Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 389
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jaki nynuś :loveu::loveu::loveu:
Na poprzednich zdjęciach ma tzw. "odleżyny" na łapach... w jakich on warunkach musiał mieszkać? Gdzie biedak spał? że takie mu się już zrobiły?
Ważyliście i mierzyliście go? Jestem ciekawa jego wagi i wymiarów :razz:

Posted

31 kilogramów to normalna waga boksera.... nie mieliście wcześniej boksia, że tak jego wielkość robi na Was wrażenie? :razz:
Mój Kapsel waży 33 kilogramy, a boksia 31 ;)

Posted

[quote name='Kapsel']31 kilogramów to normalna waga boksera.... nie mieliście wcześniej boksia, że tak jego wielkość robi na Was wrażenie? :razz:
[/QUOTE]
Ale on jest szalenie szczupły, za to wielki jak konik. Na mnie jego wielkość zrobiła wrażenie ;) Jak sobie stanął na budzie, łoooooo - nie odważyłam się wsadzić łapy do boksu.

Ogon go optycznie powiększa?? ;)

Posted

Miałam wcześniej dwa boksery, ale były dwa razy mniejsze (niższe, 20-25kg). Dlatego jego rozmiar robi na mnie wrażenie;) A ogon go optycznie wydłuża i zmienia sylwetkę. Jest szczupły, ale w zasadzie to widać to tylko na żebrach, bo nogi ma już całkiem przyzwoicie umięśnione. Ale z niego pokraka;] Ciągle o coś zawadza, a przy wycieraniu łap nie chce mu się siedzieć tylko od razu się o mnie opiera cielskiem i osuwa na ziemię;] Jak wchodzi na łóżko to czasem zapomni zabrać ze sobą tylne łapy i tak wisi;] Za to jest bardzo grzeczny, poza naszymi nogami i rękami prawie nic nie gryzie;) Jest ciekawski i szybko się uczy.

Posted

[quote name='chodząca katastrofa']Miałam wcześniej dwa boksery, ale były dwa razy mniejsze (niższe, 20-25kg). Dlatego jego rozmiar robi na mnie wrażenie;) A ogon go optycznie wydłuża i zmienia sylwetkę. Jest szczupły, ale w zasadzie to widać to tylko na żebrach, bo nogi ma już całkiem przyzwoicie umięśnione. Ale z niego pokraka;] Ciągle o coś zawadza, a przy wycieraniu łap nie chce mu się siedzieć tylko od razu się o mnie opiera cielskiem i osuwa na ziemię;] Jak wchodzi na łóżko to czasem zapomni zabrać ze sobą tylne łapy i tak wisi;] Za to jest bardzo grzeczny, poza naszymi nogami i rękami prawie nic nie gryzie;) Jest ciekawski i szybko się uczy.
Bo boksie to najlepsze,najpiękniejsze, najgrzeczniejsze, najmądrzejsze psiaki na świecie. nie ma takich drugich. :loveu::loveu::loveu:A Czesio nauczy się szybko z Wami współpracować, tylko jeszcze troszkę czasu mu potrzeba. Zresztą miał najlepszą na świecie nauczycielkę - Soemę!!!!:loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='Kapsel']Bo boksie to najlepsze,najpiękniejsze, najgrzeczniejsze, najmądrzejsze psiaki na świecie. nie ma takich drugich. :loveu::loveu::loveu:A Czesio nauczy się szybko z Wami współpracować, tylko jeszcze troszkę czasu mu potrzeba. Zresztą miał najlepszą na świecie nauczycielkę - Soemę!!!!:loveu::loveu::loveu:

myślisz że Soemcia też tak zwisa z łóżka :hmmmm: :evil_lol:

Mój boxio ( z tym że po sterydach ) ważył 47 kg
Ogólnie to ja widzę podobieństwo do Harleya ....może to rodzinka

Posted

Zwisam....:mgleje:
jak jeszcze posiadałam TŻ i Czesio wlazł na łóżko.... to się zapadło :grins: tera łóżko się trzyma na konstrukcji garnkowo - tłuczkowej :niewiem:

Chester uwielbiał chodzić na spacery, w pewnym momencie juz sam wkładał łapki w szelki :) musicie mu pokazac, że nie może Was ignorować (kładąc się na plecach), bo to jego popisowy numer.. On do 40 kilo dobije spokojnie :loveu:

Posted

już z każdym dniem robi się coraz bardziej posłuszny. Już się przy szelkach nie kładzie tylko siada i podaje łapę. Już całkiem nieźle reaguje na imię i na komendy "chodź" czy "wstań". Rozpoznaje członków rodziny i z radością ich wita. To bardzo mądry boksio. Poszczęściło mi się;]

Posted

chodząca katastrofa napisał(a):
Poszczęściło mi się;]

Dokładnie to ujęłaś. Bokser to największe szczęście! Łapcie to szczęście korzystajcie ile się da, bo Czesław jest wyjątkowo pięknym okazem!
Bokserowiroza już Was chyba dopadła i mam nadzieję, że nie odpuści :oops:

Robicie mu wszystkie szczepienia? Chyba wychodzi że to będzie 9 na wszystkie choroby, czy się mylę?
Na kastrację tez Czesław jest w najlepszym okresie swojego życia. Więc wszystko się pięknie Wam układa. :multi: