Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 298
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Podtrzymuje swoje zdanie-szczeniaki powinny zostac uspione.Byc moze gdyby ktos nie wzial tych maluchow, to zaadoptowalby jakies zwierze w potrzebie...powinnismy dazyc do zmniejszenia ilosci zwierzat poszukujacych opiekunow, a nie zwiekszenia !

Moze jestem meczaca i natarczywa, ale bede tutaj naciskac i naciskac.Kiedy juz zaczynaja usypiac nie takie znowu stare psy z powodu przepelnien Schronisk, to chyba cos tu jest nie tak...

Mile widziany dom tymczasowy z jednoznacznym ultimatum- po narodzinach zostaje tylko jeden szczeniak.

Posted

Wypadaloby rowniez gromadzic juz fundusze na sterylizacje..ja narazie jestem "gola", wiec pomoc nie moge.Jednak napewno znajda sie jacys dogomaniacy, ktorzy zadeklaruja pomoc finansowa.

Ja moge zalatwic darmowa steryle we Wrocku,ale to bardzo daleko, wiec nawet nie ma co.

Posted

Agnieszko to nie jest topic o dywagacjach czy usypiać czy nie, więc bardzo prosze, jeśli nie możesz pomóc to prosze nie psuj wątku suczce która potrzebuje domku niepotrzebnymi dyskusjami...:angryy:
Można założyć topic o usypianiu ślepych miotów ale to jest dział dla psów w potrzebie więc pilnie szukamy domku dla suczki i jej nienarodzonych jeszcze szczeniorków...

Posted

ktoś tu wspomniał, że stare psy trzeba usypiać. Trzeba by było powiedzieć o tym pewnej Zosi z Kłodawy, która wzięła 20-letniego Liska ze schroniska, który prawie całe życie tam spędził. A mnie, kretynce, chciało się dla niego szukać domu. Nastepnym razem napiszę do tych ludzi, którzy chcą "udomowić" starsze psy, żeby je uśpili. Właściwie starszych ludzi w domach starości też powinni usypiać, bo i tak w budżecie nie ma na nic pieniędzy, to może wtedy młodszym się pomoże. Najpierw zaczniemy od zwierząt a później nawet się nie obejrzymy a nas humanitarnie uśpią.

Posted

Juz wyjasniam,dlaczego dyskutuje.Poraz kolejny.Szesc szczeniakow w nowych domach = 6 straconych szans na godne zycia dla psow starszych, ktore juz wegetuja w Schroniskach,blagajac o chociazby jeden dotyk ludzkiej,czulej dloni.Nimi malo kto sie interesuje.

Odnosnie psow starych- w wiekszosci niestety psy te sa skazane na dozywocie za zimnymi kratkami.Nie sa jednak usypiane z miejsca(przynajmniej w naszym Schronisku),dostaja szanse, ktora tli sie slabym bo slabym, ale jednak-plomieniem.To rozumiem i taki tok myslenia propaguje.

Dla mnie nie jest to "beznadziejna" i "bezcelowa" dyskusja, gdyz rozmawiamy tutaj o ZYCIU lub SMIERCI,nie tylko tych szczeniakow, ale rowniez innych psow.Tych,ktore byc moze, gdyby nie te maluchy,dostalyby przepustke do lepszego swiata.

Rozumiem,ze moja "upierdliwosc", ktora bardz co badz "upierdliwoscia" jest, moze przyprawiac Was o biala goraczke i cala mase negatywnych odczuc.Nie mniej jednak mnie rowniez zalezy na dobru psow, rowniez tej suczki,a wiec mamy podobny cel.

Podrzucilam pomysl o szukaniu poparcia finansowego na sterylizacje wsrod dogomaniakow i mam nadzieje,ze zostanie on zrealizowany.Jest niezbedny.

Posted

Aha, jeszcze jedno...skoro jestescie takimi specjalistami w znajdywaniu nowych domow dla szczeniakow, to zapraszam na www.swiat-zwierzat.blog.pl ... pomozcie Dropkowi, ktory trafil do Schro w wieku 3 m-cy, dzis ma ponad 6 i nikt sie nim nie interesuje.Wszystko wskazuje na to, ze zestarzeje sie ,gnijac bez milosci.On juz jest na tym swiecie,a jego los jest wszystkim obojetny.Ratujmy najpierw te psy,ktore juz sa, potem zajmujmy sie reszta.

Posted

Agnieszka(Visenna) napisał(a):
Nimi malo kto sie interesuje.

Owszem - wystarczy zobaczyć na rozwijający się wątek o stronie www

Agnieszko - serdecznie zapraszam do współpracy przy redagowaniu tekstów o starych psach... :p

Posted

Agnieszko Ty swoje ja swoje, widzisz w niektórych kwestiach to się nie zmieni, forum jest po to by dyskutować ale nie w tym dziale, tu pomaga się psiakom, a nie decyduje czy mają żyć czy nie.... i szukam domku dla suni...i jej szczeniaków...
EOT...

Posted

Wlasnie-tu pomaga sie psom.I ja w swoim odczuciu to robie.

Ignor ignorem,nie musisz tego czytac.Jednak bardzo szkoda,ze nie dopuszczasz do siebie dosc stosownych argumentow.Rowniez bede sie starac o jak najlepszy dom dla tej kundlicy,wiec najzwyzej bedziemy dzialac osobno.A szkoda, bo najwieksze sukcesy mozna osiagnac wspolpraca.

Posted

Ja rowniez jestem tu w zdeczka innym celu niz klotnie.Kwestie uspienia puszcze mimo uszu, bo to wy jestescie na miejscu i do was nalezy decyzja, co stanie sie ze szczeniakami.Boli mnie jednak troche,ze mam na to zerowy wpyw.Moje prawdy sa we mnie tak gleboko zakorzenione, ze kiedy czytam cos takiego,zeby mi wrecz zgrzytaja.Powiedzialam juz jednak co o tym mysle, nic ponad to nie moge zrobic.W takim wypadku moge co najwyzej naciskac na steryle...

Posted

a jakby ją wyciągnąć najpóźniej do środy i zrobić sterylkę????czy ktoś się orientuje ile hotel drożej wyniesie za opiekę nad pooperacyjnym psem????może zbierzemy się kasą i pomyślimy o tym, co?a w między czasie będzie się szukać domu????