Gana Posted March 26, 2006 Posted March 26, 2006 Kochany setery irlandzkie! Całymi naszymi serduszkami! Niech ten topic będzie takim naszym ogólnym seterkowym pokojem do pogadania o naszych rudych pięknościach :) Quote
Nugatowa Posted March 26, 2006 Posted March 26, 2006 Czyli białym serduszkom brak wstepu :shake: :eviltong: Ahhh wiem, ze kazdy jest rozkochany w sowim kolorze :loveu: :cool3: Pozdrawiam Quote
Jureja Posted March 26, 2006 Posted March 26, 2006 Gana napisał(a):Niech ten topic będzie takim naszym ogólnym seterkowym pokojem do pogadania o naszych rudych pięknościach :) To może niech to będzie taki ogólny seterkowy "off topic",czyli wszystko o seterach i ich milośnikach.Poniewaz w topicu "gdzie najlepiej kupić setera" robi się bałagan,przydało by sie miejsce,gdzie można by ogólnie pogadać nie tylko o seterkach;) . No więc Gana obawiam sie,że z tymi spacerkami to ciężko będzie:roll: jak Ty sie do Złotnik wyprowadzasz.Ale w czerwcu to ja odbieram moją piekność:p ,więc jeszcze będziemy mialy okazję się spotkać:smile: . Powiedz mi coś o Twojej Ganie.Bo mój seter się jeszcze nie narodził,a ja juz sie boję,że będą jakies problemy(mam pecha do rasowych psow:shake: ). Czy Gana miała jakies problemy zdrowotne?Ma alergie,jakies specyficzne wymagania żywieniowe?A jak u Was wyglądała sprawa spacerow w wieku szczenięcym?Tzn. czy ograniczalaś jej ruch,czy biegała bez smyczy i nie bylo objawów nieprawidlowości w stawach;kulawizna,sztywność łap itp.(jestem przewrażliwiona na tym punkcie;mam drugiego psa z dysplazją!).A czym ja żywilas jak była szczeniakiem? Quote
Nor(a) Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 [quote name='Jureja']A jak u Was wyglądała sprawa spacerow w wieku szczenięcym?Tzn. czy ograniczalaś jej ruch,czy biegała bez smyczy i nie bylo objawów nieprawidlowości w stawach;kulawizna,sztywność łap itp.(jestem przewrażliwiona na tym punkcie;mam drugiego psa z dysplazją!).A czym ja żywilas jak była szczeniakiem? Jureja: ;-) ..nie powinno być żadnych problemów z seterkiem jak z dobrej hodowli będzie. Może nie o irlandach, ale gordonach, które są rasą bardziej zagrożoną, a to co robiła za młodu (i często nadal robi) Blue to włos się na głowie może zjeżyć. Ciągłe zapasy z cięższą Vegą i gonitwy bez końca, skakanie prawie że na wysokość mojej twarzy i lądowanie na dwóch tylnych łapkach..nie zlicze ile razy skądś spadła (w tym raz z kilkunastu stopni schodów :-o ), umie przechodzić przez siatkę ogrodzeniową wysokości 2m :angryy:. Przy tym wszystkim nic się nie dzieje...Pies jak z gumy..a uwierz, że najmniejszą rzecz bym raczej wyłapała :roll: I tak jednak spytam..nie obawiasz się o Raję i wspólne szaleństwa z seterkiem? Quote
Gana Posted March 27, 2006 Author Posted March 27, 2006 Jureja.. ja mam pomysł.. nie chcę się rozpisywać, więc proponuję spotkanie. Mogłabyś mnie ewentualnie odwiedzić, zobaczyłabyś Ganę a ja bym Ci dokładnie opowiedziała jak było od pierwszego dnia. Ale z góry mówię.. naprawdę nie masz się czego obawiać jednak oid samego początku do psa podejście trzeba mieć. CO TY NA TO? :) Quote
Gana Posted March 27, 2006 Author Posted March 27, 2006 ide obskubać Ganusi mięsko z kurczaka na wieczór :D wiecie może czy jest możliwość zmiany nazwy topicu? bo popelnilam gafe... powinno być w sumie BO MY KOCHAMY BRYTYJCZYKI.. byłoby sprawiedliwiej no nie? :P Quote
moth Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 Gana napisał(a):ide obskubać Ganusi mięsko z kurczaka na wieczór :D Karmisz samym gotowanym, czy pól na pól? Kiedyś chyba karmilaś Acaną, którą? :cool3: Quote
moth Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 Gana napisał(a): wiecie może czy jest możliwość zmiany nazwy topicu? bo popelnilam gafe... powinno być w sumie BO MY KOCHAMY BRYTYJCZYKI.. byłoby sprawiedliwiej no nie? :P Musisz edtować pierwszy post, i w nim zmienić tytul. :lol: Quote
Jureja Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 Nor(a) o Raję sie już nie obawiam,bo z nią jest coraz lepiej;)Ona sama dawkuje sobie porcję ruchu,i po szaleństwach w naszym ogrodzie potrafi przespać pół dnia,czasami biega mniej,a czasem wiecej w zależności od samopoczucia. Jak zajdzie potrzeba to powtórze kurację kw.hialuronowym i zrobię RTG,które pomoże mi zdecydowac,czy będzie mogła chodzić z seterem w pole,czy będzie musiala zadowolić sie ogrodem:-) Bardziej obawiam sie o setera,którego może stratować w zabawie:shake:. Gana z tym spotkaniem to świetny pomysł:) moglybyśmy się spotkac na przyklad na tym spacerku,na który sie teraz umawiacie.Albo jak będzie ładna pogoda to moglabym zabrać moją rhodezjanke do miasta(i tak mialam zamiar ja socjalizować w mieście).;) Quote
Nor(a) Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 [quote name='Jureja']Nor(a) o Raję sie już nie obawiam,bo z nią jest coraz lepiej;) chyba, że tak...;) .cieszę sie, że się poprawiło. Ciepła pora idzie, niech pływa, mięśnie wzmocni i bedzie dobrze wszystko!! Quote
Gana Posted March 27, 2006 Author Posted March 27, 2006 Jurejko ja zapraszam do mnie, a jeśli nie to spotkamy się na spacerku ;-) jeśli chodzi o karmienie Gany to ja ją karmię suchym ale kto byl chcial ciagle wcinać jakieś twarde COś?? czasem trzeba psu dogodzić :D czasem nawet wołowinką :):) Quote
Nugatowa Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 Bonjour :cool3: A no co ma sie tego setera tzra mu dogadzać :cool3: wspaniały pomysł z tym tematem, wpadłam na pomysł by od czau do czasu pochwalić sie swoimi pieknościami:loveu: <wiem ze taki topic istenieje ale zardzewiał >:roll: Quote
Gana Posted March 27, 2006 Author Posted March 27, 2006 w tym dziale wszystko zardzewiale ale GANA TO ROZRUSZA :P nie no żartuje.. musimy się wziąć w garść i troszke to wszystko rozkręcić!!!! a chwalić się można OD CZASU DO CZASU po jednym zdjęciu ;) ten topic zastąpi nam wszystkie inne bo po co się rozdrabniać :P Quote
Nugatowa Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 No Ganulka ostro ruszyłąś , :cool3: i to mi sie podoba w sumie czytałam taki artykul, ze setery to psy najwyższej arystokracji. odzwierciedlaja piekno i cala harmonie :cool3: No dobrze koniec tych plotek :lol: :evil_lol: Quote
Gana Posted March 27, 2006 Author Posted March 27, 2006 hehe fakt :P ale oprócztego, że ładnie wyglądają leżąc na skórzanych wypoczynkach na salonach to jeszcze lubię kąpać się w błocie i gonić różne dziwne stworzenia :) ey SETERKOWICZE gdzie jesteeeścieee? same z Nugatową nie damy rady tego tematu przy życiu utrzymać :P Quote
Nugatowa Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 No właśnie halooooooooooo :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: Inaczej z robimu z Ganulką protest :cool3: :mad: :mad: Quote
Nugatowa Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 I psi relax :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Nugatowa Medytacja Quote
Nor(a) Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 [quote name='Gana']hehe fakt :P ale oprócztego, że ładnie wyglądają leżąc na skórzanych wypoczynkach na salonach to jeszcze lubię kąpać się w błocie i gonić różne dziwne stworzenia :) ey SETERKOWICZE gdzie jesteeeścieee? same z Nugatową nie damy rady tego tematu przy życiu utrzymać :P dokładam się z czarnym żeby komplet był :diabloti: na razie tyle bo mam problem z wyborem zdjęć. :roll: Poza tym na sporej ich części jest ...kawałek psa (za szybka jest :p ) Quote
Jureja Posted March 28, 2006 Posted March 28, 2006 [quote name='Gana']Jurejko mówi Ci to coś??: ja tam byłam! i go widzialam! aaajjjjj CLUBSHOW IN BELGIUM 2005 Wiesz Gana dla mnie to jeszcze prawie wszystkie setery wyglądaja tak samo:oops: Ale czyżby to był Ardan? Quote
Gana Posted March 28, 2006 Author Posted March 28, 2006 tak tak oczywiście to jest Ardan ;) gdzie się podziewałAś tyle czasu? :> czekałam :P najprawdopodobniej będę z Ganą na Cytadeli w niedziele więc może wpadniesz? Quote
Jureja Posted March 28, 2006 Posted March 28, 2006 W niedzielę może przyjade,jeśli nie będe miała innych planów...jeszcze sie dokladnie umowimy;) .Zastanawiam się,czy wziąść Raję:roll: dużo tam będzie psów?Bo ona nie moze za dużo biegać,a raczej nie wytrzyma na smyczy,jeśli dookoła będą szaleć inne psy. Quote
Jureja Posted March 28, 2006 Posted March 28, 2006 A Gana piękna:p widzę,że kanapowiec z niej tak jak z mojej:cool1: p.s Nie moge się doczekac kiedy ją zobaczę:multi: Quote
Recommended Posts