Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kilka dni temu poproszono mnie o ogłoszeniu znalezionego pieska.
To młody pies, który został znaleziony w pierwszy dzień świąt 4 kwietnia. W Zielonce wsiadł do autobusu i wysiadł w Ząbkach. Trzy dni temu dostałam zdjęcie aby szukać jego właściciela, dostał imię Nestor. A następnego dnia otrzymałam tę straszną informację, że chyba on jest w klinice, ma ataki padaczki i chyba został skatowany.:shake: Ze zdjęcia wynika, że to on. Stan psiaka jest niestabilny. :-( Nie wiem czy już był chory czy ktoś go skrzywdził.
Pilnie trzeba zrobić tomografię na SGGW a Urząd Miasta Zielonki dostał mniejsze fundusze i ma mniej pieniędzy na finansowanie pomocy zwierzakom, na finansowanie fundacji Maja. Koszt tomografii to 400 zł. Najblizszy możliwy termin na SGGW to środa 14 kwiecień Bez tomografii trudno ustalić przyczynę i dalsze leczenie.
Kto pomoże w uzbieraniu opłaty za tomografię? :modla::modla::modla::modla:
W sprawie Nestora kontakt do Marfii:
Tel.608 607 858
mail: fundacja.maja@op.pl

Marfii będzie prowadziła rozliczenie finansowe Nestora. Jeżeli jesteś w stanie przeznaczyć symboliczną złotówkę :modla: na badanie Nestora proszę o wpłatę na jej konto:
Agnieszka Marszycka:
ul. Sikorskiego33A/2:
05-091 Ząbki:
35 1030 0019 0109 8518 0173 8026

Na tą chwilę mamy 100zł od Julki z BreBanku, ze sprzedaży gadźetów, Julka Wielkie dzięki :lol:

Tak wyglądał Nestor

A tak wygląda Nestor w klinice :-( (Margo05 i Abrakadabra dziekuję za zdjęcie z kliniki)

Posted

Zdjecia juz zostaly zrobione. Margo przesle je, jak tylko zrzuci na komputer.

Niestety - z racji tego, ze stan zdrowia psiny jest taki a nie inny ( znajduje sie w stanie permanentnych atakow padaczkowych - lekarze zbijaja drgawki, serce caly czas na takich "obrotach jak w czasie ataku) - nie ma mozliwosci wydostania go z klatki, zeby porobic zdjecia.

Do szpitalika, ze zrozumialych wzgledow tez nas nie wpuszczono.

Skorzystalysmy z uprzejmosci pani Vet, ktora wlasnorecznie wykonala 2 fotki.

Posted

[quote name='Abrakadabra']Zdjecia juz zostaly zrobione. Margo przesle je, jak tylko zrzuci na komputer.

Niestety - z racji tego, ze stan zdrowia psiny jest taki a nie inny ( znajduje sie w stanie permanentnych atakow padaczkowych - lekarze zbijaja drgawki, serce caly czas na takich "obrotach jak w czasie ataku) - nie ma mozliwosci wydostania go z klatki, zeby porobic zdjecia.

Do szpitalika, ze zrozumialych wzgledow tez nas nie wpuszczono.

Skorzystalysmy z uprzejmosci pani Vet, ktora wlasnorecznie wykonala 2 fotki.

Abra, Margo super!!Dzięki!!! Proszę prześlij fotki na anouk92@poczta.onet.pl

Posted

[SIZE="3"]Nestorowi trzeba pilnie zrobić tomografię głowy, ale potrzebna jest pomoc w uzbieraniu opłaty za badanie.
Kto pomoże w zbiórce na badanie tomografii
:modla::modla::modla::modla:

Nestor w klinice w niestabilnym stanie (Abrakadabra i Margo05 dziekuje za wizytę w klinice i za zdjęcie)

Posted

Dzisiaj Nestor czuje się odrobinę lepiej, jest przytomny i próbuje podnosić głowę. Na SGGW można zrobić tomografię dopiero w środę a koszt wynosi 400 zł. POTRZEBNA ZBIÓRKA NA BADANIE!!
:modla:

Posted

Kochani, jeśli ktoś jest w stanie przeznaczyć symboliczną złotówkę na badanie Nestora proszę o wpłatę na moje konto, będę prowadziła tą sprawę od strony finansowej:

Agnieszka Marszycka
ul. Sikorskiego33A/2
05-091 Ząbki
35 1030 0019 0109 8518 0173 8026

Na tą chwilę mamy 100zł od Julki z BreBanku, ze sprzedaży gadźetów, Julka Wielkie dzięki :)

Posted

Abrakadabra napisał(a):
Czy ten psiak ma właściciela?

Tego nie wiemy, stąd rozwieszanie ogłoszeń z informacją, że poszukujemy właściciela

Awit napisał(a):
A ja spytam, skąd te zdjęcie gdy pies był jeszcze zdrowy?

Teraz jak zobaczyłam ogłoszenie tego psa skojarzyłam jak Joaśka z MAJI opowiadała, że psiak wsiadł za panią, która szła ze swoim psem, do autobusu w Zielonce, gdy zorientowała się, że mają towarzystwo wysiałda w Ząbkach i 1 dzień pies był u niej, pewnie wtedy cyknięto mu fotkę, potem trafił do MAJI i (teraz już gdybam) jeśli był leczony i nie podano mu na czas leków dostał ataku padaczki.

Posted

To teraz realniejsza wersja:

Pani wysiadła z psem, dała go pod opiekę znajomych którzy zgodzili się przetrzymać psa dobę w zakładzie mechanicznym, w tym czasie Joanna została powiadomiona o całej sprawie.
Gdy następnego dnia pojechała po psa zwierzę było nieprzytomne z objawami padaczki, po ogólnym obejrzeniu psa przez weta postawiono diagnozę, że został skatowany (dochodzeniem co i jak zajmuje się Joanna).
Pies trafił do lecznicy w Wołominie i tu dopiero zaczęła się tragedia bo podano mu lek nie na padaczkę a usypiajacy, który podają anestezjolodzy przy operacjach. Nie wiem jak doszło do pomyłki ale takich wetów to bym ....
Dzisiaj psiak pojehał na tomograf na SGGW , gdy lekarz i anestezjolog zobaczyli czym był leczony złapali się za głowy.
Prawdopodobnie lek ten spowodował zmiany, oby nie nieodwracalne, w mózgu.
Obecnie psiak przebywa pod stałą opieką weterynaryjną w Warszawskiej lecznicy, która jest dobra ale i cholernie droga.
Z opłaceniem rezonansu jakoś się udało ale opłącenie lecznicy to inna para kaloszy.

Kochani PROSIMY WAS o nawet minimalną wpłatę na opłacenie lecznicy i leczenia Nestora, ten psiak naprawdę na to zasługuje.
Nr konta w pierwszym poście, można też wpłacać na konto Fundacji MAJA, podany na stronie www.fundacjamaja.zielonka.pl z dopiskiem "Nestor".

Zdjęcia z dzisiejszego tomografu:

Posted

Ja zrozumiałam,że nie byl pobity tylko miał atak padaczki,a pomyślano że to bylo pobicie. Tak zrozumiałam.
I że omyłkowo podano mu lek stosowany przy operacjach, zamiast leków p.padaczkowych...
Ale żeby zrobić tomografię, też musiał chyba dostać jakieś leki nasenne?

Posted

Pies podobno ma problemy z utrzymaniem równowagi. Jeśli faktycznie podano złe leki to uważam że lecznica powinna ponieść konsekwencje. Podobno dostał rozwodniony morbital.

Posted

To wszystko to jakas masakra.

Mialam zapytac o kilka rzeczy, ale to chyba malo istotne w tej chwili...
Kiedy beda wyniki badan tomograficznych?

Ps.Awit - ja zrozumialam, ze ataki padaczki spowodowane sa nieustalona jeszcze przyczyna.
Sa skutkiem jakichs "oddzialowywan", do tej pory nieustalonych.

Hipotezy zakladaly zmiany na tle neurologicznym, toksykologicznym, badz farmakologicznym.
Innymi slowy, te ataki to wynik: pobicia, otrucia, ew. zaaplikowania jakiegos specyfiku (o ktorym pisze Anouk92).