Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przepraszam, że nie wchodziłam kilka dni na dogo i nie wsadziłam tego ogłoszenia... ale nie rozumiem jak to w końcu jest? Bo Anielica pisze mi na pw, że wolontariuszy wygonili ze schronu i nie mogą już pośredniczyć w adopcjach. A dla Sonieczki oznacza to, że żadna adopcja "na odległość" (o ile nowy potencjalny właściciel sam nie przyjedzie) - odpada. Przecież nie będę podawała w ogloszeniu namiaru na schronisko...
Co robić? Czy ona ma jakikolwiek cień szansy na tymczas albo hotelik?

Posted

Ulaa napisał(a):
Przepraszam, że nie wchodziłam kilka dni na dogo i nie wsadziłam tego ogłoszenia... ale nie rozumiem jak to w końcu jest? Bo Anielica pisze mi na pw, że wolontariuszy wygonili ze schronu i nie mogą już pośredniczyć w adopcjach. A dla Sonieczki oznacza to, że żadna adopcja "na odległość" (o ile nowy potencjalny właściciel sam nie przyjedzie) - odpada. Przecież nie będę podawała w ogloszeniu namiaru na schronisko...
Co robić? Czy ona ma jakikolwiek cień szansy na tymczas albo hotelik?

A jaka jest różnica przy adopcji na odległość? Pytam, bo nigdy nie brałam w tym udziału. W schronisku chyba podpisuje się osoba odbierająca psa i ich już dalej nie interesuje co się dzieje z psiakiem?

Wysłałam Ci namiary na mnie, bo ja nie byłam wolontariuszką i jestem w schronisku osobą nieznaną, więc myślę, że nie byłoby problemów. O ile znajdzie się gdzieś miejsce dla Sonii.

Schronisko przeniosło się już do nowego budynku, postaram się wybrać tam w tym tygodniu i zobaczyć jak tam Sonia.

Posted

Chodzi o to, że jeżeli ktoś zdecydowałby się adoptować Sonię np z ogłoszenia, a nie miałby możliwości jechania po nią, ktoś inny musi podpisać papiery adopcyjne (nie wiem jak jest w Lublinie, ale w większości schronisk tak właśnie jest). Poza tym potencjalny chętny musi mieć możliwość zadania pytań osobie, która ma w miarę możliwości schroniska, bliski kontakt z psem.

Jeśli Asiu odwiedzasz Sonię w schronisku, to podam numer do Ciebie. Gdyby zgłosił się jakiś chętny z moich stron, obiecuję oczywiście dokładnie sprawdzić ten domek i mieć pod kontrolą. W takim razie kończę ogłoszenie i wstawię je tutaj później.

Posted

Pogubiłam się już trochę... Znaczy tak Sonia jest teraz w schronisku, tak?

na jakich portalach jest teraz suczka? Można by jej zrobić ogromną kampanie reklamową chociażby w internecie, pozatym te plakaty, moge je porozwieszać w Krakowie i okoliach. Nie wiem w jaki sposób mogę pomóc?

Posted

będzie tu cichutko dopóki nie znajdzie sie osoba, ktora będzie tutaj nad wszystkim panowała, zazwyczaj jest to osoba, która zakłada wątek, ale tutaj chyba nie ma takiej mozliwości :roll: Więc...?

Posted

Ten wątek jest już taki stary a sytuacja Soni się nie zmienia. W sumie nie mam pojęcia co mogłabym dla niej zrobić, nie mogę ani zadeklarować wpłat ani wziąć jej do siebie - w moim stadzie psów pewnie by się źle czuła.

Posted

Porozwieszam te plakaty po Krakowie, nic wiecej nie mogę zrobić

A wogóle napewno Sonia jest dalej w schronisku? Jejku prosze niech ktoś kto mieszka blisko Soni się zajmie tą sprawą dokładniej... Bo by z końca Polski mało co możemy zrobić