mari23 Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 2 sierpnia - Mały ma dom nic więcej nie napiszę, bo przez łzy nie widzę klawiatury.... W sobotę - 15 maja Tropek znalazł dom, znalazł swoje szczęście! 24 maja - nie nacieszył się maluszek tym szczęściem - jutro wraca z adopcji... ale 29 maja.... znalazł nareszcie ten wymarzony, kochający, najlepszy domek!!! Nieduży, ok. 40 cm "w kłębie", drobnej budowy, w typie pinczera, ładnie umaszczony, mądry, grzeczny, łagodny do kotów, posłuszny, w samochodzie spokojny - same zalety ma Tropek!:loveu: a jednak... błąkał się prawie dwa tygodnie po osiedlu, dokarmiany przez dzieci, przeganiany przez dorosłych... pewnie ktoś w ramach przedświątecznych "porządków" pozbył się go....:angryy: ruch ręki, pochylenie się nad nim, hałas, przesuwanie czegoś - to wszystko panicznie go przeraża, przylega wtedy do ziemi w bezruchu - zapewne wiele wycierpiał ten maluch... ale nie ma w nim cienia agresji... jest młody, około 1 - 1,5 roku, radosny i ufny (po chwili, jak przestanie się bać) do ludzi,zwłaszcza kocha dzieci tu już jest bezpieczny, ale na uwięzi, smutny bardzo, popiskuje żałośnie :-( w samochodzie początkowo bał się trochę, ale grzecznie jechał:loveu: 15 maja Tropcio znalazł domek, a 25 maja powraca z adopcji... nie jest to z winy psa, nie zrobił nic, co byłoby powodem oddania, przyczyna leży po "ludzkiej" stronie... ______________________________________________________________________ to drugi biedaczek - na razie wołam go Mały... reaguje :loveu: więcej zdjęć i informacji w poście 39 Quote
czerda Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 miałyśmy tylko dwie możliwości---schron albo uwięzienie wybrałyśmy to drugie , ale to dla takiego malucha potworne to piesek i do mieszkania i na podwórko i dla dzieci i dla starszych nie wiemy co robić , jek mu pomóc? Quote
mari23 Posted April 8, 2010 Author Posted April 8, 2010 zaraz będę (pierwszy raz w życiu) próbować zrobić mu allegro... zapewne nic z tego nie wyjdzie.... Quote
Ladymonia0610 Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 Kolejna bida:( Nie może iśc do jakiegoś hoteliku? Quote
mari23 Posted April 8, 2010 Author Posted April 8, 2010 na razie.... ma allegro... tylko się ze mnie nie śmiejcie, to pierwsze w życiu, dotąd tylko cegiełki kupowałam... http://www.allegro.pl/item993303529.html ma już 12 wyświetleń, z tego 2 to moje :) Quote
agiojoj Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 I w takich momentach chciałabym się sklonować :-( Piecho jest cudo! Quote
Bjuta Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 No śliczne allegro! Mari, możesz skopiować jeszcze jakieś zdjęcie z wątku i upuścić w allegro (w edytuj) no i w ten sposób za darmo dodać fotki między tekstem (bo jak się dołącza za pomocą "dodaj zdjęcie" to za każde trzeba bulić 10 gr i otwierają się małe. Tylko - nie da się w allegro wklejać za pomocą klawiszy kopiuj wklej. A tylko za pomocą kobinacji klawiszy ctrl + c (dla kopiowania ) i ctrl+v dla wklejania. NIe wiem czemu tak jest, ale tak jest... Quote
czerda Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 z tym wklejaniem Bjuta to bardzo przydatne , też skorzystam rano zajrzę do małego , tak mi smutno , że tam jest uwiązany Quote
mari23 Posted April 8, 2010 Author Posted April 8, 2010 spróbuję z tymi zdjęciami, dzieki za dobrą radę... może i banerki tak sie da wkleic, bo nie działa mi "kopiuj" przy nich... a co do maluszka - bardzo mi go żal, on zdążył się w ciągu 2 godzin do mnie przywiązać, strasznie płakał, jak odchodziłam... a jest tak miły, że znajoma, która go dokarmiała... popłakała sie, jak go zabierałam... gdyby nie jej onka, pewnie sama by go przygarnęła... Quote
xmartix Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 zapisuje się porobię parę ogłoszeń allegro bardzo ładne, te zdjęcia dodaj to ludzie jak widza więcej zdjęć to się bardziej decydują :) Mari jak Ci się skończy allegro to ja mogę zrobić za darmo zwykłe allegro dla niego, i mogę ciągle odnawiać za darmo :) Quote
Bjuta Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Tylko jeszcze jedna uwaga do allegro - Mari - wejdź w edycję i kliknij ptaszka przy "wyświetlaj miniaturkę" czy coś takiego - bo wtedy w spisie ogłoszeń pokazuje się zdjątko - a tak jest tylko tytuł aukcji. Quote
elisse Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 kolejny lokator apaczowej budy z jednej strony fajnie,ze jest takie miejsce gdzie takie bidy znajduja schronienie.....z drugiej żal,że jednak pojawiaja się nowi lokatorzy,bo to oznacza że jakis piesek potrzebuje pomocy mari allegro bardzo ładne!! mam nadzieję,że Tropek znajdzie kochający dom tak szybko jak Budyń!! :) Quote
xmartix Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 zrobiłam mu ogłoszenia na: - morusek.pl - przygarnijzwierzaka.pl - ale.gratka.pl - kupiepsa.pl - adopcje.org Quote
mari23 Posted April 9, 2010 Author Posted April 9, 2010 Bjutko:loveu: - dzięki za mądre rady - już stosuję! kiedyś miałyśmy się umówić na "lekcję", to prawie jak kurs korespondencyjny mam zamiast tego:);) xmartix :loveu:- dzięki ogromne za ogłoszenia! i - ze przy nowych obowiązkach znajdujesz czas na "stare" - psie obowiązki ! Ogromne dzięki za pomoc, ja w ogłoszeniach raczkuję dopiero :) za to z naszej-klasy miałam dzisiaj zapytanie o malucha - ale z Zabrza - nie wiem, czy się zdecydują - zaproponowałam połowę transportu (już się nauczyłam, że adoptującemu trzeba pozwolić na wysiłek, żeby docenił, jaki skarb dostaje :razz:) Quote
mari23 Posted April 9, 2010 Author Posted April 9, 2010 Bjuta napisał(a):Tylko jeszcze jedna uwaga do allegro - Mari - wejdź w edycję i kliknij ptaszka przy "wyświetlaj miniaturkę" czy coś takiego - bo wtedy w spisie ogłoszeń pokazuje się zdjątko - a tak jest tylko tytuł aukcji. miniaturka już jest :) ale z wklejeniem zdjęć gorzej :) nie poddam się jednak ! 10 min. później: udało się, ale inną metodą - prosto z fotosika, bo kopiowanie nie działa u mnie ... najważniejsze, że maluch ma więcej fotek! Quote
Bjuta Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Gratulacje!!!!! Tropik! Widzisz jak ciocia o Ciebie dba! Musisz polizać Mari po nosku! Należy jej się! Quote
czerda Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Topiku , szukamy ci domku , nie bądż smutny! Quote
mari23 Posted April 12, 2010 Author Posted April 12, 2010 Tropek nie jest na uwięzi!!! Biega luzem, choć śpi w "apaczowj" budzie, garnie się bardzo do ludzi, ale tylko tych, których poznał - musiał nieźle oberwać, boi się wszystkiego i wszystkich, których nie zna... przemiły maluszek jak ktoś tak mógł go wyrzucić??? Quote
czerda Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 ja się boję jak tak biega luzem , żeby nic mu się nie stało , ale może nie oddala sie stamtąd za daleko Quote
mari23 Posted April 12, 2010 Author Posted April 12, 2010 on się nigdzie nie oddala, biega za człowiekiem, nie wychodzi poza ogrodzenie, a jak brama otwarta i wjeżdżają maszyny, czyli od 7 do 15 - to dla jego bezpieczeństwa uwiązują go przy budzie (do baraku wziąć nie mogą, bo nasza bezdomna kocia mama "w obronie" dzieci rzuca się na niewinną psinę:shake: Quote
Bjuta Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 No to jest bezpieczny! I pewnie czuje się już całkiem "twój!" Quote
mari23 Posted April 13, 2010 Author Posted April 13, 2010 Bjuta napisał(a):No to jest bezpieczny! I pewnie czuje się już całkiem "twój!" bezpieczny jest, ale "mój" byłby, jakby za moim ogrodzeniem biegał...:-( gdyby nie pewien pan, którego na dogo "Aniołem" niektórzy nazywają, bo pozwala mi mieć 6 psów, że o kocie bez łapki nie wspomnę...;) ...no więc, gdyby nie ten :angryy:"aniołeczek" - Tropek biegałby po moim, a nie kolejowym podwórku... i nie tylko Tropek, mała sunia z Dobrocina też... i jeszcze.... ech... nierealne marzenia...:-( Quote
mari23 Posted April 15, 2010 Author Posted April 15, 2010 czerda napisał(a):jak dzisiaj Topik? czy są jakieś wieści? Tropek wyleguje się na kanapie w baraku ! biega luzem, bo na uwięzi straszliwie "płacze"... polubili go tam wszyscy! Quote
Recommended Posts