anielica Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 Sonię zobaczyłam po raz pierwszy zimą - chyba w styczniu. A raczej zobaczyłam jej nosek, wystający z budy. Zwróciła moją uwagę swoimi przestraszonymi oczyskami, i długim pysiem - myślałam że to chart. Sonia nie wychodziła z budy, odkąd ją zobaczyłam - aż do tego tygodnia. Może słoneczko ją osmieliło? Nie wiem... Wyszła i podeszła do krat... Sońka to starsza psina, ma siwiutki pyszczek i sierść w innych miejscach również posiwiałą. Na pewno wiele przeżyła - porozciągane sutki świadczą o tym, że rodziła nie raz. Nie jest bardzo chuda, ale wygląda biednie - taka starsza spracowana psina... :-( Sonia miała swojego pana, który zmarł. Pracownik mówił, że znaleźli tego człowieka martwego w mieszkaniu, po kilku (czy kilkunastu dniach), a przy nim jego suczynę... Nikt nie wiedział, że facet nie żyje, bo sunia nie skarżyła się, nie piszczała... Tak trafiła do schroniska. Kurczę, ona nie jest piękna, ale ma w sobie jakąś magię - w oczach, w siwym pyszczku, w zmęczonym życiem ciałku... Może ktoś znajdzie miejsce dla tej magicznej psinki??? Jest średnia-większa - myślę, że wielkości suki ON. A to Sonia: Quote
anielica Posted March 29, 2006 Author Posted March 29, 2006 sonia biegnie na górę, pokazać się ciociom i wujkom dogomaniakom.... Quote
lupe Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 A bedzie moze fotka bez klatki ? tak pytam... bo kraty gorzej na banerkach wychodza... śliczna jest taka subtelna srebrna Quote
anielica Posted March 29, 2006 Author Posted March 29, 2006 Niestety nie możemy wchodzić do tego boksu. Spróbuję włożyć w sobotę aparat przez kraty - może tak się uda... Quote
lupe Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 anielica napisał(a):Niestety nie możemy wchodzić do tego boksu. Spróbuję włożyć w sobotę aparat przez kraty - może tak się uda... Ej nie...poradze sobie :) A jak Ci ręka zostanie za krata zalizana na śmierc ? Quote
rybon36 Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 no i temat na opowieść sam się podsuwa a opowieść opowiada:-( uwielbiam staruszki...czy ja juz to kiedyś mówiłam? Quote
bonika Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 Oj Anielica, ona śliczna jest - przecież ona wygląda jak łania :loveu: czy jak to najczęściej się mówi - sarna :-) Sonia - sarna na górę :multi: Quote
monnikk Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 Jaki piękny bannerek! Dziękujemy! Sarna-Sonia do góry! Quote
Mysia_ Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 O rany... mam słabość do takich ślicznotek... :roll: Quote
anielica Posted March 29, 2006 Author Posted March 29, 2006 [quote name='lupe'] dzięki lupe koffana :loveu: przepiękny bannerek! Quote
Mysia_ Posted March 30, 2006 Posted March 30, 2006 domku gdzie jesteś???? Magiczna Sonia czeka :roll: Quote
Aleksandra_B Posted March 30, 2006 Posted March 30, 2006 Prześliczna psica...może allegro? Tylko jakiś tekścik i namiary do osoby kontaktowej poproszę? Quote
anielica Posted March 30, 2006 Author Posted March 30, 2006 olu, dziękuję... spróbuję jakiś tekścik sklecić, chociaż nie bardzo umiem takie wyciskacze łez pisać... Quote
anielica Posted March 31, 2006 Author Posted March 31, 2006 Hop Soniu! Nikomu się nie podobasz? :-( Quote
anielica Posted March 31, 2006 Author Posted March 31, 2006 Sonia - w tej staruszce jest magia.... Quote
monnikk Posted April 1, 2006 Posted April 1, 2006 Sonia wędruje do góry i pilnie rozgląda się za domem !!! Quote
Recommended Posts