Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mnie się pomału kończą pomysły.Tajuś jest strasznie wybredny Co dzień musi dostać cos nowego....To masakra! Jak widzę ,że coś zjada ze smakiem , to od razu robię zapasy , które potem z zachwytem zjadaja inne psy... bo mój "księciunio" stwierdza, że " on już przecież takie jadł".
Przerobiliśmy wiele karm ,długo udawało mi się zachęcać go do Eukanuba limited edition jogging and agility , teraz Belcando Diner , było sporo innych , ale niczego nie je z autentycznym apetytem.Ręce opadają , a ja łapie się na tym ,że zakupy robię głównie dla Tajeńskiego , czasem zapominam ,że to ja nie mam nic na obiad.

Posted

A może poprostu surowiizne.Ja mama buldożk która nic niechciała jeść ,przeszałm an surowe mięcho ewentualnie gotowane z makaronrm lub ryżem (w tym wypadu musi być duzo mięcha a nie wypełniczy)
Zauważyłąm że Bashira też jak neiche juz żadnej karmy to miecho z apetytem wciągnie:)

Posted

Coś ty , Jenis!!! Surowizna jest fuuujjj!My tego nie bierzemy do pyska! Ale odpukać.... Od tygodnia znalazłam już chyba chwilowy ( a moze stały....) patent na tego kaprysnika.Ale jak go zdradzę , to mnie wysmiejecie , a fachowcy od żywienia spadną z krzeseł.Taj natomiast w tej chwili wyglada świetnie!

Posted

Moja Cati miała kiedyś przy zmianie karmy dużą niechęć do jedzenia straciła dużo kilogramów i wyglądała jak hart . Jednak po miesiącu głodówki( którą sama sobie robiła ) i buntu udało nam się , chyba zrozumiała że takie grymaszenie nie przejdzie i teraz je wszystko aż miło patrzeć Ale powiem wam że miałam już pietra :) bo sunia nikła w oczach
Dorota ty nie rób tajemnic tylko mów czym karmisz :)

Posted

O.k. ... No więc na śniadanko leci duszona pierś z kurczaka lub skrzydełka w sosie masełkowym z wegetą i odrobiną słodkiej papryki(!)-ten smak pasuje mu najbardziej!
Na obiadek - racuszki z jabłkami lub naleśniki z serkiem waniliowym ( kupuję w sklepie).
Na kolację obecnie spożywamy suche Belcando Diner( duże kule), ale nie za wiele.
Co wy na to?
Zaznaczam , to stan obecny, w każdej chwili może ulec zmianie...
Nie mogę niestety patrzeć , jak on nie je , a do tego rozrzuca znienawidzone żarcie po pokoju!

• 2 weeks later...
Posted

Już mam lekarstwo na niejadka! Drugi taj! Od kiedy jest mała tajusia - nagle wszystko stało się PYSZNE! Mój "księciunio " zbiera kulki z podłogi , jesli tylko zgubi je malutka! Wreszcie zaokrągla się tak , jak lubię...