ageralion Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Ale Wam dobrze czorty jedne, ja tez kcem opalic swe biale cialko, a potem pasc pod stolem :placz: Fotki? mniaaaaaaaaaaaaaam :cool3: Quote
Bailando Posted May 31, 2010 Author Posted May 31, 2010 o to obiecane fotki z czasu wolnego na szkoleniu Quote
Nayantara Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 Ona taka młodziuchna <3 A se widoki znalazła :D Quote
Bailando Posted June 2, 2010 Author Posted June 2, 2010 CarolineS napisał(a):Ona taka młodziuchna <3 A se widoki znalazła :D No jeszcze młoda ale za to jaka pomysłowa :) Quote
Nayantara Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Zobaczymy czy ta jej pomysłowość nie stanie się uciążliwa, nie możecie dać sobie wejść na głowę :D Quote
Kapsel Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Bailando napisał(a):Luna wczoraj skończyła rok :multi: Kurcze pieczone, jak ja spóźniona jestem :oops::oops::oops: Ale lepiej późno niż wcale :oops::oops::oops: Wszystkiego najboksiowego dla słodkiej Lunki :bday::BIG::BIG::BIG: Quote
Bailando Posted June 17, 2010 Author Posted June 17, 2010 [FONT=Tahoma]Dawno mnie tu nie było ale ostatnio tyle się dzieje, że po prostu nie mam czasu. Luna czuje się dobrze powiedziałabym nawet, że bardzo dobrze. Energii na więcej niż jak była szczeniakiem. Ciągle biega, szaleje i chce się bawić. Nawet po 45 minutowym bieganiu na dworze z psem nie ma dość, przychodzi do domu i dalej szaleje . Czasami myślę sobie, że wolałam ją spokojniejszą, choć teraz jest zabawna i śmieszna . Oczywiście w dalszym ciągu najlepszym punktem widokowym jest parapet w małym pokoju, ostatnio nawet wtargała na niego wszystkie swoje zabawki i siedziała obserwując jak dzieci bawią się na dworze Co by nie było, że u nas tak super to dla odmiany Luna ma teraz jakąś wysypkę i ciągle się drapie. Podejrzewam, że to od wody bo ostatnio jej nie spłukaliśmy po spacerze ale pewności nie mam więc ją obserwuje. Rano podstępem dałam jej trochę wapna może to pomoże i nie będzie się tak drapać. [/FONT] [FONT=Tahoma]Tak poza tym to ostatnio zaczęłam się zastanawiać czy moja Luna nie jest za mała jak na swój wiek. Niby jak ją mierzyliśmy to miała coś około 54 cm czyli to minimum ale w porównaniu z innymi psami wydaje mi się mała. Czy ona jeszcze urośnie?? :-([/FONT] Quote
Yana Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 e tam... wcale nie jest taka mała... czaszami suczki są drobnej budowy. Poza tym ona ma dopiero rok i może już nie urośnie w zwyż, ale pewnie zmężnieje i nabierze masy, wtedy będzie wyglądała na większą najważniejsze, że czuje się dobrze, że szaleje i ma dużo energii :-) Quote
Bailando Posted June 17, 2010 Author Posted June 17, 2010 Yana napisał(a):e tam... wcale nie jest taka mała... czaszami suczki są drobnej budowy. Poza tym ona ma dopiero rok i może już nie urośnie w zwyż, ale pewnie zmężnieje i nabierze masy, wtedy będzie wyglądała na większą najważniejsze, że czuje się dobrze, że szaleje i ma dużo energii :-) [FONT=Tahoma]dzięki, Luna czuje się nad wyraz dobrze :) [/FONT] [FONT=Tahoma]Jeżeli chodzi o wzrost Luny to ostatnio jak byłam z nią na spacerze spotkałam jakąś panią też z psem i gdy powiedziałam, że moja ma już rok to pani bardzo sie zdziwiła, że ona taka mała :( Mi zawsze się wydawało, że jest normalna i tak jak piszesz, że z wiekiem nabierze masy ale po zdziwieniu tej pani zwątpiłam i zaczęłam się zastanawiam czy ona naprawdę jest taka mała [/FONT] Quote
Yana Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 mi kiedyś na spacerze pewna pani "mądra rada" powiedziała, żebym uważała na Yanę bo jej z pyska źle patrzy :evil_lol: Quote
Bailando Posted June 17, 2010 Author Posted June 17, 2010 Yana napisał(a):mi kiedyś na spacerze pewna pani "mądra rada" powiedziała, żebym uważała na Yanę bo jej z pyska źle patrzy :evil_lol: hahaha Jakoś nie zauważyłam tego na zdjęciach :) Quote
ageralion Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Czyli Luna wraca do lat szczeniecych? Nie zazdroszcze :evil_lol: Co do wzrostu, to mi moja Mamba tez wydaje sie mala, az ja zmierzylam - 54cm :cool3: Quote
Bailando Posted June 18, 2010 Author Posted June 18, 2010 ageralion napisał(a):Czyli Luna wraca do lat szczeniecych? Nie zazdroszcze :evil_lol: Co do wzrostu, to mi moja Mamba tez wydaje sie mala, az ja zmierzylam - 54cm :cool3: Oj tak czasami mam wrażenie, że wraca do lat szczeniackich. Poza tym w ogóle się nie słucha na dworze ( oczywiście jak jest inny pies). Mało tego ciagle szczeka, zaczepia nas żebyśmy się z nia bawili. Mówie wam masakra czort się z niej zrobiła nie zmienski hihihi Quote
Kapsel Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Bailando napisał(a):Oj tak czasami mam wrażenie, że wraca do lat szczeniackich. Poza tym w ogóle się nie słucha na dworze ( oczywiście jak jest inny pies). Mało tego ciagle szczeka, zaczepia nas żebyśmy się z nia bawili. Mówie wam masakra czort się z niej zrobiła nie zmienski hihihi i tak będzie :lol: do końca ich cudnego życia... takie boksioły są i za to je kochamy :smile: Quote
Bailando Posted June 18, 2010 Author Posted June 18, 2010 Kapsel napisał(a):i tak będzie :lol: do końca ich cudnego życia... takie boksioły są i za to je kochamy :smile: Prawdę powiedziawszy mam nadzieję, że trochę wydorośleje bo jak narazie to czort z niej hihihi Quote
Kapsel Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Może juz w starszym wieku ciut mniej brykac będzie, ale nie myśl, że nie będzie do zabawy Cię trącać. Kapsel leży wykończony ledwo dyszy i nagle jakiś strzał w głowie i leci do zabawek i trąca i prosi i kwęka i stęka, żeby się z nim bawić.... ma 12 lat, więc życzę duuuuuuuużo cierpliwości :multi::multi::multi: Quote
Bailando Posted June 18, 2010 Author Posted June 18, 2010 Kapsel napisał(a):Może juz w starszym wieku ciut mniej brykac będzie, ale nie myśl, że nie będzie do zabawy Cię trącać. Kapsel leży wykończony ledwo dyszy i nagle jakiś strzał w głowie i leci do zabawek i trąca i prosi i kwęka i stęka, żeby się z nim bawić.... ma 12 lat, więc życzę duuuuuuuużo cierpliwości :multi::multi::multi: hahahaha dziękuję napewno się przyda :) Tak patrzeć z innej strony to fajnie, że te czorty zawsze mają ochotę na zabawę, dzieki temu są zawsze szczęśliwe i zabawne. Gratuluję Kaspelowi tylu lat to naprawdę super wiek jak na boksia :) życzę dużo zdrowia :) Quote
Nayantara Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 No, oby Kapselek się trzymał, bo wiek sędziwy :D Nie choruje Ci ani nic? Quote
Nayantara Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 No, oby Kapselek się trzymał, bo wiek sędziwy :D Nie choruje Ci ani nic? Quote
Kapsel Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 CarolineS napisał(a):No, oby Kapselek się trzymał, bo wiek sędziwy :D Nie choruje Ci ani nic? Dziękuję za życzenia od Kapselka. Na razie nie choruje i oby tak dalej. Daje tyle radości w moim życiu i rozumiemy się bez słów. On wie, że jeśli biorę kosmetyczkę to znaczy że ja wychodzę i patrzy i patrzy tymi oczyskami żeby go wziąć, a jak powiem jedziemy tititkiem, to z boksera robi się koziołek. Bryka, fika, skacze, całuje i nawet do piwnicy za mną leci, choć normalnie nigdy nie schodzi bo tam fe bo tam zimno :D Ostatnio jak zobaczył, że wzięłam torebkę, którą poszłam wytrzepać ze śmieci do kotłowni i byłam tam z minutę, nawet nie całą i gdy wróciłam to oszalał ze szczęścia :evil_lol: witał mnie z piętnaście minut, co to było!!!!! Wzięcie torebki to też znak dla niego, że wychodzę, oj te boksioły, boskioły :D:D:D Quote
Bailando Posted June 21, 2010 Author Posted June 21, 2010 Kapsel napisał(a):Dziękuję za życzenia od Kapselka. Na razie nie choruje i oby tak dalej. Daje tyle radości w moim życiu i rozumiemy się bez słów. On wie, że jeśli biorę kosmetyczkę to znaczy że ja wychodzę i patrzy i patrzy tymi oczyskami żeby go wziąć, a jak powiem jedziemy tititkiem, to z boksera robi się koziołek. Bryka, fika, skacze, całuje i nawet do piwnicy za mną leci, choć normalnie nigdy nie schodzi bo tam fe bo tam zimno :D Ostatnio jak zobaczył, że wzięłam torebkę, którą poszłam wytrzepać ze śmieci do kotłowni i byłam tam z minutę, nawet nie całą i gdy wróciłam to oszalał ze szczęścia :evil_lol: witał mnie z piętnaście minut, co to było!!!!! Wzięcie torebki to też znak dla niego, że wychodzę, oj te boksioły, boskioły :D:D:D [FONT=Tahoma]To fakt one zawsze się cieszą jak człowiek wyjdzie tylko na chwilę :) a jak sie wróci to radość jak by nas nie było cały dzień. Moja pod koniec tygodnia to już jest tak stęskniona za nami, że jak wrócimy z pracy i po jakimś czasie znowu wychodzimy bez niej to tak szybko biegnie do drzwi żeby ja zabrać ze sobą, że czasami z żalem ale muszę uciekać :( Czasami jak bardzo chce wyjść a my jesteśmy czymś zajęci to idzie otwiera szafę i przynosi pana buty :) tak mnie to rozbawia ale już wiem o co chodzi i od razu się ubieram i z nią idę. [/FONT] [FONT=Tahoma]Pocieszna jest i nie wyobrażam sobie jak by jej miało nie być. Niekiedy mnie denerwuje a czasami sprawia tyle radości.[/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]Teraz jak dostaje te tabletki to po prostu szatan a nie pies :) potrafi przez 30 min ganiać za piłką, butelką lub jakimś owadem a przy tym jest taka śmieszna i niekiedy niezdarna. Mamy taki ubaw, że siedzimy i ją obserwujemy a to tym bardziej potęguje jej głupawkę :) [/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]Postaram się kiedyś nagrać filmik i jak mi się uda to go zamieszczę i wam pokażę co ona potrafi robić jak ma wściekliznę z głupawką razem wziętą :) [/FONT] Quote
ageralion Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 Tak tak ja poprosze filmik wariatunci :) I jak przynosi buty pana, tez :D Quote
Bailando Posted June 21, 2010 Author Posted June 21, 2010 ageralion napisał(a):Tak tak ja poprosze filmik wariatunci :) I jak przynosi buty pana, tez :D oki jak mi się uda to napewno zrobię zdjęcie i nagram filmik tylko muszę przyczaić się hihihi Quote
Bailando Posted June 23, 2010 Author Posted June 23, 2010 Ostatnio koleżanka pokazała i fajną trasę gdzie można iść z psem co by się wybiegał. Oczywiście skorzystałyśmy z Luną z zaproszenia i poszłyśmy na długi spacer :cool3: Tak mi się spodobało, że postanowiłyśmy z koleżanką, że bedziemy chodziły tam codziennie ( oczywiście w miarę możliwości czasowych naszych i sprzyjającej pogody). Luna po takim spacerze wraca wymęczona i już nie ma siły na głupoty w domu :evil_lol: a teraz kilka zdjęć ze spaceru Najlepsza zabawa to kijek ale co one z nim robią [FONT=Calibri][/FONT] Tak poza tym to ta urocza labradorka to Luny najlepsza koleżanka a zarazem sąsiadka od poczatku. Jak tylko spotkały się na dworze to odrazu zaczeły szaleć i tak już im zostało :evil_lol: Quote
Recommended Posts