pilania1 Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 Mam od niedawna psa (przybłąkał się) tak jak napisałam wygląda jak owczarek niemiecki długowłosy jest bardzo skołtuniony, grzbiet mu wyczesałam ale łapy i pod brzuchem nie pozwala -widzę że się boi. Teraz wiosna chyba najlepiej go wystrzyc w tych miejscach .Nie chcę go stresować tym wyczesywaniem . Mieszkam w małej miejscowości ,jedyny fryzjer dla zwierząt nie chce się nim zająć muszę ja sama. Pies ma do mnie zaufanie ,ale ja nie wiem jaką maszynkę kupić do tego strzyżenia . Nie znam się na tym wcale ,czy ręczną maszynką hauptnera da się wystrzyć taką sfilcowaną sierść. Proszę o radę Pilania1 Quote
Michał20 Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 Najlepiej będzie jeżeli wstawisz zdjecia pieska,jeżeli jest to owczarek niemiecki to uwierz mi,że większym stresem będzie pójście do fryzjera dla zwierząt niż czesanie. Kup szotkę która nie sprawi bólu podczas czesania,byle nie igłową. Może być np taka http://www.zoo-sklep.pl/index.php?p13988,amico-by-gorgol-szczotka-dla-psow-i-kotow-z1562142 powinna pasować. Quote
ABCtresury Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 A myślisz że strzyżenia nie będzie się bał? Moim zdaniem to będzie równie stresujące jak wyczesanie go na brzuchu i łapach. Jeżeli możesz,to załącz także zdjęcia psa,wtedy łatwiej będzie określic czy to aby na pewno owczarek niemiecki. Jest to pies czy suczka? Quote
Recommended Posts