mosii Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 Madzia, trudno będzie.... do minimum 8tyg. ja nie moge zaryzykować. a na sterylkę jest rzeczywiście za póżno?? Quote
Fifek_Miśki Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 Moniczko ja podejrzewam że sucz jeszcze w tym tygodniu urodzi... :placz: Quote
Agnieszka(Visenna) Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 Podtrzymuje swoje zdanie-szczeniaki powinny zostac uspione.Byc moze gdyby ktos nie wzial tych maluchow, to zaadoptowalby jakies zwierze w potrzebie...powinnismy dazyc do zmniejszenia ilosci zwierzat poszukujacych opiekunow, a nie zwiekszenia ! Moze jestem meczaca i natarczywa, ale bede tutaj naciskac i naciskac.Kiedy juz zaczynaja usypiac nie takie znowu stare psy z powodu przepelnien Schronisk, to chyba cos tu jest nie tak... Mile widziany dom tymczasowy z jednoznacznym ultimatum- po narodzinach zostaje tylko jeden szczeniak. Quote
madzia20sosnowiec Posted March 27, 2006 Author Posted March 27, 2006 Fifek_Miśki napisał(a):Moniczko ja podejrzewam że sucz jeszcze w tym tygodniu urodzi... :placz: też mi sie tak wydaje...ja szukam po znajomych...moze sie ktos zdecyduje... Quote
pajunia Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 Napisalam juz przedtem, aby skontaktowac sie z Edyta z Sosnowca, gdy ktos chce,moge na priva namiary podac, Quote
Agnieszka(Visenna) Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 Wypadaloby rowniez gromadzic juz fundusze na sterylizacje..ja narazie jestem "gola", wiec pomoc nie moge.Jednak napewno znajda sie jacys dogomaniacy, ktorzy zadeklaruja pomoc finansowa. Ja moge zalatwic darmowa steryle we Wrocku,ale to bardzo daleko, wiec nawet nie ma co. Quote
madzia20sosnowiec Posted March 27, 2006 Author Posted March 27, 2006 pajunia napisał(a):Napisalam juz przedtem, aby skontaktowac sie z Edyta z Sosnowca, gdy ktos chce,moge na priva namiary podac, pajunia jak mozesz podeslij mi pw Quote
Tigraa Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 Visenna a dasz rade zapakowac malutkie piszczace pieski do reklamowki i zawiezc na smiertelny zastrzyk?Bo ja nie:shake: Quote
Fifek_Miśki Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 Agnieszko to nie jest topic o dywagacjach czy usypiać czy nie, więc bardzo prosze, jeśli nie możesz pomóc to prosze nie psuj wątku suczce która potrzebuje domku niepotrzebnymi dyskusjami...:angryy: Można założyć topic o usypianiu ślepych miotów ale to jest dział dla psów w potrzebie więc pilnie szukamy domku dla suczki i jej nienarodzonych jeszcze szczeniorków... Quote
Tweety Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 ktoś tu wspomniał, że stare psy trzeba usypiać. Trzeba by było powiedzieć o tym pewnej Zosi z Kłodawy, która wzięła 20-letniego Liska ze schroniska, który prawie całe życie tam spędził. A mnie, kretynce, chciało się dla niego szukać domu. Nastepnym razem napiszę do tych ludzi, którzy chcą "udomowić" starsze psy, żeby je uśpili. Właściwie starszych ludzi w domach starości też powinni usypiać, bo i tak w budżecie nie ma na nic pieniędzy, to może wtedy młodszym się pomoże. Najpierw zaczniemy od zwierząt a później nawet się nie obejrzymy a nas humanitarnie uśpią. Quote
Tigraa Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 OK mosii masz racje-to nie miejsce na takie dyskusje.Szukamy domku tymczasowego dla suni i jej maluchow-kto moze pomoc? Quote
Agnieszka(Visenna) Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 Juz wyjasniam,dlaczego dyskutuje.Poraz kolejny.Szesc szczeniakow w nowych domach = 6 straconych szans na godne zycia dla psow starszych, ktore juz wegetuja w Schroniskach,blagajac o chociazby jeden dotyk ludzkiej,czulej dloni.Nimi malo kto sie interesuje. Odnosnie psow starych- w wiekszosci niestety psy te sa skazane na dozywocie za zimnymi kratkami.Nie sa jednak usypiane z miejsca(przynajmniej w naszym Schronisku),dostaja szanse, ktora tli sie slabym bo slabym, ale jednak-plomieniem.To rozumiem i taki tok myslenia propaguje. Dla mnie nie jest to "beznadziejna" i "bezcelowa" dyskusja, gdyz rozmawiamy tutaj o ZYCIU lub SMIERCI,nie tylko tych szczeniakow, ale rowniez innych psow.Tych,ktore byc moze, gdyby nie te maluchy,dostalyby przepustke do lepszego swiata. Rozumiem,ze moja "upierdliwosc", ktora bardz co badz "upierdliwoscia" jest, moze przyprawiac Was o biala goraczke i cala mase negatywnych odczuc.Nie mniej jednak mnie rowniez zalezy na dobru psow, rowniez tej suczki,a wiec mamy podobny cel. Podrzucilam pomysl o szukaniu poparcia finansowego na sterylizacje wsrod dogomaniakow i mam nadzieje,ze zostanie on zrealizowany.Jest niezbedny. Quote
Agnieszka(Visenna) Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 Aha, jeszcze jedno...skoro jestescie takimi specjalistami w znajdywaniu nowych domow dla szczeniakow, to zapraszam na www.swiat-zwierzat.blog.pl ... pomozcie Dropkowi, ktory trafil do Schro w wieku 3 m-cy, dzis ma ponad 6 i nikt sie nim nie interesuje.Wszystko wskazuje na to, ze zestarzeje sie ,gnijac bez milosci.On juz jest na tym swiecie,a jego los jest wszystkim obojetny.Ratujmy najpierw te psy,ktore juz sa, potem zajmujmy sie reszta. Quote
rebellia Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 Agnieszka(Visenna) napisał(a):Nimi malo kto sie interesuje. Owszem - wystarczy zobaczyć na rozwijający się wątek o stronie www Agnieszko - serdecznie zapraszam do współpracy przy redagowaniu tekstów o starych psach... :p Quote
Fifek_Miśki Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 Agnieszko Ty swoje ja swoje, widzisz w niektórych kwestiach to się nie zmieni, forum jest po to by dyskutować ale nie w tym dziale, tu pomaga się psiakom, a nie decyduje czy mają żyć czy nie.... i szukam domku dla suni...i jej szczeniaków... EOT... Quote
Agnieszka(Visenna) Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 Wlasnie-tu pomaga sie psom.I ja w swoim odczuciu to robie. Ignor ignorem,nie musisz tego czytac.Jednak bardzo szkoda,ze nie dopuszczasz do siebie dosc stosownych argumentow.Rowniez bede sie starac o jak najlepszy dom dla tej kundlicy,wiec najzwyzej bedziemy dzialac osobno.A szkoda, bo najwieksze sukcesy mozna osiagnac wspolpraca. Quote
Fifek_Miśki Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 Agnieszka zrozum ja nie jestem tu po to by się kłócić, chce dla suki jak najlepiej...a to że nie zgadzam się z tym że trzeba usypiać ślepe mioty to osobna bajka..... Quote
Agnieszka(Visenna) Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 Ja rowniez jestem tu w zdeczka innym celu niz klotnie.Kwestie uspienia puszcze mimo uszu, bo to wy jestescie na miejscu i do was nalezy decyzja, co stanie sie ze szczeniakami.Boli mnie jednak troche,ze mam na to zerowy wpyw.Moje prawdy sa we mnie tak gleboko zakorzenione, ze kiedy czytam cos takiego,zeby mi wrecz zgrzytaja.Powiedzialam juz jednak co o tym mysle, nic ponad to nie moge zrobic.W takim wypadku moge co najwyzej naciskac na steryle... Quote
Agnieszka(Visenna) Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 tzn. na szybkie jej organizowanie.Chociaz w sumie jest czas,bo(wielki zgrzyt zebami),szczeniaki sunia musi odchowac. Quote
lena_zet Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 a jakby ją wyciągnąć najpóźniej do środy i zrobić sterylkę????czy ktoś się orientuje ile hotel drożej wyniesie za opiekę nad pooperacyjnym psem????może zbierzemy się kasą i pomyślimy o tym, co?a w między czasie będzie się szukać domu???? Quote
Fifek_Miśki Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 Powiedzcie mi, do którego dnia można zrobić sterylke aborcyjną suce w ciąży? No bo wg mnie to już zbyt późno na to... Quote
rebellia Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 No właśnie o ile wiem to jesli suczka ma się oszczenić lada dzień to już "po ptokach", ale może się mylę :oops: Quote
Agnieszka(Visenna) Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 Myślisz o "wycięciu" przy okazji również szczeniaków? Ciąża jest już zbyt zaawansowana.Na dniach suśka się oszczeni.Najpierw więc mama musi odchowac szczeniaka/ki (zgrzyt) Quote
Agnieszka(Visenna) Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 Nie przeczytałam 2 powyższych postów :oops: Ciąża jest już zbyt zaawansowana na bank, nie ma nawet co kombinowac pod tym katem. Quote
Recommended Posts