Malwi Posted April 9, 2010 Author Posted April 9, 2010 ................................................... Quote
Malwi Posted April 10, 2010 Author Posted April 10, 2010 Bener okazał się Wykastrowany Zaadoptowany: Filek,Taka,Tok i pierwszy bezimienny szczeniak Rudy kudłacz ma na imie Finek Ruda suczka bez imienia to Nyga ma ok rok Bezimienna suczka, wilczyca, 3 lata to Sharon ___________________________________ pierwsze posty zaktualizowane Quote
E-S Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Zapisuję :) Bugi pozdrawia :) Zołza też - teraz to dopiero jest zołza. Ewa Quote
Malwi Posted April 11, 2010 Author Posted April 11, 2010 Witaj Ewo ;) ucałuj Bugolca w pychol ;) i Zołzę też przy okazji :D Quote
E-S Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Malwi napisał(a):Witaj Ewo ;) ucałuj Bugolca w pychol ;) i Zołzę też przy okazji :D Och, to one całują, Bugi nawet się straszny pieszczoch całuśny zrobił, Zołza - nie wspomnę, bno od początku była przytulanka i lizuch, ale państwa sterroryzowała, ona rządzi okropnie, taka alfa małe gówienko jest, że szok po prostu. Ale całusa w łebki pachnące dostaną od Ciebie, spox, wręcz nie da się tego uniknąć :) W końcu Tobie zawdzięczają życie, nie byłoby ich obojga po tej zimie, gdyby nie Ty. Piękne macie psy w tym schronisku. Z kudłaczem Gabrysiem coś trzeba szybko wymyślić kurcze .... Ewa Quote
Malwi Posted April 12, 2010 Author Posted April 12, 2010 fotorelacja z dzisiaj: Bener: Dumbo: Pajdo: Dżeki: Kudłacz Finek i szalejąca za piłeczką Jadźka! Pola - Nowa Maszka - mamusia szczeniaków Krejzol - Nowy - olbrzymi piękny czarny zboczeniec ;p ok 2-3 lat Siostry - Lisa i Darla - trochę wyżłowate - max rok więcej na pewno nie mają Quote
Malwi Posted April 12, 2010 Author Posted April 12, 2010 i jeszcze : Sharon: raz jeszcze Krejzol: Lucek: Alex wygrzewający się w wiosennym słoneczku agresor Iwan: nowy wypłoszony OSBI Nowa kicia (prawie identycznma jak rezydentka która wczoraj znalazła dom) trafiła do schroniska ze ślepym miotem - czeka na sterylke. Ketti i Aura - piękne siostrzyczki Quote
Paulina87 Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Zapisuję wątek Lisa i Darla prędzej w typie gończego niż wyżła, na zdjęciach wyglądają na małe. Quote
Malwi Posted April 12, 2010 Author Posted April 12, 2010 możliwe że mix wyżła z czymś mniejszym... one średnie są. Quote
Malwi Posted April 12, 2010 Author Posted April 12, 2010 i jeszcze aktualności małe - poszły do domów: Daxi, Lajla i dwa szczeniaki. ale 6 przybyło .... już 118 wszystkich jest ... Quote
Ss Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Sati Ogłoszona na: http://ale.gratka.pl/ogloszenie/4692147_cudowna_sunia_cocker_spaniel_czeka_w.html http://www.darmobranie.pl/oddam_za_darmo/zwierzeta/4554/cudowna_sunia_cocker_spaniel_czeka_.php http://www.eoferty.com.pl/cudowna_sunia_cocker_spaniel_czeka_w_schronisku_180680.html www.adopcje.org http://www.kupsprzedaj.pl/secure/showAdvert.do?aid=4108101&cid=1558 http://www.adopcjapsa.pl/adopcja-psa-pies-szuka-domu,ogloszenie,14343,Lw==.html http://www.petworld.pl/ogloszenie/psy/cudowna-sunia-cocker-spaniel-czeka-w-schronisku/14354 http://www.dogomania.pl/threads/140763-SPANIELE-do-adopcji-wAE-tek-ogA-lny?p=12511917#post12511917 Quote
Malwi Posted April 13, 2010 Author Posted April 13, 2010 dziękujemy Ss :loveu: Asia & Ginger zrobiła jej jeszcze allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=999089109 dziękujemyyyy :loveu: Quote
Akrum Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 a ja już się nie mogę doczekać, aż zobaczę dziś Broka na żywo i zabiorę go do domku :) ciekawe jak zareaguje na nasze ogony :) Quote
Paulina87 Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Brok pojechał, zapoznaje się z nowymi towarzyszami. Akrum pewnie więcej napisze jak już zakończą zabawy. Edit: Zapoznanie Quote
E-S Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Dziewczyny, państwo szukają jak najmniejszych suniek, nie tylko kudłatych, ale za to takiej "miłości od 1 wejrzenia", o na tym wątku: http://www.dogomania.pl/threads/183868-Malutka-d%C5%82ugow%C5%82osa-sunia-w-%C5%9Brednim-wieku-poszukiwana!!/page4 powklejajcie co macie. Quote
Akrum Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 [quote name='Paulina87']Brok pojechał, zapoznaje się z nowymi towarzyszami. Akrum pewnie więcej napisze jak już zakończą zabawy. Edit: Zapoznanie Brok vel Borek, jest cudownym psiakiem :) Pomimo tego,że panicznie bał się przejeżdzających samochodów jeszcze pod mieszkaniem Pauliny, to w samochodzie przytulił się do mnie i tak sobie jechaliśmy do domu, całą podróż prawie przespał, chwilami tylko się interesował jak był mocny zakręt, albo jakiś motor przejchał, ale tak poza tym to słodko spał :) A wdomku - pierwsze co poznał naszą sunie Pesteczkę :) zapoznanie odbywało się na dworze, więc po obwąchaniu po chwili zaczęły się zabawy, które trwały i trwały, później Borek pobiegł do domku, gdzie w drzwiach natknął się na pierwszego kocurka, młodszego Węgielka - minęli się, kot postawił lekko garba, ale po chwili już było dobrze :) później Borek poczęstował się warzywami gotowanymi, które czekały na niego w misce - nie zdążyłam tam dołozyć mięska, a już wszystkie warzywa były zjedzone, pochrupał troszkę suchej kociej karmy, która stała obok, wypił michę wody i znów do zabawy pobiegł :) Na koniec doszło do konfrontacji ze starszym kocuuurem - kocur Mruczek dostał duuuże oczy, ofukał go najpierw, ale potem już nie zwracał w ogóle na niego uwagi, usiadł na środku drzwi wyjściowych na podwórko i biedny Borek nie mógł przejść - bał się :) ale po chwili już obok siebie normalnie przechodzili :) Borek boi się póki co schodów, więc w domu musimy go znosić w piętra, wchodzi ładnie za Pestką, ale panicznie boi się zejść, jak również panika jest gdy go bierzemy na ręce, ale to jest do nauczenia :) A w nocy, spał najpierw w Pestki posłanku, bo ona z nami w łózku, potem Pestka poszła do siebie do posłanka, to Borek zabrał sobie mojego paputka do swojego posłanka i tam się na nim położył - tak słodko :) A rano Borek już wskrobał się za przykładem Pestki do nas do łózka :) SIku i kupki po nocy nie było, a specjalnie wstałam wcześniej, co by przed pracą posprzątać, a tu nic, tylko na podwórku załatwia swoje potrzeby :) dziś po południu wizyta u weta i jak się okaże że jest wszystko ok, to może od razu będzie kastracja-więc póki co od rana znów głodówka... Ogólnie jesteśmy bardzo szczęśliwi, że Borek jest z nami :) Quote
mitheithel Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 [quote name='Malwi'] Imię: Dodo Płeć: pies Wiek: 2 lata Wielkość: średnia Opis: Bardzo wystraszony, płochliwy i nieufny. Chowa się w budzie, gdy tylko człowiek się do niego zbliży. Potrzebuje bardzo wyrozumiałego i cierpliwego opiekuna, który pomoże mu odzyskać zaufanie do ludzi.. Czy jest szansa na wiecej informacji o tym psiku Państwo ktorzy szukali psiaka dzownili wlasnie o informacje w jego sprawie i jesli bylaby szansa na wiecej fotek????:lol::lol::lol: Quote
Paulina87 Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 Dodo jest aktualnie obcięty aż do samej skóry. Jest średniego wzrostu taki trochę jak sznaucer średni. Niestety jest bardzo nieufny w stosunku do ludzi, nie pozwala się dotknąć. Zdjęcia ze stycznia Quote
mitheithel Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 [quote name='Paulina87']Dodo jest aktualnie obcięty aż do samej skóry. Jest średniego wzrostu taki trochę jak sznaucer średni. Niestety jest bardzo nieufny w stosunku do ludzi, nie pozwala się dotknąć. Zdjęcia ze stycznia czy reaguje na próbę kontaktu agresją?? Czy jestes w stanie powiedziec czy okazanie mu czulosci, wyrozumialosci w nowym domku pozwoli mu sie otworzyć? Czy Twoim zdaniem jesli zechcieliby z nim popracowac Dodo nadaje sie do adopcji?? Quote
Paulina87 Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 Wszystko zależy od doświadczenia przyszłych właścicieli. Dodo boi się ludzi i może ugryźć, ale ze strachu, nie z agresji. Nie wiem czy wolontariusze próbowali już z nim pracować, ale na pewno potrzeba przy nim dużo pracy i cierpliwości. Quote
mitheithel Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 jak znalazł sie w schronie i od kiedy tam przebywa?? ja pisze już do nich jak sie sprawy mają... Quote
Paulina87 Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 Dodo do schroniska trafił w grudniu 2009 roku, zapewne błąkał się, bo takie psy głównie do nas trafiają, schronisko raczej nie przyjmuje psów od właścicieli. Quote
Malwi Posted April 20, 2010 Author Posted April 20, 2010 Dodo gdy go obcinałam ostatnio polizał mnie po ręce jak się wybudzał, myślę że to kwestia przyzwyczajenia... gdy był z Fixem w kojcu był niepewny wycofany, ale jak tylko zobaczył że Fix bez problemu daje się głaskać podchodził niepewnie i obwąchiwał "o co chodzi" . Myślę że do adopcji na tą chwilę to nie za bardzo - odstrasza wyglądem wygolony prawie do zera z ogromną jeszcze zfilcowaną grzywą. Moim zdaniem Fix musiałby do profesjonalnego fryzjera jechać... mam jedną fotkę jak wygląda teraz, mogę na pw wysłać ... Quote
Paulina87 Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 Myślę, że obecny wygląd nie powinien być przeszkodą w adopcji bo sierść przecież odrośnie. Quote
Recommended Posts