Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bailando napisał(a):
Teraz to ja też już wiem jak ona potrafi się nakręcić i jak widzę że zaczyna to staram się ją szybko wyciszyć :)

No to ja poprosze instrukcje jak sie wycisza nakreconego boksera, bo ja probuje juz prawie 2 lata i czasem poprostu NIE-DA-RA-DY!!!! :(

• Replies 292
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ageralion napisał(a):
No to ja poprosze instrukcje jak sie wycisza nakreconego boksera, bo ja probuje juz prawie 2 lata i czasem poprostu NIE-DA-RA-DY!!!! :(

Instrukcji to ja też nie mam. Próbowałam i nadal próbuję metodą prób i błędów ale tak jak pisałam wcześniej czasami udaje mi się ją uspokoić po przez wydawanie komendy "siad" a wczoraj odkryłam, że głośny pisk też powoduje chwilowe wyciszenie ( co oczywiście wykorzystuję na wydanie komendy). Tak więc jak coś to spróbuj być może na Twoją też to podziała. :cool3:

Posted

[FONT=Tahoma]Muszę się pochwalić że nasz upór i wytrwałość w końcu przynosi jakieś efekty :multi: wczoraj pierwszy raz od kiedy Lunka jest z nami udało mi się odkurzyć całe mieszkanie nie zamykając psa tylko pozostawiając ją na swoim legowisku :cool3:. Fakt jest że zanim do tego doszłyśmy to zajęło nam to jakieś 20 min przy czym Luna się złościła, szczekała i próbowała ganiać za odkurzaczem ale później zobaczyła, że ja się nie poddaję ( co niestety zawsze robiłam bo szkoda mi było czasu) więc ona się poddała i juz ją odkurzacz nie interesował :evil_lol:. Normalnie byłam z niej taka dumna :) Mam nadzieję, że ta sytuacja przybliża nas do posłuszeństwa a co za tym idzie lekkiego wyciszenia czorta :) [/FONT]

Posted

[quote name='Bailando'][FONT=Tahoma]Muszę się pochwalić że nasz upór i wytrwałość w końcu przynosi jakieś efekty :multi: wczoraj pierwszy raz od kiedy Lunka jest z nami udało mi się odkurzyć całe mieszkanie nie zamykając psa tylko pozostawiając ją na swoim legowisku :cool3:. Fakt jest że zanim do tego doszłyśmy to zajęło nam to jakieś 20 min przy czym Luna się złościła, szczekała i próbowała ganiać za odkurzaczem ale później zobaczyła, że ja się nie poddaję ( co niestety zawsze robiłam bo szkoda mi było czasu) więc ona się poddała i juz ją odkurzacz nie interesował :evil_lol:. Normalnie byłam z niej taka dumna :) Mam nadzieję, że ta sytuacja przybliża nas do posłuszeństwa a co za tym idzie lekkiego wyciszenia czorta :) [/FONT]

a my jesteśmy dumni z Ciebie !!! za cierpliwość i konsekwencję :-)

Posted

[quote name='Bailando'][FONT=Tahoma]Muszę się pochwalić że nasz upór i wytrwałość w końcu przynosi jakieś efekty :multi: wczoraj pierwszy raz od kiedy Lunka jest z nami udało mi się odkurzyć całe mieszkanie nie zamykając psa tylko pozostawiając ją na swoim legowisku :cool3:. Fakt jest że zanim do tego doszłyśmy to zajęło nam to jakieś 20 min przy czym Luna się złościła, szczekała i próbowała ganiać za odkurzaczem ale później zobaczyła, że ja się nie poddaję ( co niestety zawsze robiłam bo szkoda mi było czasu) więc ona się poddała i juz ją odkurzacz nie interesował :evil_lol:. Normalnie byłam z niej taka dumna :) Mam nadzieję, że ta sytuacja przybliża nas do posłuszeństwa a co za tym idzie lekkiego wyciszenia czorta :) [/FONT]
Nie no, szacun za cierpliwosc!! :modla:

Posted

Tak prawdę powiedziawszy to cierpliwości do jej zachowania nauczył mnie mąż. To on zawsze cierpliwie od niej wszystko egzekwował a ja po prostu po kilku próbach poddawałam się bo zawsze szkoda mi było czasu żebym np. przez 40 min próbować odkurzyć mieszanie lub zmyć podłogi albo cokolwiek innego. On natomiast zawsze miał dużo cierpliwości do niej i zawsze starał się ją uczyć nowych komend czy też prawidłowego zachowania.

Posted

Yana napisał(a):
to trzymaj tak dalej !!! a jaka jest satysfakcja, gdy pies zaskoczy i zacznie się zachowywać tak, jak tego oczekujemy :-)

Tak to prawda satysfakcje jest ogromna :multi: byłam dumna z niej że posłuchała no i nie ukrywam, że z siebie że nareszcie mi się udało :p Sytuacja ta zmobilizowała mnie do dalszego egzekwowania od niej prawidłowego zachowania bo już na wakacjach pokazała, że potrafi :cool3: oczywiście jak chce :evil_lol:

• 2 weeks later...
Posted

narszcie zmobilizowałam się i zgrałam zdjęcia a aparatu :)
Tak się Luna zajmuje sama sobą

Hmm... o cho chodzi czy ktoś mi robi zdjęcia jak się bawię??

Ja chcę jeszcze trochę się powygłupiać no puść ...

Posted

Zmęczona Luna

a teraz kilka zdjęci Luny z kuzynem :) Trochę większy ale dogadywali się
Przywitanie na dzień dobry

Próba dogonienia w lesie

Luna nie dawała rady tak ganiac i po chwili już musiała odpocząć

Posted

Yana napisał(a):
dzisiaj się otwierają... a wczoraj czekałam, czekałam i nic... ale to pewnie dogo znowu zwalnia...

odpoczynek na żabkę ? ;-)

haha ona często leży jak żaba a w szczególności jak jest zmeczona albo coś obgryza np. kość od małego tak leżała

Posted

ageralion napisał(a):
Kosc od malego??? Biedny maly :diabloti::eviltong:

Zdanie wycięte z kontekstu, fakt brak przecinka hahahahahahaha
Natomiast jeżeli chodzi o kości to też dostawała jak była mała ale oczywiście te ze skóry. Dzięki takim gryzakom nie obgryzała mebli :)