kamilqax95x Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 Ej no o co chodzi ?? :roll::lol: Quote
kamilqax95x Posted April 17, 2010 Author Posted April 17, 2010 i co z Modelką ?? Ktoś ja zaadoptował ??:p Quote
ageralion Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 Jutro moze bedzie dla niej domek. Zobaczymy ktora suczke wybierze Pani :) Quote
kamilqax95x Posted April 17, 2010 Author Posted April 17, 2010 A to jest Modelka Chuda i Lady ?? Mam nadzieje że to Lady będzie !!! Quote
ageralion Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 Zobaczymy, ktora zawladnie sercem nowej wlasciecielki ;) Moj TZ tez najbardziej polubil Lady :evil_lol: ale ciiii bo to watek Modelki :eviltong: Quote
kamilqax95x Posted April 17, 2010 Author Posted April 17, 2010 No ja osobiście wole Modelkę ale Lady potrzebuje natychmiast domu a Modelka jeszcze młoda na pewno są nią zainteresowani :cool3: Quote
Zofija Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Kochani- Bardzo, bardzo proszę Was o pomoc!!!!! Sunię, którą mam w Hoteliku chce adoptować Pan z Łeby. Niestety nie mogę znaleźć wolontariusza. Czy ktoś może mi pomóc, albo wskaże gdzie szukać. BARDZO WAS PROSZE O POMOC-TO JUŻ 3 DZIEŃ I NIC. Dla tej Suni to duża szansa!!!! To jest jej wątek: http://www.dogomania.pl/threads/144093-Sonia-owczarkowata-PIĘKNA-sunia-już-w-HOTELIKU!POTRZEBNE-OGŁOSZENIA Piszcie do mnie na pw lub maila: zofoakrystyna@poczta.onet.pl mój tel.: 508-063-271 Quote
kinia098 Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Znaleziono sunię w Szczecinie ! Wejdźcie, proszę. Może akurat ją znacie. Odpowiedzi proszę pisać na wątku suni. http://www.dogomania.pl/threads/183863-Znaleziono-m%C5%82od%C4%85-suni%C4%99-z-czerown%C4%85-obr%C3%B3%C5%BCk%C4%85-!-Szczecin-!?p=14506103#post14506103 Quote
ageralion Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 MOdelka sie nie popisala dzisiaj... Taki wariat z niej, ze mam rece dluzsze o 10 cm. W zabawie zamiast smyczy pacnela mnie w reke i wogole szal cial byl. Co nas zaskoczylo, to udalo si eja na chwile skupic i laska potrafi siadac i dawac lape :multi: Ale trzeba ja koniecznie oduczyc lapania za smycz... Dla dzisiejszych ludziow byla zdecydowanie za zywiolowa ;) Za to zaczepil mnie pan w schronisku. Zaptal czy moge mu pomoc, bo chce poznac sunie z k-7. Chce towarzyszke dla swojego psiaka. Pokazal mi Modelke :lol: Oczywiscie poinformowalam Pana, ze suczka jest wysterylizowana. Przyjal do wiadomosci ;) Wlasnie wracal ze szkolenia ze swoim psiakiem, wiec moglismy je ze soba poznac. Ale szalaly w zabawie :loveu: Dwa wariaty normalnie. Pan sie zdecydowal na suczke. Musimy mu zrobic wizyte przedadopcyjna ale to dopiero skonczy sie kwarantanna i bedzie sterylka, bo juz ktos nas ubiegl i jest zapisany na sunie. Quote
ageralion Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Nie dopisalam jeszczem, ze Pan chce wziac Modelke za jakis tydzien dopiero, bo mu stolarz konczy robic duza bude dla obu psow. Pan zapewnial ze Modelka zima bedzie mieszkala w domu ale cos mi tu smierdzi. Skoro moze mieszkac zima , to czemu teraz nie mogla w domu poczekac na bude? Quote
Rybka_39 Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Ja bym takiemu nie dała psa. Znam takich co to biora psa na zimę. Taa... Quote
DAGA1505 Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 zawsze można sprawdzić gdzie sunia mieszka w zimie i powiedzieć Panu o wizytach po adopcyjnych,ale daje do myślenia dlaczego nie wziął jej odrazu skoro w zimę ma być też w domu Quote
agnieszka32 Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Dziewczyny, spokojnie...;) Będzie wizyta przedadopcyjna. Po pierwsze - przed Panem jest ktoś inny jeszcze zapisany na Modelkę. Sunia jest jeszcze na kwarantannie, potem sterylizacja, jeszcze ok. tygodnia będzie w schronisku. Po drugie - pan był z psiakiem, który trafił do niego, bo był w fatalnym stanie - krowi 1,5 metrowy łańcuch, bez jedzenia i picia... Teraz jest zadbanym pięknym radosnym psem, miał piękne szeleczki, wyczesaną sierść, a Pan właśnie wracał ze szkolenia - pokazywał mi nawet, jak wspaniale psiak wykonuje komendy. Pomyślcie sobie - kto by szkolił jakiegoś burka, który mieszka w budzie? Czesał go, ubierał w szeleczki, bardzo dbał o niego i szukał mu towarzyszki. Po trzecie - to, że pies mieszka w ogrodzie i ma budę, to jeszcze nic strasznego, pod warunkiem, że ma częsty kontakt z człowiekiem. Moja sunia przebywa w ogrodzie prawie 24 godziny na dobę, siłą muszę ją zaganiać do domu. Kiedy miałam jeszcze budy, Sara i Fiodor spędzały w nich często noce, nawet jesienią czy zimą - z własnej woli. Pan zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie, pies miał z nim świetny kontakt. Robił zdjęcia modelce, by pokazać je rodzinie. Przesłałam mu zdjęcia zrobione przez ageralion w schronisku i napisałam, że jeszcze ktoś jest przed nim na sunię zapisany. Dostałam taką odpowiedź: "Witam, Serdecznie dziękuję za maila. Wiadomość niestety jest dla nas bardzo smutna. Mam na myśli to że ktoś wcześniej zglosil się po Modelkę. Już cała rodzina ją zaakceptowała i nawet zostało wybrane dla niej imię. Bardzo nas zasmuciła wiadomość że nie jesteśmy pierwsi do zaadoptowania Modelki. Jak pani sama widziała Azor też się zakochał w niej od pierwszego wejrzenia. Mamy jednak cichą nadzieję że do nas trafi i będzie u nas żyła w wymarzonych warunkach. Mam prośbę, gdyby ten ktoś się nie zgłosił to proszę mnie natychmiast powiadomić. Będę czekał z niecierpliwością każdego dnia tak jak i moja rodzina z Azorem. Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję" Quote
Enigma79 Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 brzmi dobrze... i znając nowego właściciela oraz jego adres, można kiedyś odwiedzić pieska (= sprawdzić warunki ;)) albo poprosić o jakieś zdjęcia od czasu do czasu Quote
zeberka4 Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 uważam że ten pan o którym piszesz dałby modelce wspaniały dom, moze warto pomyslec własnie o nim i mu wyadoptowac pieska? Quote
agnieszka32 Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 zeberka4 napisał(a):uważam że ten pan o którym piszesz dałby modelce wspaniały dom, moze warto pomyslec własnie o nim i mu wyadoptowac pieska? Zobaczymy, co będzie. Na Modelkę zapisała się już w schronisku jedna osoba. Ona ma pierwszeństwo. My nie mamy na to żadnego wpływu, niestety. A chciałybyśmy utrzymywać kontakt z adoptującymi. Quote
ageralion Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Zapraszam na bazarek dla naszych TTB, na ktorym mozna kupic dysk zewnetrzny firmy Verbatim o pojemnosci 160GB http://www.dogomania.pl/threads/184122-2-5-calowy-przeno%C5%9Bny-dysk-twardy-USB-firmy-Verbatim-160-GB-(do-30.04) Quote
kamilqax95x Posted April 22, 2010 Author Posted April 22, 2010 A czemu nie mam Modelki na stronie TOZ'U ?? Quote
ageralion Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 kamilqax95x napisał(a):A czemu nie mam Modelki na stronie TOZ'U ?? Bo na modelke jest juz ktos zapisany i po dojsciu do siebi epo sterylce napewno ma dom. Albo u tego goscia zapisanego albo u tego, co z nami rozmawial :) Facet codziennie pyta o suczke albo mnie albo Agnieszke... Quote
kamilqax95x Posted April 22, 2010 Author Posted April 22, 2010 ageralion napisał(a):Bo na modelke jest juz ktos zapisany i po dojsciu do siebi epo sterylce napewno ma dom. Albo u tego goscia zapisanego albo u tego, co z nami rozmawial :) Facet codziennie pyta o suczke albo mnie albo Agnieszke... A facet nie chce Lady albo Chudej ?? Quote
ageralion Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 kamilqax95x napisał(a):A facet nie chce Lady albo Chudej ?? Jego pies jest wielkosci Modelki i z podobnym temperamentem. Lady i Chudzinka sa za male.... Quote
ageralion Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Modelka zostala ciachnieta 19.04. Dzisiaj ja widzilysmy, ma troche spuchniete brzusio ale nic jej raczej nie bolalo, wiec pewnie dostaje przeciwbolowki. Pan zapisany na sunie nie odbieral dzisiaj telefonu, wiec dalej nie wiemy czy bedzie ja odbieral pod koniec miesiaca. Dzisiaj dzwonil do mnie Pan, ktory jest na nia zapisany jako drugi. Do Agnieszki tez ciagle pisze i pyta czy cos wiemy juz. Strasznie ma smutny glos jak mu mowimy, ze nic nie wiadomo. Jutro sprobuje jeszcze raz poprosic o kontakt z panem... Quote
kamilqax95x Posted April 23, 2010 Author Posted April 23, 2010 Kurde czemu ci co sa 1 zapisani na nią nie chcą Lady :( szkoda tak to by miały 2 dom a tak to jest spór o 1 ;/ Quote
kamilqax95x Posted April 24, 2010 Author Posted April 24, 2010 I co ten facet co sie na nią zapisał odzywa się ?? Quote
Recommended Posts