Shih Tzu Maniaczka :) Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Kto z was szkoli waszych pupili przy uzyciu klikera??? Jak myslicie czy jest to pomocne ?? W jaki sposob powinno sie szkolic klikerem ?? Quote
kivik Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 wszystko znajdziesz tu http://members.westnet.com.au/b-m/ jest sporo na temat szkolenia na roznych forach Quote
dylogia Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Shih Tzu Maniaczka :) napisał(a):Kto z was szkoli waszych pupili przy uzyciu klikera??? Jak myslicie czy jest to pomocne ?? W jaki sposob powinno sie szkolic klikerem ?? Ja szkole swojego psa, jak i psy znajomych przy użyciu klikera. I jest to metoda rewelacyjna - przyjemna, szybka i bardzo skuteczna w porównaniu ze szkoleniami "tradycyjnymi". Oprócz linka podanego powyżej, na początek polecam także książkę Karen Pryor "Kliker - skuteczne szkolenie psa" z płytą dvd. Quote
Lawinka Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Zgadzam sie ze klikery sie swietnie sprawdzaja bo efekty przychodza dosc szybko i bez jakiegos wiekszego stresu. Quote
*kleo* Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Ja też się zgodzę, to fajna sprawa. Swojego szczeniaka przy pomocy klikera nauczyłam chodzić na smyczy w kilka minut :p Quote
marta9494 Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Ja i psy(nie tylko swoje) i kota szkolę klikerem i jestem bardzo zadowolona:) Quote
Recommended Posts