ageralion Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Bailando napisał(a):Teraz to ja też już wiem jak ona potrafi się nakręcić i jak widzę że zaczyna to staram się ją szybko wyciszyć :) No to ja poprosze instrukcje jak sie wycisza nakreconego boksera, bo ja probuje juz prawie 2 lata i czasem poprostu NIE-DA-RA-DY!!!! :( Quote
Bailando Posted August 11, 2010 Author Posted August 11, 2010 ageralion napisał(a):No to ja poprosze instrukcje jak sie wycisza nakreconego boksera, bo ja probuje juz prawie 2 lata i czasem poprostu NIE-DA-RA-DY!!!! :( Instrukcji to ja też nie mam. Próbowałam i nadal próbuję metodą prób i błędów ale tak jak pisałam wcześniej czasami udaje mi się ją uspokoić po przez wydawanie komendy "siad" a wczoraj odkryłam, że głośny pisk też powoduje chwilowe wyciszenie ( co oczywiście wykorzystuję na wydanie komendy). Tak więc jak coś to spróbuj być może na Twoją też to podziała. :cool3: Quote
Bailando Posted August 12, 2010 Author Posted August 12, 2010 [FONT=Tahoma]Muszę się pochwalić że nasz upór i wytrwałość w końcu przynosi jakieś efekty :multi: wczoraj pierwszy raz od kiedy Lunka jest z nami udało mi się odkurzyć całe mieszkanie nie zamykając psa tylko pozostawiając ją na swoim legowisku :cool3:. Fakt jest że zanim do tego doszłyśmy to zajęło nam to jakieś 20 min przy czym Luna się złościła, szczekała i próbowała ganiać za odkurzaczem ale później zobaczyła, że ja się nie poddaję ( co niestety zawsze robiłam bo szkoda mi było czasu) więc ona się poddała i juz ją odkurzacz nie interesował :evil_lol:. Normalnie byłam z niej taka dumna :) Mam nadzieję, że ta sytuacja przybliża nas do posłuszeństwa a co za tym idzie lekkiego wyciszenia czorta :) [/FONT] Quote
Yana Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 [quote name='Bailando'][FONT=Tahoma]Muszę się pochwalić że nasz upór i wytrwałość w końcu przynosi jakieś efekty :multi: wczoraj pierwszy raz od kiedy Lunka jest z nami udało mi się odkurzyć całe mieszkanie nie zamykając psa tylko pozostawiając ją na swoim legowisku :cool3:. Fakt jest że zanim do tego doszłyśmy to zajęło nam to jakieś 20 min przy czym Luna się złościła, szczekała i próbowała ganiać za odkurzaczem ale później zobaczyła, że ja się nie poddaję ( co niestety zawsze robiłam bo szkoda mi było czasu) więc ona się poddała i juz ją odkurzacz nie interesował :evil_lol:. Normalnie byłam z niej taka dumna :) Mam nadzieję, że ta sytuacja przybliża nas do posłuszeństwa a co za tym idzie lekkiego wyciszenia czorta :) [/FONT] a my jesteśmy dumni z Ciebie !!! za cierpliwość i konsekwencję :-) Quote
ageralion Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 [quote name='Bailando'][FONT=Tahoma]Muszę się pochwalić że nasz upór i wytrwałość w końcu przynosi jakieś efekty :multi: wczoraj pierwszy raz od kiedy Lunka jest z nami udało mi się odkurzyć całe mieszkanie nie zamykając psa tylko pozostawiając ją na swoim legowisku :cool3:. Fakt jest że zanim do tego doszłyśmy to zajęło nam to jakieś 20 min przy czym Luna się złościła, szczekała i próbowała ganiać za odkurzaczem ale później zobaczyła, że ja się nie poddaję ( co niestety zawsze robiłam bo szkoda mi było czasu) więc ona się poddała i juz ją odkurzacz nie interesował :evil_lol:. Normalnie byłam z niej taka dumna :) Mam nadzieję, że ta sytuacja przybliża nas do posłuszeństwa a co za tym idzie lekkiego wyciszenia czorta :) [/FONT] Nie no, szacun za cierpliwosc!! :modla: Quote
Bailando Posted August 12, 2010 Author Posted August 12, 2010 Dzięki :lol: mam nadzieję, że będę miała tyle cierpliwości i nie poddam się tak jak wcześniej to robiłam :oops: Quote
Bailando Posted August 12, 2010 Author Posted August 12, 2010 Tak prawdę powiedziawszy to cierpliwości do jej zachowania nauczył mnie mąż. To on zawsze cierpliwie od niej wszystko egzekwował a ja po prostu po kilku próbach poddawałam się bo zawsze szkoda mi było czasu żebym np. przez 40 min próbować odkurzyć mieszanie lub zmyć podłogi albo cokolwiek innego. On natomiast zawsze miał dużo cierpliwości do niej i zawsze starał się ją uczyć nowych komend czy też prawidłowego zachowania. Quote
Yana Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 to trzymaj tak dalej !!! a jaka jest satysfakcja, gdy pies zaskoczy i zacznie się zachowywać tak, jak tego oczekujemy :-) Quote
Bailando Posted August 12, 2010 Author Posted August 12, 2010 Yana napisał(a):to trzymaj tak dalej !!! a jaka jest satysfakcja, gdy pies zaskoczy i zacznie się zachowywać tak, jak tego oczekujemy :-) Tak to prawda satysfakcje jest ogromna :multi: byłam dumna z niej że posłuchała no i nie ukrywam, że z siebie że nareszcie mi się udało :p Sytuacja ta zmobilizowała mnie do dalszego egzekwowania od niej prawidłowego zachowania bo już na wakacjach pokazała, że potrafi :cool3: oczywiście jak chce :evil_lol: Quote
Bailando Posted August 23, 2010 Author Posted August 23, 2010 narszcie zmobilizowałam się i zgrałam zdjęcia a aparatu :) Tak się Luna zajmuje sama sobą Hmm... o cho chodzi czy ktoś mi robi zdjęcia jak się bawię?? Ja chcę jeszcze trochę się powygłupiać no puść ... Quote
Bailando Posted August 23, 2010 Author Posted August 23, 2010 Zmęczona Luna a teraz kilka zdjęci Luny z kuzynem :) Trochę większy ale dogadywali się Przywitanie na dzień dobry Próba dogonienia w lesie Luna nie dawała rady tak ganiac i po chwili już musiała odpocząć Quote
ageralion Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Przyczajony tygrys, ukryty smok :evil_lol: http://a.imageshack.us/img825/1362/dsc0122z.jpg Fotki boskie!!! Quote
Bailando Posted August 23, 2010 Author Posted August 23, 2010 a oto nowa zabawka Luny ... niestety zniszczyła ją w ciagu kilku godzin a teraz kilka zdjęć z teho weekendu Quote
Bailando Posted August 25, 2010 Author Posted August 25, 2010 Yana napisał(a):kurcze, a mi się fotki cos nie otwierają... Dziwne bo ja widzę wszystkie:roll:. Troche wolo ale otwierają Quote
Yana Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 dzisiaj się otwierają... a wczoraj czekałam, czekałam i nic... ale to pewnie dogo znowu zwalnia... odpoczynek na żabkę ? ;-) Quote
Bailando Posted August 25, 2010 Author Posted August 25, 2010 Yana napisał(a):dzisiaj się otwierają... a wczoraj czekałam, czekałam i nic... ale to pewnie dogo znowu zwalnia... odpoczynek na żabkę ? ;-) haha ona często leży jak żaba a w szczególności jak jest zmeczona albo coś obgryza np. kość od małego tak leżała Quote
ageralion Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 Bailando napisał(a):np. kość od małego Kosc od malego??? Biedny maly :diabloti::eviltong: Quote
Bailando Posted August 25, 2010 Author Posted August 25, 2010 ageralion napisał(a):Kosc od malego??? Biedny maly :diabloti::eviltong: Zdanie wycięte z kontekstu, fakt brak przecinka hahahahahahaha Natomiast jeżeli chodzi o kości to też dostawała jak była mała ale oczywiście te ze skóry. Dzięki takim gryzakom nie obgryzała mebli :) Quote
Bailando Posted August 26, 2010 Author Posted August 26, 2010 Kilka zdjęć z wczorajszego popołudniowego spacerku Quote
Bailando Posted August 26, 2010 Author Posted August 26, 2010 Jak zająć psa wieczorem co by nie przeszkadzał podczas remontu :) Quote
Yana Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 [quote name='Bailando']Jak zająć psa wieczorem co by nie przeszkadzał podczas remontu :) http://a.imageshack.us/img26/9940/dsc0058ta.jpg teraz na pewno będzie mogła pomagać przy przeprowadzkach i rozpakowywaniu pudełek ;-) Quote
Bailando Posted August 26, 2010 Author Posted August 26, 2010 Yana napisał(a):teraz na pewno będzie mogła pomagać przy przeprowadzkach i rozpakowywaniu pudełek ;-) Rozpakowywanie to jej specjalność :) Quote
Recommended Posts