Witokret Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 Jej Pani oglaszala ja na roznych stronach. Teraz nie wiemy gdzie ma poza allegro, gdzie same ja umiescilysmy. Quote
MaxSta Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 Sonia na 1 stronę po nowy domek biegiem marsz !!! Quote
Ulaa Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 Przepraszam, że nie wchodziłam kilka dni na dogo i nie wsadziłam tego ogłoszenia... ale nie rozumiem jak to w końcu jest? Bo Anielica pisze mi na pw, że wolontariuszy wygonili ze schronu i nie mogą już pośredniczyć w adopcjach. A dla Sonieczki oznacza to, że żadna adopcja "na odległość" (o ile nowy potencjalny właściciel sam nie przyjedzie) - odpada. Przecież nie będę podawała w ogloszeniu namiaru na schronisko... Co robić? Czy ona ma jakikolwiek cień szansy na tymczas albo hotelik? Quote
BasiaD Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 Sonia wraca na 1 stronkę przypominać o sobie cioteczkom! Quote
MaxSta Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 Sonia w górę!!! Pokochajcie staruszkę ona naprawdę tak niewiele potrzebuje do szczęścia. Quote
Ulaa Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Czy ktoś odpowie mi na pytanie? Od samego "hopkania" Sonia domku nie znajdzie... Quote
asiakliny Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Ulaa napisał(a):Przepraszam, że nie wchodziłam kilka dni na dogo i nie wsadziłam tego ogłoszenia... ale nie rozumiem jak to w końcu jest? Bo Anielica pisze mi na pw, że wolontariuszy wygonili ze schronu i nie mogą już pośredniczyć w adopcjach. A dla Sonieczki oznacza to, że żadna adopcja "na odległość" (o ile nowy potencjalny właściciel sam nie przyjedzie) - odpada. Przecież nie będę podawała w ogloszeniu namiaru na schronisko... Co robić? Czy ona ma jakikolwiek cień szansy na tymczas albo hotelik? A jaka jest różnica przy adopcji na odległość? Pytam, bo nigdy nie brałam w tym udziału. W schronisku chyba podpisuje się osoba odbierająca psa i ich już dalej nie interesuje co się dzieje z psiakiem? Wysłałam Ci namiary na mnie, bo ja nie byłam wolontariuszką i jestem w schronisku osobą nieznaną, więc myślę, że nie byłoby problemów. O ile znajdzie się gdzieś miejsce dla Sonii. Schronisko przeniosło się już do nowego budynku, postaram się wybrać tam w tym tygodniu i zobaczyć jak tam Sonia. Quote
Ulaa Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Chodzi o to, że jeżeli ktoś zdecydowałby się adoptować Sonię np z ogłoszenia, a nie miałby możliwości jechania po nią, ktoś inny musi podpisać papiery adopcyjne (nie wiem jak jest w Lublinie, ale w większości schronisk tak właśnie jest). Poza tym potencjalny chętny musi mieć możliwość zadania pytań osobie, która ma w miarę możliwości schroniska, bliski kontakt z psem. Jeśli Asiu odwiedzasz Sonię w schronisku, to podam numer do Ciebie. Gdyby zgłosił się jakiś chętny z moich stron, obiecuję oczywiście dokładnie sprawdzić ten domek i mieć pod kontrolą. W takim razie kończę ogłoszenie i wstawię je tutaj później. Quote
asiakliny Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 O bliskim kontakcie z psem w naszym schronisku nie można mówić. Tyle, co przez kraty niestety. Quote
MaxSta Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 Sonia pozdrowienienia od naszej Soni twojej imienniczki. Quote
MaxSta Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 No nie co to ma znaczyć dogomaniacy macie wakacje czy co pieski ich nie mają SONIA w górę!!! Quote
Hailwyn_Hailwey Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 Pogubiłam się już trochę... Znaczy tak Sonia jest teraz w schronisku, tak? na jakich portalach jest teraz suczka? Można by jej zrobić ogromną kampanie reklamową chociażby w internecie, pozatym te plakaty, moge je porozwieszać w Krakowie i okoliach. Nie wiem w jaki sposób mogę pomóc? Quote
BasiaD Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 Magiczna Sonia wraca na 1 stronkę! Cioteczki do roboty! Quote
BasiaD Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 Soniu - Magiczna Królewno - wracaj na 1 wyczarować sobie domek! Quote
Mysia_ Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 będzie tu cichutko dopóki nie znajdzie sie osoba, ktora będzie tutaj nad wszystkim panowała, zazwyczaj jest to osoba, która zakłada wątek, ale tutaj chyba nie ma takiej mozliwości :roll: Więc...? Quote
Neris Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 Ten wątek jest już taki stary a sytuacja Soni się nie zmienia. W sumie nie mam pojęcia co mogłabym dla niej zrobić, nie mogę ani zadeklarować wpłat ani wziąć jej do siebie - w moim stadzie psów pewnie by się źle czuła. Quote
Ulaa Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 Zrobiłam Soni ogłoszenie. Czy coś zmienić, poprawić? Dajcie znać. Jest tutaj do ściągnięcia http://chomikuj.pl/ullka/IDEA*c5*81+PSIEJ+WIERNO*c5*9aCI.doc - niech każdy w miarę możliwści rozwiesi u siebie ogłoszenia, to na razie jedyne możemy zrobić dla Soni... Quote
Hailwyn_Hailwey Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 Porozwieszam te plakaty po Krakowie, nic wiecej nie mogę zrobić A wogóle napewno Sonia jest dalej w schronisku? Jejku prosze niech ktoś kto mieszka blisko Soni się zajmie tą sprawą dokładniej... Bo by z końca Polski mało co możemy zrobić Quote
Recommended Posts