Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

moth napisał(a):
Ty się lepiej przygotuj, bo czeka Cię to samo. :eviltong: Wiesz już który szczeniaczek jest Twój? Na seterkowie są zdjęcia wszystkich z ich rodowodowymi imionami. :cool3:

Zastanawiam sie nad dwiema suczkami.Widziałam je i za tydzien odbieram:multi:.Nie wiem ,na która się zdecydować.jedna jest bardziej 'krótka'(bardziej proporcjonalna,ale nie ma tak głębokiego kątowania i opadającej linii grzbietu jak druga).Właśnie ta suka jest faworytką hodowcy i ona tez podoba się doświadczonemu znajomemu,który pomaga mi w wyborze.Ale ja wolę bardziej 'rasowe' psy takie jak druga suczka,która jest bardziej smukła,o pięknej linii grzbietu.obawiamy sie tylko,że będzie ona zbyt długa,jak jamnik i nie tak proporcjonalna...więc nie wiem,która wybrać,obie są piekne.może mi doradzicie?

• Replies 240
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jureja napisał(a):
Zastanawiam sie nad dwiema suczkami.[...] nie wiem,która wybrać,obie są piekne.może mi doradzicie?

Przyglądam się zdjęciom i nie jestem pewna o których suczkach konkretnie myślisz więc nie potrafię doradzić. :shake:

Posted

Pewnie ,że wszystkie sa cudne:p ale to ma być suczka hodowlana.dlatego ciężko mi dokonać wyboru,bo nie bardzo znam sie na eksterierze:shake: .
Ale grunt to,żeby była zdrowa!To będzie mój trzeci rodowodowy pies,a jeszcze żaden z poprzednich nie mógł być rozmnażany z powodu kłopotów zdrowotnych:shake: .
Just A Kiss chyba odpadla juz na początku...chyba,że podałam Wam złe imiona.W każdym razie rozważam dwie:jedna 'dłuższa',a druga bardziej'krótka'.

Posted

bzuma jednak sie nie pomyliłam Just A Kiss odpada(nie pamietam dlaczego).Ale patrząc na jej zdjęcie to faktycznie wygląda dobrze(jak na mój gust tzn.ja widze tylko kątowanie i linie grzbietu:shake: dlatego zdam sie na opinie hodowcy:cool1: ).Ponoć katowanie tez może sie jeszcze zmienić (więc linia grzbietu również:roll: )?Pies,który teraz wygląda wedlug mnie dobrze może jako dorosły być nieproporcjonalny(za długi)?

Posted

Wybor bedzie nalezal do Ciebie:eviltong:
Ja konsultowalam sie z inna hodowczynia i obie uznalysmy,ze 2 sa najelpsze-ja stawiam w dalszym ciagu na Just a kiss a ona na Joy...cos tam:cool3:
Powodzenia i samych radosci z malucha zycze:p

Posted

Teraz to mi ładnie namieszałaś;) .Cóż mam jeszcze kilka dni czasu na zastanowienie się,ale chyba i tak zaufam intuicji hodowcy,bo na moją nie mam co liczyć(z minimalna wiedzą o eksterierze):shake: .

Posted

Jest dokladnie jak mowisz-ja je widzialam tylko na zdjeciach ktore mowia duzo ale nie raz jest juz zaskoczylam -widzac psa na zywo :eviltong: i odwrotnie:eviltong:

Posted

Mnie się podobają trzy suczki:

JAMAICAN SUNRISE - ta ma dużo bialego, a ja bardzo lubię biale znaczenia. :-)

JOY OF LIFE

JUST A KISS

Posted

W tej suni zakochałam sie od pierwszego wejrzenia:p
Oczywiście pomyliłam imiona.Zastanawiałam sie nad Joy of live(która jest także fawortką pani hodowczyni)oraz Juicy Fruit(ulubienica drugiego hodowcy).

Co do just a kiss to nie wiem czy jest juz kupiec.Jednak nie jest ona najciekawsza,nie żeby miała jakies wady ale to ponoć nic specjalnego(może dobrze wychodzi tylko na zdjęciach:roll: ).

Posted

Just a kiss jest akurat najciekawsza wg mnie a musisz zauwazyc,ze co hodowca to inny gust.....
Czy jest taka ``beznadziejna`` sie okaze za 2 lata......
Nie hoduje seterow od 5minut:eviltong:

Posted

Jurejka Gratuluje! ;)

Bardzo łądna sunia :)
Mi sie osobiście just a kiss tez bardzo podoba :cool3: .Ale tyle zdań ile ludzi.
A mówiac ze nic specjalnego nie bedzie nie mozna tak mówic kazde szczeniątko może wyrosnąć na podbójce ringów.
Jeszcze raz gratuluje kolejnej iskierki i pozdrawiam
Kinga