Mysia_ Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 Besia chyba na czas Świąt i Nowego Roku gdzieś wyjeżdżała, obiecała potem świąteczne relacje, czekamy :cool3: Quote
Mysia_ Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 Przyszłam poupominać się trochę o fotki :eviltong::evil_lol: Quote
MaxSta Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 Super teraz dopiero odwiedzam Sonię i takie wiadomości. Pozdrawiamy Sonię i Jej Domek!!!!!!!!! Quote
Jagienka Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Byłam przed chwilą u Dandiego na wątku i przypomniałam sobie o Soni (kiedyś równolegle śledziłam ich losy)... on nie miał jeszcze szczęścia, ale ciesze się, ze ta bajkowa, magiczna, czarodziejska sunia ma już gdzie czarować :loveu: Quote
Besia Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 Przepraszam, że tak długo ani słowa ale byliśmy wszyscy - tzn. ja i psy prawie 2 miesiące na Mazurach w takiej głuszy, że komórka nie bardzo działała nie mówiąc juz o jakimś dostępie do internetu. Boże Narodzenie to stanowczo święta Soni jest przecież ogromna choina do przytulania. Wpychała swoje, nie malutkie przecież, cielsko prawie do połowy w gałęzie, rozwalała ozdoby w promieniu metra a potem odwracała sie zdziwiona jakby mówiła "No co? Przecież zawsze tak robię." (Zdjęcia wysyłam jak zwykle do Aleksandry - może wstawi -:lol:) Sonia jeszcze przed wyjazdem została elegancko zachipowana i nabyła paszport. W podróży zauważyła, że można obserwować krajobraz przez okna. Siedziała na tylnym siedzeniu trzymając głowę na ramieniu kierowcy, patrzyła raz w przód raz w bok i rozemocjonowana podróżą chuchała - a "chuch" ma, że .............ho, ho.:eek3:. Sonia ma się na razie świetnie ale niestety zdiagnozowano u niej głęboką niedoczynność serca. Jest delikatnie wspomagana lekarstwami i regularnie kontrolowana. Nie przemęczamy jej, karmimy delikatnym, pożywnym jedzonkiem i bardzo, bardzo kochamy. Nasza poczciwa starowinka:loveu:. Quote
outsi Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 Cudownie czytać takie opowieści....... Dzięki Besiu! Quote
Ulaa Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Staruszka ma chipa i paszport?? o rany!! A to panisko z niej :loveu::multi: BesiaTy o niej tak piszesz, że za każdym razem mi łzy wzruszenia lecą!!! Ona chyba nigdy w życiu nie była tak szczęśliwa jak z Wami! Wyjazdy, atrakcje, nawet możliwośc rozwijania hobby :evil_lol: Kochana sunieczka i kochana jej rodzinka!!! :multi::multi::multi: nie mogę doczekac sie na fotki :p Quote
Neris Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Magiczna Sonia trafiła na magicznych, cudownych ludzi... Quote
Aleksandra_B Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 :) Jak miło czytać wieści od Was. Niestety na razie nie dostałam żadnych zdjęć... Quote
Besia Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 Przepraszam za kolejną ciszę ale mieliśmy "straszny czas" :shake:- Sonia była bardzo chora. Pojawiło się takie delikatne plamienie i tylko dlatego, że natychmiast pojechaliśmy do naszego, kochanego Doktora nasza psińcia żyje. Diagnoza była straszna - ropomacicze!!! Z jej słabiusieńkim serduszkiem operacja wchodziła w grę tylko w obliczu ratowania życia a i to z mniej więcej 30% szansą. Walczyliśmy wszyscy a Sonia najbardziej. Na szczęście pięknie zareagowała na antybiotyki. Ropień się otworzył i to świństwo z niej wyciekło. Już jest dobrze a Doktor Sonię uwielbia. Twierdzi, że jest jego "osiągnięciem":multi:. Bo też Soni nie da się nie lubić. Po zastrzykach, pobieraniu krwi, bolesnym badaniu - Doktor siada przy biurku żeby uzupełnić dokumentację a Sońcia podchodzi, kładzie mu łepinkę na kolanie i patrzy w oczy jakby mówiła: "Nie martw się, ja wszystko rozumiem i tak Cię lubię". Po dwóch tygodniach walki Sonia wygląda już naprawdę dobrze. Czasami wydaje mi się, że nawet lepiej niż wcześniej - czyżby choróbsko męczyło ją już dawniej a my tego nie zauważaliśmy:niewiem:? Brr.. nawet nie chcę tak myśleć - przecież odkąd dowiedzieliśmy się o jej sercu obserwowaliśmy ją nawet w nocy. Na szczęście jest dobrze. Doktor nas, oczywiście, ostrzega, że do następnego kryzysu ale oby ten "kryzys" był jak najpóźniej!!! A na koniec, żeby zabrzmiało trochę weselej opowiem Wam o porannym rytuale budzenia: Dzwoni budzik - zrywa się nasza mała sunia (bo jako jedyna z naszego psiego stada słyszy) i zaczyna tańczyć po łóżku starając się nas polizać po pyskach, na to zrywa się Sonia i tu my schodzimy na odległy, odległy plan bo następuję coś takiego, że zawsze kręcą nam się łezki - "dziewczynki" się witają: liżą sobie pysie, myją nawzajem oczi i uszy a wydają przy tym takie dźwięki jakby nie widziały się z rok. Po takim obrazku każdy dzień musi zacząć się dobrze. Jak widzicie wszyscy kochają Sonię:loveu:. Quote
Mysia_ Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 jak dobrze się czyta takie opowieści :loveu::loveu::loveu: Dobrze, że z Sonią już lepiej ;) Czekamy na fotki :cool3: Quote
Ulaa Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 bo jej nie da się nie kochać!!! :loveu::loveu::loveu::multi: Sońciu Twoi kochani państwo po raz kolejny uratowali Ci życie :loveu: Bądź z nimi jak najdłużej! (i z nami - twoim fanklubem na dogo też :) ) Quote
Aleksandra_B Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Dzielna Sońcia :loveu: I foteczki, a brzusio to ma takie niczego sobie Quote
Ulaa Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 jaka mordeczka :loveu::loveu::loveu: a brzuchol faktycznie sobie jest taki :siara: Quote
Witokret Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Jak to dobrze, że Sonieczka trafiła na takich wspaniałych ludzi :loveu: Tej sunieczce to się po prostu NALEŻAŁO !!! ;) Quote
Mysia_ Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 jaka szczęściara :loveu::loveu::loveu: Quote
Aleksandra_B Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Przepiękne zdjęcia, prosimy o więcej, więcej! Proszę mi zawalać skrzynkę takimi fotkami jak najczęściej :) Zdjęcia pod tytułem: "Z poranną wizytą u Sonii" oczy Soni - no po prostu miód :lol: Quote
Ulaa Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Sonia ma identyczną minkę jak pańcia! :lol: Ale ona jest słodziutka :loveu: Quote
Mysia_ Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 cuuuudowane fotki :loveu::loveu::loveu: Quote
outsi Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Ulaa napisał(a):Sonia ma identyczną minkę jak pańcia! :lol: :crazyeye::loveu: Naprawdę jak Siostry Blliźniaczki :loveu: ! Quote
Recommended Posts