Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

bela51 napisał(a):
A jak Volwik dzisiaj sie czuje?

Dziś nie moge jechać do schroniska i osobiście się z Volwem zobaczyć, zadzwonię po południu i napisze co postanowił weterynarz. Po kastracji raczej żadnych problemów nie będzie, ma mały szew, jest zamknięty w suchym i czystym pawilonie , założyłam mu w razie czego kołnierz, tak że się nie rozliże.

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja tez mocno trzymam kciuki.:kciuki:
Wczoraj zrobilam przelew na Volwerina. Moja deklaracja to 20zl, ale bede starala sie wplacac wiecej (tym razem 10€). Przyda sie na leczenie chlopaka;-)

Posted

wasabi81 napisał(a):
Ja tez mocno trzymam kciuki.:kciuki:
Wczoraj zrobilam przelew na Volwerina. Moja deklaracja to 20zl, ale bede starala sie wplacac wiecej (tym razem 10€). Przyda sie na leczenie chlopaka;-)
:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:
Cioteczko jesteś aniołem
:multi::multi::multi::multi::multi:
Bardzo dziękujemy w imieniu Volwerinka

Posted

No bardzo mi przykro ale po raz kolejny z filmikiem się nie udało, spróbują po południu ze schroniska do Pianki wysłać, jak się wreszcie uda dam znać . Nie wiem czemu tak się dzieje, ja go u siebie obejrzałam , więc z nim nic złego się nie stało .

Posted

Ufff trzeba było tak odrazu zrobić , a nie z poczty na poczte wysyłać i nie wysłać, człowiek się uczy całe życie . W każdym razie ciesze się że się wreszcie udało. Na drugi raz wiem jak wstawić.

Posted

[quote name='Mysza2']Ale na pewno wiesz jak zrobić zmiany w pierwszym poście
Napisz to justynie85 na tym wątku, bardzo prosimy
http://www.dogomania.pl/threads/1804...7#post14684557
\
W pierwszym to nie dam rady bo to Justyny post, moge coś w drugim poprawić . a link się nie otwiera niestety. Volw się podpiera wtedy gdy nie daje rady utrzymać się na tej zdrowszej łapie, która też sporo przeszła bo obie były pogryzione, na tej zdrowszej miał ogromnego krwiaka , ma zrosty , była nacinana żeby się ropa nie zbierała, więc też jest dość mocno osłabiona. Są momenty że się chwieje, ma problem z równowagą. Tego wszystkiego niestety nie da się pokazać bo ten filmik musiał by być kręcony na dworze, jak sam chodzi, nie na smyczy, i musiał by być 3 razy dłuższy.

Posted

DOstałam maila na pw od Katrinko cyt"
"Teraz mogę wpłacić tylko niewielką kwotę jednorazowo, ale poproszę o nr konta, bo nie znalazłam na wątku."
Kasiu bardzo proszę prześlijcie cioteczce na pw nr konta
Bardzo bardzo bardzo dziękujemy
:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:
:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:
Każda złotówka się liczy

Posted

Weterynarz po obejrzeniu i zbadaniu Volwa stwierdził że ta łapa nie zrosła, pogoiła nie doszła do siebie tak jak przewidywał , wymaga operacji i konsultacji ale u specjalisty ortopedy, on się tej operacji nie podejmie bo tam trzeba oprócz wiazadła jakieś usztywnienia wstawiać. Zaleca konsultacje ze specjalistami z Kliniki we Wrocławiu, tam muszą mu zrobić RTg kolejne , zbadać i jedynie tam operować . Co do leków to tutaj nic nie pomogą , te o których pisałam są wskazane jak najbardziej ale po operacji.
Osobiście będe się widzieć z weterynarzem w środe lub czwartek, tylko wątpię czy dowiem się czegoś więcej, jeśli powiedział że się nie podejmie operacji to sprawa naprawde jest poważna.. Mogę się jedynie zapytać o koszt takiej operacji.

Posted

Sama jestem w ciężkim szoku, :-( miałam nadzieję że nam sie tylko wydaje że mu się gorzej chodzi,bo przecież RTG nic złego nie wykazał:placz: i wszystko wskazywało na to że to tylko i ( aż) wiazadło. Nie wiem jakie możliwości ma ten wet z Obornik, czy dał by rade sam się konsultować, czy trzeba szukać kogoś we Wrocławiu, kto by to mógł zrobić, wozić psa . Jestem naprawde w szoku i nie do końca jasno myśle. :shake:

Posted

Fatalne wieści :(

Zrobiłam dzisiaj przelew na 25,- i miała to być wpłata jednorazowa,ale w zaistniałej sytuacji będę się starała- na miarę swoich możliwości- pomagać częściej...Nie mogę zadeklarować wpłat systematycznych,bo trochę się już w deklaracjach stałych rozszalałam ,ale kiedy będę mogła-coś tam wyślę...Trzymam kciuki,żeby było lepiej i przepraszam.

Posted

Ten weterynarz polecil Wroclaw, bo tam sa najlepsi specjalisci (Wydzial Weterynarii), moze udaloby sie zrobic to bardzo po kosztach jesli trafiloby sie na weterynarza z sercem...