Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

CIOTECZKI MAM PYTANIE.

Czy tę gąbkę trzeba przesyłać w jakichś konkretnych warunkach termicznych , jeśli pójdzie przesyłka priorytetową??
Ile takiej gąbki wystarczy na zabieg?

MAMY DRUGĄ!!!!!
Następna czarodziejka posle druga gąbeczkę. Ale macie opiekunki psiureczki!!!! Super ODI!!!

CZY PSIAKOWI Z URWANĄ ŁAPKĄ TEŻ TRZEBA?

Posted

[quote name='TERESA BORCZ']Czerdo jesteś napewno czarodziejką, Wiem to napewno bo tyle miejsc przeszukałam ja i wszyscy znajomi bliżsi i dalsi i na nic a Tobie się udało!!!!Dobrze że Cię ma Volwek. To juz teraz reszta "przyspieszenia" w zdrowieniu w lapkach Volwa. TRZYMAJ SIE PSINKO!!

Czerdo, czarodziejko, o złotym sercu, skieruj swą czarodziejską moc na bazarek dla Volwerina, bo nastała głucha cisza....
http://www.dogomania.pl/threads/186425-LUKSUSOWY-BAZAREK-!Kup-teraz!-Pozosta%C5%82-tylko-r%C3%B3%C5%BC-DIOR-i-perfumy-ESCADA.!!!/page4

Posted

Mysza2 napisał(a):
Kasiu a jak się miewa Volwerin teraz ?

Voilwerin grzecznie bierze zalecone leki, dziś go trochę na spacer wyprowadziłam , był zachwycony, musiałam usiąść na ziemi i dać mu się wycałować , a że nie wiedział czy ma się do mnie najpierw z radości uśmiechać po swojemu, czy lizać , dostałam z rozpędu w twarz uśmiechem :evil_lol: . Sama radość. Trochę doprowadziłam do ładu jego futrzysko, strasznie lnieje, był czesany przed wyjazdem do kliniki, nawet już tego nie było widać, i tak myślę czy jak się zrobi ciepło np. w przyszłym tygodniu, czy go nie jechać wykąpać przed samą operacją .

Trudno mi powiedzieć czy łapa go mniej boli, bo mi ciągle bez zmian pozwala się wszędzie dotykać, ale okazuje się że nie wszystkim na to pozwala . W klinice przy mnie doktorowi pozwolił bez problemu się zbadać ,dr. stwierdził że mnie chyba lubi, bo go to boli jak on go bada i wygina tą łape.

Posted

:multi:Ma chłopak szczęście w nieszczęściu,że ma takich przyjaciół!Nawet gąbeczki spod ziemi wytrzasnęły psie aniołki!Pewnie byłoby dobrze go w jakimś psim spa przed operacją ukąpać,coby wstydu rodzinie dogomaniackiej nie przyniósł,no i doktora w stan" wonnej narkozy" nie wprowadził;)

Posted

Tereso, dziękuję Ci za anons.
Wczoraj przeczytałam, że Volwerin potrzebuje do operacji gąbki garamycynowej i zaraz zatelefonowałam w o pomoc w tej sprawie.
Dziś przed południem otrzymałam informację, że gąbkę dostanę.
Wiem już też, że można ją przesłać pocztą i w poniedziałek będzie wysłana na mój adres priorytetem.
Powinna dotrzeć we wtorek lub w środę.
Widzę, że Czerda:loveu: już zdobyła tę gąbkę i nawet ją wysłała, więc ta ode mnie już pewnie nie będzie potrzebna.

Posted

[quote name='Odi']Tereso, dziękuję Ci za anons.
Wczoraj przeczytałam, że Volwerin potrzebuje do operacji gąbki garamycynowej i zaraz zatelefonowałam w o pomoc w tej sprawie.
Dziś przed południem otrzymałam informację, że gąbkę dostanę.
Wiem już też, że można ją przesłać pocztą i w poniedziałek będzie wysłana na mój adres priorytetem.
Powinna dotrzeć we wtorek lub w środę.
Widzę, że Czerda:loveu: już zdobyła tę gąbkę i nawet ją wysłała, więc ta ode mnie już pewnie nie będzie potrzebna.

Odi serdecznie Ci dziękuje za pomoc w znalezieniu gąbki i telefon do schroniska, :) Czerda już gąbkę wysłała, więc myślę że dla Volwerina potrzebna nie będzie. Chyba że mogła by się przydać temu psiakowi, jeśli amputacja była by konieczna.

http://www.dogomania.pl/threads/186457-URWANY-kawa%C5%82ek-tylnej-%C5%82apki-niesamowity-b%C3%B3l-co-z-nim-zrobi%C4%87-PRZY-PRZEPE%C5%81NIENIU

Posted

carolinascotties napisał(a):
Kapsel - dalam znac w watku psiaka z urwana lapka... moze beda potrzebowac... ktos powinien wkrotce odpowiedziec...

Na tamtym wątku juz proponowano, bo mają jedna dodatkową, więc ta jest juz trzecia

Posted

Dawno tu nie zagladalam i widze, ze Wolverin ma powazna operacje przed soba, czy moge prosic o krotka informacje, na czym polega jego problem z lapka? Z gory dziekuje i serdecznie pozdrawiam, a pieskowi zycze szybkiego powrotu do zdrowia.

Posted

Wiecie co, już nie mogę się doczekać, kiedy zdrowy i piękny Volw znajdzie nowy, kochający dom:) Bo tak będzie, nie ma wyjścia:)

Posted

viola005 napisał(a):
Dawno tu nie zagladalam i widze, ze Wolverin ma powazna operacje przed soba, czy moge prosic o krotka informacje, na czym polega jego problem z lapka? Z gory dziekuje i serdecznie pozdrawiam, a pieskowi zycze szybkiego powrotu do zdrowia.

Już kilka razy było to pisane a więc .. Volwerin po pogryzieniu ma zerwana wiązadła śródstopia, wszystkie drobne kostki miał jak by luzem , weterynarz chciał robić operację ( wstawić implant) ale trzeba było czekać aż odsłonięta kość pokryje się skórą i blizną, potem
okazało się, że jest szansa że powstający zrost i blizny unieruchomią te kostki, że być może ta blizna ( ziarnina ) zewnętrzna i wewnętrzna tak usztywnią staw , że nie będzie potrzebna ta operacja. Zauważyliśmy po pewnym czasie że psiak ma coraz większy problem z tą łapą , całkowicie ją odciąża i skręca mu się ona do wewnąrz. Weterynarz po zbadaniu stwierdził że powstały komplikacje ze zrastaniem się blizn wewnątrz łapy. Okazało się że tak jak przypuszczał utworzyła się blizna ( ziarnina ) i tak miało być , tylko z powodu rozległości urazu powstała nie w tym miejscu co trzeba , i zaczeła usztywniać łapę nie tam gdzie miała i wykręcać ją lekko do wewnątrz . Powiedział że łapą powinien się zająć ,zoperować ,specjalista który ma często do czynienia z takimi przypadkami. Polecił specjalistę z Wrocławia i Dr. Fabisza z Chorzowa, byłam na konsultacji w Chorzowie z Volwerinem i dr. Fabisz podejmie się operacji . Operacja nosi nazwe Osteosynteza i będzie polegać na
usunięciu zrostu ( blizny która się utworzyła ) ustawieniu w odpowiedniej pozycji kości , ześrubowaniu ich i założeniu inplantu.
No i do tej operacji jest potrzebna ta sławna ostatnimi czasy gąbka , która zostanie założona na wyskrobaną po zroście kość :)

Posted

Kapsel napisał(a):
No i ja kolejną gąbkę załatwiłam :shake: nie wiem co robić, czy odmówić? :roll:

Ja Wam wszystkim jeszcze raz bardzo serdecznie dziękuje za zaangażowanie w szukanie tej gąbki, Kapselku jestem Ci bardzo wdzięczna. :) Taka gąbka to unikat, na pewno jakiemuś psiakowi się przyda. Jeśli jest na zbyciu i niepotrzebna to trzymaj aż znajdzie się jakiś psiak do operacji , niekoniecznie Rudzki. Raczej każdy weterynarz doceni taki dar .

Posted

Na konto doszła wpłata
- Agnieszka 103 - 5 zł

1358 zł + 5 zł = 1363 zł

Aktualizuje 2 post o świeże informacje o Volwie których tam brakuje, Justyna zmień może tytuł , już nie szukamy gąbki ;)