Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

monika55 napisał(a):
Dzis wysylam stala wplate. Pozdrowienia i mizianka.

Havanka napisał(a):
Pieniążki za bazarek zostały dziś wpłacone. Kiedy pojawią się na koncie, proszę o potwierdzenie wpłaty na wątku.

Jesteście kochane dziewczyny :loveu::loveu::loveu:

Posted

Havanka napisał(a):
Pieniążki za bazarek zostały dziś wpłacone. Kiedy pojawią się na koncie, proszę o potwierdzenie wpłaty na wątku.

Pieniążki dotarły - 121 zł

1948 zł 27 gr + 121 zł = 2069 zł 27 gr. Serdecznie dziękujemy :loveu:

Posted

Mysza2 napisał(a):
Żadnych wiadomości?

Bardzo proszę o wybaczenie, :oops: wróciwszy wczoraj po południu ze schroniska po prostu padłam jak przecinak ze zmęczenia, nawet dzieciaki wykorzystały sytuacje i później poszły spać bo ledwo żyłam i nie małam siły ich gonić.
Więc rozmowa weterynarzy na temat Volwerina odbyła się , weterynarz nie umówił mnie na konkretny termin, nie wiedział w które dni będe w pracy , a kiedy mam wolne , więc staneło na tym że umówili operację po prostu na ten tydzień , a ja sama mam dograć szczegóły , czyli zadzwonić i umówić się konkretnie i dojechać . ;) Na szczęście mam cały tydzień wolny , więc więc nic nie stoi na przeszkodzie. Zadzwonie dzisiaj do kliniki i zorientuje się jak dr. Fabisz w tym tygodniu przyjmuje .
Co do kosztów to nawet Fabisz nie umiał konkretnie powiedzieć , wszystko ma się okazać po RTG i otwarciu łapy , nie wiadomo co tam mogą kryć się za niespodzianki . Czyli wszystko okaże się po operacji, a ja nie wiem nawet na ile mam być przygotowana :roll: .

Była u nas z wizytą pewna Pani. która pomaga szukać domu naszym , trudnym przypadkom , że tak brzydko napisze , zainteresowała się Volwem . Ma porozgladać się za domem dla niego , stałym. Napisałam i wysłałam jej jego historię i zdjęcia , zobaczymy co z tego wyjdzie .

Jak tylko będe coś wiedzieć więcej odnośnie operacji i terminu zaraz napisze . Volwerin był wczoraj wygłaskany, wyściskany , radzi sobie świetnie, humor mu dopisuje , wszyskim cioteczkom na wątku podaje łapke. :lol:

Posted

Cioteczki bardzo dziękują za wiadomości, a że wiadomości dobre to 2 razy dziękują :loveu::loveu:.
Cioteczki nie popuszczą i jak podliczymy co i ile trzeba to pójdą na żebry za kaską dla Volwerina. :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Dzwoniłam do kliniki i wyglada to tak że dr. Fabisz przyjmuje :

Poniedziałek - 15.00 - 20.00
Wtorek - 15.00 - 20 .00
Środa - 9.00 - 11 .00
Czwartek - wogóle nie przyjmuje
Piątek - 9.00 - 11 .00

Operacje przeprowadza głównie w poniedziałki i wtorki , w środy i piątki głównie konsultuje. Myśleliśmy żeby dziś na prędko go zawieźć , ale Volwerin musi być na czczo przed operacją a on się najadł :roll: . Żeby osobiście z dr. porozmawiać musze zadzwonić po 15. 00 , nie wiem może się zgodzi na jutro na operację , choć watpię :shake: .
Jeśli nie w tym tygodniu się już nie da , to umawiam Volwerina na poniedziałek na po południu. I to by był ostateczny termin.

Posted

Operacja , jak wszystko uda sie dograć jutro, jest problem z transportem , bo inspektor w schronisku ma w tym czasie wyjazd , nie wiemy jeszcze czy załatwi sprawę szybko i czy zdąży nas dowieść na operacje . Wydaje mi się że uda na się jednak wszystko połapać i że będzie dobrze, a denerwuje się jak bym to ja jechała na tą operację .:roll:

Posted

kaa, udalo sie dograc transport? Jezeli tak, o ktorej sie odbedzie operacja?? Najlepiej juz teraz bede trzymac kciuki:kciuki:
Nie denerwuj sie za bardzo! Wszystko bedzie dobrze, zobaczysz!!

Posted

Już wróciliśmy z kliniki , operacji na razie nie było, zaraz wszystko dokładnie napisze, mam pare fotek i filmik z postępow chodzenia zaraz wszystko powrzucam , ale najpierw opisze przebieg wizyty.

Posted

Z autem daliśmy rade , wszystko połapaliśmy. :razz:
Nie czekaliśmy długo w poczekalni w klinice bo chyba staliśmy się z Volwem rozpoznawalni ;) , dr. Fabisz zbadał mu dokładnie łape , spytał jak dawno temu go ostatnio widział i jakie leki potem brał i jak długo itp. Potem poprosił abyśmy wyszli we trójkę przed Klinikę na chodnik , bo chce zobaczyć jak on chodzi , powiem szczerze że to musiało komicznie wygladać i śmiać mi się chciało ( bo maszerowaliśmy w różnym tępie między ludźmi , raz szybciej raz wolniej , a za nami podążał Pan doktor wpół zgięty w zielonym uniformie. :evil_lol: ) Po tym hmm spacerze przed kliniką jeszcze raz dokładnie obmacał tą łapę i stwierdził że sie nie spodziewał że zobaczy taką poprawę . Faktycznie jak chodzi wolno to całkowicie obciąża łape , jak szybciej to stara się podskakiwać .
Doktor przywołał kolegę któremu wydał dyspozycję co ma zrobić , a w tym czasie ze mną rozmawiał . Powiedział że jeśli jest tak znaczna poprawa to być może udało by się uniknąć tej operacji , bo najbliższe mięśnie i ścięgna przejeły by rolę tego wiązadła , powiedział że Volwerin dostanie dostawowy zastrzyk , nie pamiętam nazwy dokładnie, a w książeczce nie umiem odszyfrować . Doktor powiedział że dostaniemy go w prezęcie , żeby nas nie naciagać na koszty bo kosztuje 139 zł :crazyeye:. Przed podaniem zastrzyku dostanie lekką narkozę żeby go nie bolało, a potem wybudzacz. Mam się z nim pokazać za ok. 14 dni , wtedy albo już będzie operacja , jak przyjedziemy, albo dostanie drugą dawkę tego cud specyfiku i nie będzie operowany.
Zostaliśmy oficjalnie wpisani w komputerowy rejestr i doktor Fabisz się oddalił , Volwerinem zajął się kolega dr. Po narkozie pomimo że był na czczo zrobiło mu się niedobrze i ... miałam trochę sprzątanie ale za to zrobiło się luźno w poczekalni z naszej strony , co widać na fotce :evil_lol: . Za wizyte zapłaciłam 51 zł , za narkoze i wybudzacz. Na koniec wstawię skany z książeczki i rachunek .

Posted

Kaa, to sa wspaniale wiesci!!!! Super ze dr. Fabisz uwaza ze Volwerin zrobil wielkie postepy i jezeli jest szansa uniknac operacji :-) ...no i zastrzyk w prezecie:multi:

Posted

A tu u doktora po puszczeniu i posprzątaniu pawia po Volwerinku :) , mamy swój kawałek poczekalni :)

Jeszcze mam filmik , kto widział ten poprzedni filmik jak on chodził zauważy różnice, ale troche potrwa zanim mi się przez serwer przepuści ;)