Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ponieważ zaczynam z moją sunią sezon wystawowy, a jednocześnie chciałabym poprawić wygląd jej sierści po dłuuuugiej zimie, mam do was pytanie.
Oczywiście Emi dostaje siemię lniane, oliwę z oliwek, żółtko, twaróg itp. itd., ale chciałabym się Was poradzić w sprawie kosmetyków.
Czy ktoś z was używa profesjonalnych kosmetyków takich firm jak Jean Pierre Hery, Ive Saint Bernard, KW, Ring 5, Bio-Groom, 1 All System. Którą firmę i które produkty polecacie dla goldena?

Posted

Nastazja po kąpieli też jest zawsze taka puchata, że wszyscy mnie pytają czemu ten pies taki gruby? :mad:
Ostatnio mieliśmy też szampon Laboratoires Hery i byłam zadowolona. A jak jest z odżywkami? Używacie czy nie?

Posted

My używamy Ive Saint Bernard dla psów długowłosych, czyli o zapachu zielonego jabłuszka. I odzywka tej samej firmy. Są super. A zamiennie szampon i odzywka dla yorków od hodowczyni z Niemiec, która sama te kosmetyki produkuje. Też są super i cena bardzo konkurencyjna. Stosuję je i dla goldena i chińczyka. Naprawdę polecam!!!

Posted

Lukas ma 2.5 roku i jeszcze zostal szampon dla szczeniakow JP Hery, wiec tym myje. Dzisiaj bedzie kapiel, a wiec pewnie szamponik sie skonczy. Wtedy kupie Hery dla psow długowlosych ;)

Posted

No więc wykąpaliśmy Emi w szamponie 1 All Systems "Super Cleaning & Conditioning Shampoo" a po tym zastosowaliśmy odżywkę tej samej firmy "Super Rich Protein Lotion Conditioner" i powiem Wam, że są rewelacyjne. Nie dość, że są bardzo wydajne (bo są w formie koncentratu, który się rozcieńcza z wodą) to efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania. Sierść jest bardzo delikatna, gładka, miła w dotyku, ładnie się układa, kolory jakby bardziej uwydatnione ... jestem zachwycona i mogę śmiało powiedzieć, że te kosmetyki są warte swojej ceny.

Posted

Nie są najtańsze, bo za 250 ml szamponu płaciłam 28 zł (500 ml kosztuje 48 zł) a za 250 ml odżywki 36 zł, ale są tak wydajne że wystarczą na dłuższy czas (w końcu nie kąpie się psa co drugi dzień :-)).

Posted

BabyCakes, ale - mówiąc o wystawach - psy z delikatną i miękką sierścią są dobrze oceniane i zajmują nieżłe lokaty :lol: Więc to raczej nie wada?

Posted

Zgadzam się, że golden powinien mieć twardy włos, ale bez przesady, to nie są psy szorstkowłose;). Szampon, którego użyłam jest dla psów o twardej sierści (m.in. goldenów) więc umówmy się, że sierść po nim jest delikatna na tyle na ile może być delikatna twarda sierść. Zdecydowanie sierść nie jest jak u pudla czy harta afgańskiego.

Posted

Agata_Emi napisał(a):
Nie są najtańsze, bo za 250 ml szamponu płaciłam 28 zł (500 ml kosztuje 48 zł) a za 250 ml odżywki 36 zł, ale są tak wydajne że wystarczą na dłuższy czas (w końcu nie kąpie się psa co drugi dzień :-)).

A gdzie kupowałaś?

Posted

mówiąc o wystawach - psy z delikatną i miękką sierścią są dobrze oceniane i zajmują nieżłe lokaty

To jeszcze zalezy od tego, co dla kogo jest delikatna i miekka sierscia.
Tak jak napisala Agata, golden nie powinien miec siersci twardej jak psy szortskowlose, ale z drugiej strony - nie powinien miec siersci miekkiej jak setery.

To, co wygrywa na wystawach, a ideal rasy to nierzadko dwie rozne bajki ;) Jak jeszcze dolozyc do tego kwestie interpretacji, to juz w ogole wychodzi pomieszanie z poplataniem :evil_lol:

Posted

BabyCakes napisał(a):
To, co wygrywa na wystawach, a ideal rasy to nierzadko dwie rozne bajki ;) Jak jeszcze dolozyc do tego kwestie interpretacji, to juz w ogole wychodzi pomieszanie z poplataniem :evil_lol:

Tu się zgadzam :cool3:

Posted

Jak dla mnie to sierść goldka po kąpaniu napewno nie powinna być gładka. Ja wypróbowałam już wiele szamponów, i zdecydowanie najlepszy jest szampon z olejkiem z drzewa herbacianego firmy 'Dermavet'. Goldek robi się po nim dwa razy szerszy :-) Polecam

Posted

Gazuś napisał(a):
Moja morda to w ogóle po kąpieli cała napuszona jest :cool3:

U nas jest dokładnie tak samo. Obojetnie jaki by to nie był szampon z dotychczas używanych - psa po kąpieli zawsze było dwa razy więcej :lol:

Posted

Kosmetyki kupiłam w hurtowni, do której mam dostęp.

A jeżeli chodzi o sierść to sędzia uznał, że Emi zasługuje na III lokatę (na 8 suk) i ma m.in. doskonałą szatę więc chyba zamierzony efekt został osiągnięty :-)