Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sonię zobaczyłam po raz pierwszy zimą - chyba w styczniu. A raczej zobaczyłam jej nosek, wystający z budy. Zwróciła moją uwagę swoimi przestraszonymi oczyskami, i długim pysiem - myślałam że to chart.

Sonia nie wychodziła z budy, odkąd ją zobaczyłam - aż do tego tygodnia.
Może słoneczko ją osmieliło? Nie wiem... Wyszła i podeszła do krat...

Sońka to starsza psina, ma siwiutki pyszczek i sierść w innych miejscach również posiwiałą. Na pewno wiele przeżyła - porozciągane sutki świadczą o tym, że rodziła nie raz. Nie jest bardzo chuda, ale wygląda biednie - taka starsza spracowana psina... :-(

Sonia miała swojego pana, który zmarł. Pracownik mówił, że znaleźli tego człowieka martwego w mieszkaniu, po kilku (czy kilkunastu dniach), a przy nim jego suczynę... Nikt nie wiedział, że facet nie żyje, bo sunia nie skarżyła się, nie piszczała... Tak trafiła do schroniska.

Kurczę, ona nie jest piękna, ale ma w sobie jakąś magię - w oczach, w siwym pyszczku, w zmęczonym życiem ciałku...

Może ktoś znajdzie miejsce dla tej magicznej psinki???
Jest średnia-większa - myślę, że wielkości suki ON.

A to Sonia:

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

anielica napisał(a):
Niestety nie możemy wchodzić do tego boksu. Spróbuję włożyć w sobotę aparat przez kraty - może tak się uda...

Ej nie...poradze sobie :)
A jak Ci ręka zostanie za krata zalizana na śmierc ?