Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kasia14 napisał(a):
Z tego co wiem, to jest Grzesiem zainteresowany dom w Niemczech i jest szansa, że Grzesiu tam pojedzie.... zobaczymy

Dziewczyny czy Wy współpracujecie z jakąś fundacją niemiecką?

• Replies 230
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

modliszka84 napisał(a):
my nie, ale schronisko

Czy psiaki jada do domów stałych czy do domów tymczasowych?Wiecie co dzieej sie potem z nimi...pytam bo róznie słyszy się o adopcjach zagranicznych jak nie jest to konkretny dom tylko posrednictwo fundacji.Może wiecie coś więcej?

Posted

Jestem cała ZA domami w Niemczech. Byłabym szczęśliwa, gdyby Grzechu tam trafił. Oni naprawdę nie przerabiają psów na pasztet. Sama bym chciała zamieszkać w takim domku na starość.

• 3 weeks later...
Posted

W podobnej, a nawet gorszej sytuacji jak Grzes jest nasza Saba. Tak samo beznadziejnej. Proszę, zajrzyjcie również do niej.

Po 8 latach oddana z adopcji. Czy śmierć będzie miała tak samą beznadziejną jak dzieciństwo - samotne w schronisku? Na powrót ''Pana'' czeka już 2 lata. Nie wiele czasu jej zostało, powoli gaśnie. Proszę... http://www.dogomania.pl/threads/135463-Saba-mix.owczarek-ile-razy-jeszcze-trafi-do-schroniska-PSIA-TRAGEDIA!!

Posted

Przez tę złośliwość techniki (padł mi komputer) nie mogłam zajrzeć do żadnego z "moich" dogomańskich piesków.
Straszliwie mi przykro, że Grześ jest ciągle w schronisku :-(.
Nadzieja w tych, którzy zajrzą na stronę Dogomanii i znajdą na niej Grzesia, psa idealnego, kochanego i... bardzo stęsknionego za domem. Zaadoptujcie go kochani.

• 3 weeks later...
Posted

kasia14 napisał(a):
To bardzo dobra wiadomość, w końcu ktoś go zechciał. Trzymajcie kciuki, a cieszyć się będziemy jak Grzesiu dojedzie, wszystko będzie ok i dostaniemy zdjęcia ;)

Trzymam kciuki za szczęśliwy domek Grzesia...

• 4 weeks later...
Posted

no niestety my też nie wiemy póki co...

możesz do nich napisać http://www.hundehilfe-polen.de/ (ang. lub niem.) ...
może uda ci się uzyskać odpowiedź...

generalnie no to jest to fundacja współpracująca z szeregiem innych fundacji i organizacji w Niemczech. Obecnie opłacają nam np. hotel dla 2 psów (Bumerang - 8 lat w schronie, teraz u Ani w Brodnicy, Drops - amstaf z przeszłością - teraz u Marka w Bogatyni). no więc nie mogą mieć chyba złych intencji.

Posted

Ale nie o eksperymenty na staruszkach chodzi? Przepraszam za to pytanie ale... po prostu nie znam fundacji. Chciałabym widzieć Grzesia na kanapie, w ciepłym domu, obok pana/pani, którzy miziają go za uszkiem :)

Posted

Nie, absolutnie nie.
Wiele razy przysyłali nam zdjęcia psów "nieadopcyjnych", które były u nas w schronisku po 5-6 lat a teraz wylegują sie na kanapie.
Nie wiem tylko czy Grześ trafił do domu stałego od razu, czy do tymczasowego czy do prywatnego przytuliska.