Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A Soniusia żyje sobie pomaleńku.
Chore serduszko czasem zakołacze ale "pańciostwo" jest zawsze pod łapką i dba o swoją "psicę":lol:.
Ostatnie upały dały się troszkę Soni we znaki więc "Pańcio" wymyślił, że trzeba "jego dziewczynce" pomóc i wnosił nasze "maleństwo" (30 kg.) na rękach na 1 piętro. Sonia jest bystra więc po kilku razach uznała, że teraz już nie musi się starać i nawet jak nie było upałów stawała przednimi łapkami na pierwszym stopniu, patrzyła nam w oczy i czekała - na "windę":evil_lol:. Sama ważę 50 kilo - wyobrażacie sobie ten widok jak ją taskam na górę???
Ale ostatnio postanowiliśmy jednak ją przekonać żeby wchodziła sama i zgadnijcie co się stało? Jak już musiała to sobie po prostu prawie wtruchtała na górę. Jeszcze parę razy próbowała "oczu Garfilda" przy schodach ale jesteśmy twardzi - 9 schodków da się przejść.
Wysłałam Aleksandrze zdjęcia więc pewnie jak zawsze zaraz je wstawi. Ale ja już dziś parę słów opisu.
Wyobraźcie sobie, że Sonia jest jedynym psem jakiego znałam (a znałam ich wiele, który nie boi się odkurzacza!!! A ba - nie boi się - ona lubi odkurzacz!!! Jak tylko zabieramy się do sprzątania, kładzie się na materacyku i czeka na "relax". Zmniejszamy więc siłę ssania i masujemy sukę - niech ma!!!
Inną przyjemnością naszej suni jest przeszkadzanie nam w treningu!
Kiedy rozkładamy maty na podłodze i chcemy sobie poćwiczyć natychmiast wykorzystuje fakt, że jesteśmy nisko i "włazi" na matę nadstawiając się do głaskania i przytulania. Nauczyliśmy się robić "brzuszki" jednocześnie głaskając Sonię. No cóż - sztuka kompromisów. A zobaczcie zdjęcie portretowe "Sonia z profilu" - czyż to nie pięknotka?:iloveyou:

Posted

Ulaa napisał(a):
wyjątkowe stworzonko :loveu: i niech ktoś powie, że "stare psy niczego się nie nauczą" :D

a ile jeszcze moga nauczyć człowieka :loveu::loveu::loveu:

Posted

Może założyć jakiś klub psów odkurzaczolubnych..ja też zawsze myślałam, ze te szumiąco-odkurzające maszyny są psimi wrogami a tu proszę, nie tylko Sonia ale też były Paluchowy psiak zamieszkujący teraz w Katowicach, Wienio, uwielbia odkurzanko :lol:

i Sonieczka

Posted

te odkurzanie to świetny pomysł!:loveu:przepiękne zdjęcia Sonieczki, widzę, że jest szczęśliwa i kochana-jaka to radośc po przerwie zobaczyc że wszystko dobrze u niej:loveu:kochanych ma opiekunów:loveu:

Posted

Rzeczywiście psy nie lubią dźwięku odkurzacza. Sonia jest prawie zupełnie głucha. Mój inny pies wcześniej rzucał się na ssawkę odkurzacza z zębiskami - teraz kiedy stracił słuch wprawdzie odsuwa się w bezpieczne miejsce ale już się z nami nie szarpie.

Posted

A Wienio - cuuudny! Odkąd mamy w domu Sonię uwielbiamy stare psy.
Jak czasem mówi mój mąż: "Nie zna życia kto nie spojrzał w oczy staremu psu". I masz Jagienka rację, Sonia wiele nas nauczyła: cierpliwości, szacunku (nie uczucia litości ale szacunku właśnie) dla słabości i nieporadności wynikającej z wieku.
Z jaką godnością Nasza Stara Sonia znosi swoje małe upadki. Ma trochę niestabilne tylne nogi tak, że czasem jak coś ją wytrąci z równowagi "obsuwa się" na bok ale natychmiast wstaje, nie żali się (jak moja mała, zupełnie zdrowa suczka) i udaje, że nic się nie stało.
Kochamy to zwierzę okrutnie i coraz trudniej nam przychodzi myśleć, że trzeba się będzie z nią rozstać. Tylko, że czas jest nieubłagany i serduszko Soniowe bije z coraz większym trudem.

Posted

Wspaniale się czyta takie wieści :loveu: Też mamy kilkunastoletniego starunia z Palucha i kiedyś nastąpi w końcu ten dzień... ale do tego czasu taki starunio przynosi tyle radości - co kilka psiaków razem wziętych :lol:

Cudownie Sonieczka trafiła :loveu:

• 1 month later...
Posted

GRATULACJE i najlepsze zyczenia :bday: !
Duzo zdrowka kochana psinko !

We wrzesniu bedzie 2 lata, jak nasza Isia ( Zosia ) tez ze schroniska w Lublinie , jest z nami.
Tez ma juz swoje latka i rozedme plucna, przez ktora slabnie i traci rownowage, ale kochamy ja strasznie mocno !
Stare psiaki maja w sobie to cos, co kaze je kochac i juz !

• 2 months later...
  • 6 months later...