Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam!
To tylko propozycja,ale moze by sie kiedys spotkac ze swoimi ogarkami i gonczymi polskimi w Warszawie albo gdzies w okolicach? Porobic foty i sciagnac wszystkie nawet te nie wystawiane psiny (bo sama znam sporo takich ktorych swiat na oczy nie widzial) no i pogadac przy okazji. No jak myslicie?

• Replies 175
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja jestem bardzo za!
Tradycyjnie proponuję Bemowo (kto był ten wie że warunki są ) :-)
Właśnie sobie myślałam że warto by się zakręcić wokół takiego spacerku.
Tylko trzeba jeszcze chyba z tydzień poczekać, bo w lesie dużo topniejącego śniegu i w 15 minut nogi są mokre ( doświadczenia z sobotniego spaceru).
A może by tak spotkać się na ogarzo - gończym "jajeczku" ? ;-)
Może w świąteczny poniedziałek znajdzie się grupa osób, która będzie miała dosyć siedzenia przy stole ? Taka luźna propozycja...

Posted

Superowo w takim razie! Trzeba tylko po ludziach wiadomosc rozeslac! I zaczepiac na ulicy wszystkie goncze i ogary (co uskuteczniam odkad mam swoje gonczaki) i informowac o poniedzialku swiątecznym. Bemowo... Ok! Co reszta na to?

Posted

Ziółkowa napisał(a):
Superowo w takim razie! Trzeba tylko po ludziach wiadomosc rozeslac! I zaczepiac na ulicy wszystkie goncze i ogary (co uskuteczniam odkad mam swoje gonczaki) i informowac o poniedzialku swiątecznym. Bemowo... Ok! Co reszta na to?

Ja rowniez przyklaskuje tej propozycji!!!!! Wiem tylko z doswiadczenia, ze.... cos takiego moze wypalic na wieksza skale jedynie przy duzym wyprzedzeniu czasowym!!!! Jajeczko fajna i piekna rzecz, ale wiekszosc ludzi w tym akurat dniu przeklada ponad wszystko... typowe swiateczne spotkania, gdyz zabiegani sprawami codziennymi, to jest jedyna okazja spotkac się z rodzinką (!) i duzo osob wyjezdza. Wiec wydaje mi sie ze odpowiedniejszym okresem bylby czas po swietach, poprostu zwykla sobota lub niedziela, a jajeczko "gończo-ogarowe" i tak mozna zrobić i na pewno nie straci ono na swojej "urodzie". Mysle ze najwazniejszy bylby fakt uczestnictwa jak najwiekszej ilosci osob z psiakami, wiec warto byloby przelozyc termin na tą okolicznosc. Jak uwazacie?:multi:

Posted

To może umówny się tak że świąteczne spotkanie potraktujemy jako "rozruch":-) Tzn. rozpuścimy wici i zobaczymy jaki będzie oddźwięk. Myślę, że jeżeli nawet przyjedzie np. 10 psów ( sama nie wiem czy to dużo czy mało ???) , to dla ich właścicieli bedzie to miła okazja do oderwania się od stołu.
A na przykład na maj już możemy zaplanować " gończą majówkę". Fajnie byłoby się spotkać na spacerze i zakończyć go np. ogniskiem...Tylko wtedy trzeba poszukac odpowiedniego miejsca.
To co ? Najpierw " jajeczko" a potem większa majówka ???

Posted

NO dobra... Moze i racja Malgosiu. Tylko ze jesli majowka to chyba nie w ten dlugi weekend,bo wtedy wyjezdza jeszcze wiecej osob niz na swieta. Trzeba ustalic konkretną date,zeby moc ludzi nie sledzących dogomanii poinformowac. A wiadomosc rozeslijcie do wszystkich Wam znajomych wlascicieli ogarow i gonczych (a nieznajmych zaczepcie na ulicy) bo jak ktos dostanie maila dwa razy to sie chyba nic nie stanie,prawda?

Posted

To co święteczny poniedziałek odpada?
Ja w każdym razie i tak będę z Bardem chodziła po lesie i zapraszam. Chętnie się spotkam nawet z jednym ogarkiem lub gonczym :-)
Majówkę rzuciłam jako pomysł na później i oczywście nie musi (wręcz nie powinien !) to być długi weekend.

Posted

Tzn.ja nie mowie,ze lany poniedzialek jest zly.Bemowo ok,ale czy znowu przewidujemy takie atrakcje jak pociąg tuz za plecami?? :p Mozemy sie wtedy rozgrzac. A taki wiekszy spacer zrobmy w maju,o ile bedzie jakis wiekszy odzew,ok? CO Wy na to Dziewczynki? Hania zamilkla jakos,wiec nie wiem czy oprocz nas,Aniu ktos jeszcze jest chetny...
OK,to ja lece sie rozgrzac przed rozgrzewka i wybiegac swoje potwory :diabloti:

Posted

Jestem, jestem!!!!
Po prostu nie dostaję powiadomień z dogo :angryy:.
Dla mnie na majówkę raczej nie będzie dobrego terminu - długoi weekend, wystawa w Łodzi, Przechlewko. Dodać moją pracę w weekendy :placz:.
A drugi dzień świąt jak najbardziej Spotkanie rodzinne mam w niedzielę, a poniedziałek tradycyjnie gdzieś ide z psami. Tak, ze stawię się z Irgą na 99%.

Posted

Ok. To ja powiadomię kogo mogę i poproszę o odpowiedź. Proszę zróbcie to samo :-)
A pociąg....No kurcze, czasami jeździ ale znowu nie aż tak szybko zeby nie można było uciec zwłaszcza z psem gończym, tzn. może z basetem byłby problem, ale znaszymi damy radę. Poza tym jeździ tylko raz dziennie i to baaardzo wolno :-)
Bardziej niż pociąg martwi mnie to, że Bard może znowu się zakochać ;-)

Posted

Oj widze,ze nie latwo bedzie dopasowac termin spaceru. Data "rozgrzewki" jest juz znana,a spaceru wlasciwego wciaz jest niewiadomą. W zeszlym roku na spacerze samych gonczych stawilo sie ok.20 psow. Teraz jak licze ludzi,ktorzy sie odezwali i ktorym pasuje lany poniedzialek poza Wami Dziewczyny, to Piotrek z (miejmy nadzieje) trzema gonczymi:loveu: , Wiktor z Ironem, moze Wojtek z Poswiata,ja z Branka i Hrabianka... To juz jest cos! A to dopiero trzeci dzien od rzucenia hasla. Myslcie,myslcie...

Posted

Zgłasza się chętna na spacer babcia ogórkowa z ogórkami Harmonią i Dunią :p
Rozesłałam już wici o spacerze do znanych mi ogarkowiczów, zobaczymy co z tego wyniknie ;)

Posted

Cóż, mogę tylko zazdrościć i trzymać kciuki żebyście się wszyscy spotkali :multi:
A my może zrobimy śląski odpowiednik, Annek - co robisz w poniedziałek ??

Posted

KUMPELka napisał(a):
Cóż, mogę tylko zazdrościć i trzymać kciuki żebyście się wszyscy spotkali :multi:
A my może zrobimy śląski odpowiednik, Annek - co robisz w poniedziałek ??

Nie mam planów na poniedziałek i bardzo chętnie wezmę udział w śląskim spacerze ... może tak w okolice Wisły / Ustronia się wybrać?? Co ty na to Kumpelko ?? :lol:

Posted

To faktycznie juz nas niemało :multi: :multi: :multi:
Dzis checi jeszcze wyrazila Pani Ula z Zulą,wiec z dnia na dzien jest nas co raz wiecej! A Wy Dziewczyny z poludnia w pociag wsiadajcie i przyjezdzajcie do nas!

Posted

Aneek napisał(a):
Nie mam planów na poniedziałek i bardzo chętnie wezmę udział w śląskim spacerze ... może tak w okolice Wisły / Ustronia się wybrać?? Co ty na to Kumpelko ?? :lol:

Pomyślimy ;)

Posted

No to fajnie, im nas więcej tym lepiej (czy ktoś posiada/zabierze cyfrówkę, żeby porobić foteczki?)

Super, że tak przy okazji południe Polski nam ,,pozazdrościło" i też montują, jak widzę, wspólny spacerek gończaczków :p

Posted

Bez cyfrowki ani rusz! Ja biore. Hania tez nie sądze,zeby sie wybrala bez :p No i bedziem robic foteczki dla Piotrusia Borowego na strone. Takze nic sie nie martwcie, wszystko bedzie udokumentowane i opisane.
A tak poza tym to zaczepil mnie wczoraj pewien pan na ulicy i powiedzial,ze tez ma gonczego. Ale za nim pozwolilam mu cos wiecej powiedziec to rzucilam haslo "Lany poniedzialek spacer". Niestety nie mogl,jest z Radomia. A jego suczka jest po Scarlet i Morusie.... To chyba moja daleka rodzina :p