Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Myszka....swoje imię zawdzięcza swej nieśmiałości. Jednak do dziś była tylko kolejnym psem w schronisku.
Jest w nim od 2 lat, nie straciła jeszcze wiary w lepsze jutro.
Jest trochę lękliwa przy pierwszym spotkaniu, jednak szybko przełamuje lęk i wpatruje się w człowieka w oczekiwaniu na pieszczoty i smakołyki :cool3:.

Lubi siedzieć na rekach i kolanach, choć długie siedzenie w jednym miejscu po prostu ją nudzi:roll:. Jest spokojna i bezkonfliktowa. Z innymi psami chce się bawić, choć większych od siebie troszkę się lęka. Na oznaki agresji reaguje uległością.

Myszka ma około 3 lat. Jest juz wysterylizowana

Więcej o niej napisze po kolejnych spacerach.

link do katowickiego schroniska: http://www.katowice.schronisko.net/adopcja-id-26583.html

Edit: jakby się kiedyś komuś nudziło i miałby ochotę porobić ogłoszenia i pomóc Myszce (spis aktualnych ogłoszeń strona 5) to tutaj gotowy tekst ;)

"Myszka, to niewielka sunia (ok. 35cm w kłębie). Ma około trzech lat. jest niekonfliktowa w stosunku do swoich współbraci.
Do ludzi nastawiona pozytywnie, szuka z nimi kontaktu (choć do obcych troszkę nieufna).
Lubi pieszczoty, siedzenie na kolanach, czy noszenie na rękach (kiedy spali swoje nadmiary energii ;) )
jest sunia aktywną, lubi spacerować i bawić się z innymi czworonogami.

Co więc taka młoda, kochana sunia robi od dwóch lat w schronie??
Odpowiedź jest prosta. Myszka jest niezauważalna wśród dziesiątek innych psów...szczeniąt, włochaczów.
Może właśnie Ty szukasz kompana na następne lata życia? Może właśnie Myszka czeka na Ciebie?

Myszka przebywa w jednym ze Śląskich schronisk, jest wysterylizowana.
W szczególnych wypadkach pomożemy z dowozem do nowego domu.

"Spójrz w oczy smutkiem pokryte, zauważ to co ukryte,
choć wydają się zwyczajne, w swych sercach są niepowtarzalne"

kontakt
tel: 607-913-906
mail: istar016@gmail.com "

Gdyby ktoś chciał wkleić sobie bannerek z Myszką, niech skopiuje poniższy kod do swojej sygnaturki :

[HTML][/HTML]

• Replies 74
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem i ja.
Poszerzyłam opisy na stronkach schronu, dodałam małą na katowicki wątek.

Przydałyby się jakieś fotki, bo te robione na potrzeby schroniskowej stronki są kiepskie - sunia była dość wystraszona.

Posted

no kogo my tu mamy :) zobaczysz za kilka tygodniu już nie będzie taką nie śmiałą Myszką ;] ale mam nadzieję że jej się poszczęści i znajdzie jakiścieplutki kąt

Posted

na ostatnim spacerze Myszka nauczyła się siadać :p zobaczymy czy przez tydzień jej się nie zapomni :roll: ona za parówkę potrafi zrobić wiele....choć czasem jej się nie chce bo wie, że i tak jej dam :oops:, ale nie w sposób nie dać, kiedy tak się patrzy.
Na smyczy nie ciągnie praktycznie wogóle....choć ile by taka psina mogła pociągnąć ;) . Ma zwyczja skakać na ludzi w tym na dzieci, ale poza tym dzieciom nic nie robi, pozwala się głaskać i liże po rekach.
Poza tym Mysz nie lubi zabiegów kosmetycznych (obcinanie pazurków to wielkie złoo) strasznie się przy nich kręci i wyrywa.
Psie zabawki ignoruje, ale z innymi psami lubi się bawić (nawet Wyjec jej nie zraził warczeniem i ciągle chciała do niego podchodzić).
Lubi kiedy się ją głaszcze po brzuchu, czasem wciska się na kolana i chce by ja głaskać i głaskać. Taki mały pieszczoch z niej, kiedy nie ma w pobliżu innego psa (wtedy woli jego towarzystwo)

Zdjęcia z soboty :)

PS.mam wielką prośbę, mógłby jej ktoś zrobić firmówkę ? Baaardzo proszę . Nie mam na razie za bardzo gdzie jej zrobić (ciągły brak worda).

• 3 weeks later...
Posted

dziś Myszce bardzo podobało się na spacerze...a na smyczy w lesie ciągnie i sapie jak mała lokomotywa byle tylko iść pierwsza...a tu nie ma tak dobrze Tinusia woli prowadzić:evil_lol:. poza tym w trakcie odpoczywania po spacerze pokłóciła się z Tina o miejsce na kanapie...zazdrośnice dwie małe :roll:.
szkoda że pogoda paskudna i zdjęć się robić w lesie nie chciało...może w sobotę będzie ładnie :)

Posted

pewnie :) myślę że jak Tince się uda u Agnieszki to miejsce dla Mychy na kanapie będzie tylko dla niej, chyba że dostane kanapowca ;p