodobnie zaciazył ja , nie pamietam chyba jakis owczarkowaty psiur... tak samo jak nasza pitbulkowata.... ledwo to roczne i już szczeniory....masakra.... żeby w schronie rozmnażać zwierzaki... sa na to jakies paragrafy ? moze złamanie paragrafu - zapobiegac bezdomności ? Quote
Betta Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 aa... to dobrze...że wiecie oby Chesio sie za bardzo nie przyzwyczaił do twoich kołderek :P Quote
Alicja Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 http://lh6.ggpht.com/_IWPSfgJ1xzk/S8R-0woKAcI/AAAAAAAABvc/aie8A5sC5ck/s512/Zdj%C4%99cie698.jpg uwielbiam takie faflunki Quote
Kapsel Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Dziewczyny zapraszamy na bazarki na te nasze kochane biedaki: 1. http://www.dogomania.pl/threads/183649-PiszczAE-ce-szeA-cienne-kostki-na-utrzymanie-Chestera-do-30-kwietnia-g-20-00 2. http://www.dogomania.pl/threads/183650-BA-ONNIK-dla-PSA-W-na-utrzymanie-Chestera-do-30-kwietnia-godz-20?p=14482581#post14482581 3.http://www.dogomania.pl/threads/183652-Mini-A-mierdzAE-cy-bazarek-na-Dropsa-do-30-kwietnia-g-20?p=14482635#post14482635 Quote
Soema Posted April 14, 2010 Author Posted April 14, 2010 Isadora7 napisał(a):Soema jak to mnie niema? Jestem :) No! a młody ma coś problemy z brzuszkiem.. Dziś znów biegunka...:shake: i bąki :mdleje: Memlał dziś ucho wołowe, niecałe 10minut mu zeszło.;) zobaczymy jak będzie wieczorem z koopą.. Quote
Alicja Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Soema napisał(a):No! a młody ma coś problemy z brzuszkiem.. Dziś znów biegunka...:shake: i bąki :mdleje: Memlał dziś ucho wołowe, niecałe 10minut mu zeszło.;) zobaczymy jak będzie wieczorem z koopą.. boxiowe delikutaśne brzusio ....przerabiałam to przez 4 latka Quote
Kapsel Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Alicja napisał(a):boxiowe delikutaśne brzusio ....przerabiałam to przez 4 latka Alicjo i co stosowałaś, żeby ulżyć boksiowi? Quote
Alicja Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Kapsel napisał(a):Alicjo i co stosowałaś, żeby ulżyć boksiowi? oj chyba nawet Gall Anonim tego by nie spisał ... chyba nie było sposobów których byśmy nie wypróbowali ..... Quote
teqquila Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Soemus jak tam baczki :P my Tysiowi jak mu tak chodzi w brzusiu i go boli dajemy nifuroksazyd w syropie. Quote
Kapsel Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Alicja napisał(a):oj chyba nawet Gall Anonim tego by nie spisał ... chyba nie było sposobów których byśmy nie wypróbowali ..... A który odniósł pożądany efekt? ;) Quote
Alicja Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Kapsel napisał(a):A który odniósł pożądany efekt? ;) wszystko na chwile dawaliśmy wszystkie możliwe srodki na początku pomagały typu Enteroferment , ludziowy Lakcid potem już tak jak pisze Justyna Nifuroksazyt potem stosowaliśmy ziółka , niestety przepisów już nie mam , ale przyznaje ze pomogło na jakieś 2-3 miesiące teraz jak Ozzy miałjakieś kłopoty z brzusiem stosowałam Sylimarol a jak była luźna qpka to TANINAL Quote
Kapsel Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 a mój wet w kłopotach jelitowo-żałądkowych kazał dawać Espumisan, no-spa i na biegunkę smectę :razz: Quote
Soema Posted April 14, 2010 Author Posted April 14, 2010 Denis jak przyjechał z potworną biegunką z śladami krwi, dostawał zwykły węgiel.. i bardzo dobrze doszedł do siebie. No i miał dietę ścisłą na początku. Intestinala RC jadł, ale miał straszne gazy po tym. Za to na gotowanym, bomba. Chester chyba nie może jeść przełyków. Dziś na spacerze złapał pod blokiem w pysk kawałek kiełbasy, ale krzyknęłam i puścił na szczęście.. nie ufam ludziom.:shake: Quote
ewab Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Soema napisał(a):Chester ma ok. roku, może więcej. Jest pięknym potężnym boksiem, o rzadkim umaszczeniu. O tak umaszczenie ma rzadkie, bo i pręgi ma rzadko. A Chester to jakby powtórka z rozrywki, która w ub. roku była u mnie: http://www.dogomania.pl/threads/143119-Roczny-Ali-–-boksiowa-zagadka-znalazł-swój-DS!!! Quote
Soema Posted April 14, 2010 Author Posted April 14, 2010 Na szczęście Chester, chyba, nie miałam takiej przeszłości jak Ali.:shake: ehh Ale to jest Gamoń, rozkłada mnie na łopatki. Własnie przed chwilą, po raz kolejny. Ja mu klaruje, a on siada trąca mnie łapą, a potem wywija się na plecy i mnie rozbraja. Cwaniak, ja się zaczynam śmiać/przestaje złościć, a on wstaje uhahany:mad: a jak szczeka :crazyeye: jeż na spacerze aż podskoczył, jak Czesiu mu huknął nad głową :) jeżów jak mrówków tu :mdleje: latają, fukają.. psa mi dekocentrują. A jak popylają :-o ale Chester jest fajny :loveu: tyle Wam powiem :p Quote
Kapsel Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Soema napisał(a):Na szczęście Chester, chyba, nie miałam takiej przeszłości jak Ali.:shake: ehh Ale to jest Gamoń, rozkłada mnie na łopatki. Własnie przed chwilą, po raz kolejny. Ja mu klaruje, a on siada trąca mnie łapą, a potem wywija się na plecy i mnie rozbraja. Cwaniak, ja się zaczynam śmiać/przestaje złościć, a on wstaje uhahany:mad: a jak szczeka :crazyeye: jeż na spacerze aż podskoczył, jak Czesiu mu huknął nad głową :) jeżów jak mrówków tu :mdleje: latają, fukają.. psa mi dekocentrują. A jak popylają :-o ale Chester jest fajny :loveu: tyle Wam powiem :p Dokładnie takie są boksioły (czyt. samce), z nimi człowiek nigdy się nie nudzi! :loveu: Quote
chita Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Soema napisał(a): ale Chester jest fajny :loveu: tyle Wam powiem :p dowody w formie zdjec i filmikow mile widziane:eviltong: Quote
Alicja Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 chita napisał(a):dowody w formie zdjec i filmikow mile widziane:eviltong: o to to to to Quote
Soema Posted April 15, 2010 Author Posted April 15, 2010 Jest mu cholernie ciężko zrobić zdjęcie.... Powiedzcie mi jak do oduczyć kochać wszystko i wszystkich?:roll: Dziś na placu zabaw huśtały się dzieci.... Chester skakał taaak wysoko przed ogrodzeniem, że byłam w szoku, piszczał latał.. W końcu zaczął się podkopywać:razz: jak chłopcy stamtąd wyszli, to młody strasznie ciągnął w ich stronę, tylko by się bawił, tulił itd.. Psy wszystkie są fantastyczne :splat: ludzie też, niektórzy jak się boją go i podchodzą z rękami przy sobie, to on po nich zaczyna skakać. Wystarczyłoby tylko stanowczo się odezwać i pies pokornieje. Quote
Kapsel Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Soema napisał(a):Jest mu cholernie ciężko zrobić zdjęcie.... Powiedzcie mi jak do oduczyć kochać wszystko i wszystkich?:roll: Dziś na placu zabaw huśtały się dzieci.... Chester skakał taaak wysoko przed ogrodzeniem, że byłam w szoku, piszczał latał.. W końcu zaczął się podkopywać:razz: jak chłopcy stamtąd wyszli, to młody strasznie ciągnął w ich stronę, tylko by się bawił, tulił itd.. Psy wszystkie są fantastyczne :splat: ludzie też, niektórzy jak się boją go i podchodzą z rękami przy sobie, to on po nich zaczyna skakać. Wystarczyłoby tylko stanowczo się odezwać i pies pokornieje. No i takie są boksery, które nie były szkolone, one tak kochają ludzi, dzieci, całym sobą. Okazują tą miłość do śmierci.... tak ludzi kochają :loveu: Quote
ewab Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Jak oduczyć... kochać innych?!!! Tego nie wolno oduczać. A jeśli chodzi o racjonalne okazywanie miłości, na to trzeba trochę poczekać. Jakieś 6-7 lat:eviltong:. Quote
Zółwik :) Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 każdy piesek kocha ludzi, którzy są dla nich dobrzy, szkoda że nie można tego powiedzieć o ludziach Boksuś przepiekny! takie fajne umaszczenie ma, naprawdę. :) Quote
Recommended Posts