Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

2 sierpnia - Mały ma dom
nic więcej nie napiszę, bo przez łzy nie widzę klawiatury....

W sobotę - 15 maja Tropek znalazł dom, znalazł swoje szczęście!

24 maja - nie nacieszył się maluszek tym szczęściem - jutro wraca z adopcji...

ale 29 maja.... znalazł nareszcie ten wymarzony, kochający, najlepszy domek!!!

Nieduży, ok. 40 cm "w kłębie", drobnej budowy, w typie pinczera, ładnie umaszczony, mądry, grzeczny, łagodny do kotów, posłuszny, w samochodzie spokojny - same zalety ma Tropek!:loveu:
a jednak... błąkał się prawie dwa tygodnie po osiedlu, dokarmiany przez dzieci, przeganiany przez dorosłych... pewnie ktoś w ramach przedświątecznych "porządków" pozbył się go....:angryy:

ruch ręki, pochylenie się nad nim, hałas, przesuwanie czegoś - to wszystko panicznie go przeraża, przylega wtedy do ziemi w bezruchu - zapewne wiele wycierpiał ten maluch... ale nie ma w nim cienia agresji...
jest młody, około 1 - 1,5 roku, radosny i ufny (po chwili, jak przestanie się bać) do ludzi,zwłaszcza kocha dzieci

tu już jest bezpieczny, ale na uwięzi, smutny bardzo, popiskuje żałośnie :-(

w samochodzie początkowo bał się trochę, ale grzecznie jechał:loveu:

15 maja Tropcio znalazł domek, a 25 maja powraca z adopcji...
nie jest to z winy psa, nie zrobił nic, co byłoby powodem oddania, przyczyna leży po "ludzkiej" stronie...

to drugi biedaczek - na razie wołam go Mały... reaguje :loveu:
więcej zdjęć i informacji w poście 39

• Replies 130
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

miałyśmy tylko dwie możliwości---schron albo uwięzienie
wybrałyśmy to drugie , ale to dla takiego malucha potworne
to piesek i do mieszkania i na podwórko
i dla dzieci i dla starszych
nie wiemy co robić , jek mu pomóc?

Posted

No śliczne allegro! Mari, możesz skopiować jeszcze jakieś zdjęcie z wątku i upuścić w allegro (w edytuj) no i w ten sposób za darmo dodać fotki między tekstem (bo jak się dołącza za pomocą "dodaj zdjęcie" to za każde trzeba bulić 10 gr i otwierają się małe.

Tylko - nie da się w allegro wklejać za pomocą klawiszy kopiuj wklej. A tylko za pomocą kobinacji klawiszy ctrl + c (dla kopiowania ) i ctrl+v dla wklejania. NIe wiem czemu tak jest, ale tak jest...

Posted

spróbuję z tymi zdjęciami, dzieki za dobrą radę...
może i banerki tak sie da wkleic, bo nie działa mi "kopiuj" przy nich...

a co do maluszka - bardzo mi go żal, on zdążył się w ciągu 2 godzin do mnie przywiązać, strasznie płakał, jak odchodziłam...
a jest tak miły, że znajoma, która go dokarmiała... popłakała sie, jak go zabierałam... gdyby nie jej onka, pewnie sama by go przygarnęła...

Posted

zapisuje się
porobię parę ogłoszeń

allegro bardzo ładne, te zdjęcia dodaj to ludzie jak widza więcej zdjęć to się bardziej decydują :)

Mari jak Ci się skończy allegro to ja mogę zrobić za darmo zwykłe allegro dla niego, i mogę ciągle odnawiać za darmo :)

Posted

Tylko jeszcze jedna uwaga do allegro - Mari - wejdź w edycję i kliknij ptaszka przy "wyświetlaj miniaturkę" czy coś takiego - bo wtedy w spisie ogłoszeń pokazuje się zdjątko - a tak jest tylko tytuł aukcji.

Posted

kolejny lokator apaczowej budy
z jednej strony fajnie,ze jest takie miejsce gdzie takie bidy znajduja schronienie.....z drugiej żal,że jednak pojawiaja się nowi lokatorzy,bo to oznacza że jakis piesek potrzebuje pomocy
mari allegro bardzo ładne!!
mam nadzieję,że Tropek znajdzie kochający dom tak szybko jak Budyń!! :)

Posted

Bjutko:loveu: - dzięki za mądre rady - już stosuję!
kiedyś miałyśmy się umówić na "lekcję", to prawie jak kurs korespondencyjny mam zamiast tego:);)
xmartix :loveu:- dzięki ogromne za ogłoszenia!
i - ze przy nowych obowiązkach znajdujesz czas na "stare" - psie obowiązki !
Ogromne dzięki za pomoc, ja w ogłoszeniach raczkuję dopiero :)
za to z naszej-klasy miałam dzisiaj zapytanie o malucha - ale z Zabrza - nie wiem, czy się zdecydują - zaproponowałam połowę transportu (już się nauczyłam, że adoptującemu trzeba pozwolić na wysiłek, żeby docenił, jaki skarb dostaje :razz:)

Posted

Bjuta napisał(a):
Tylko jeszcze jedna uwaga do allegro - Mari - wejdź w edycję i kliknij ptaszka przy "wyświetlaj miniaturkę" czy coś takiego - bo wtedy w spisie ogłoszeń pokazuje się zdjątko - a tak jest tylko tytuł aukcji.

miniaturka już jest :)
ale z wklejeniem zdjęć gorzej :) nie poddam się jednak !

10 min. później:
udało się, ale inną metodą - prosto z fotosika, bo kopiowanie nie działa u mnie ...
najważniejsze, że maluch ma więcej fotek!

Posted

Tropek nie jest na uwięzi!!!
Biega luzem, choć śpi w "apaczowj" budzie, garnie się bardzo do ludzi, ale tylko tych, których poznał - musiał nieźle oberwać, boi się wszystkiego i wszystkich, których nie zna...
przemiły maluszek jak ktoś tak mógł go wyrzucić???

Posted

on się nigdzie nie oddala, biega za człowiekiem, nie wychodzi poza ogrodzenie, a jak brama otwarta i wjeżdżają maszyny, czyli od 7 do 15 - to dla jego bezpieczeństwa uwiązują go przy budzie (do baraku wziąć nie mogą, bo nasza bezdomna kocia mama "w obronie" dzieci rzuca się na niewinną psinę:shake:

Posted

Bjuta napisał(a):
No to jest bezpieczny! I pewnie czuje się już całkiem "twój!"

bezpieczny jest, ale "mój" byłby, jakby za moim ogrodzeniem biegał...:-(

gdyby nie pewien pan, którego na dogo "Aniołem" niektórzy nazywają, bo pozwala mi mieć 6 psów, że o kocie bez łapki nie wspomnę...;)
...no więc, gdyby nie ten :angryy:"aniołeczek" - Tropek biegałby po moim, a nie kolejowym podwórku... i nie tylko Tropek, mała sunia z Dobrocina też... i jeszcze.... ech... nierealne marzenia...:-(

Posted

czerda napisał(a):
jak dzisiaj Topik? czy są jakieś wieści?

Tropek wyleguje się na kanapie w baraku !
biega luzem, bo na uwięzi straszliwie "płacze"...
polubili go tam wszyscy!