*kleo* Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Princess_York napisał(a):No co Ty Aga ;) . Będzie dobrze ,pierwszy raz taki jest tylko że masz nerwy a potem jest ok . W sumie to ja mam zawsze nerwy :evil_lol: Oj ja też, chociaż teraz to i tak wyluzowałam. Ale generalnie jak jesteśmy na wystawie i zaczynam czesać to moja rodzinka wie, że od tego momentu najlepiej do mnie nie mówić pod groźbą pogryzienia :evil_lol: agamewa napisał(a):A właśnie co miałaś na myśli podpięła?próbowałam to zrobić raczkiem,ale to nic nie dało:( No tak z tyłu żabką (nie wiem czy to to samo co raczek? :eviltong:) Ale jak to Ci nie powiem, bo sama nie wiem, czasem wychodzi, czasem nie. Quote
*Agnieszka* Posted June 14, 2010 Author Posted June 14, 2010 Princess_York napisał(a):No co Ty Aga ;) . Będzie dobrze ,pierwszy raz taki jest tylko że masz nerwy a potem jest ok . W sumie to ja mam zawsze nerwy :evil_lol: Karolina&Lucky napisał(a):Cześć Aga! No to widzę że już dziewczyny wiedziały o hodowli, a ja taka niezorientowana, ale już też wiem :multi: :eviltong: Szybko zleci, zobaczysz!!! Już zaraz koniec czerwca, potem lipiec kilka dni i maluch będzie z wami ! :) Co do wystaw to się nie denerwuj, przecież to tylko zabawa, a nie żadne mistrzostwa, jakoś pójdzie ;) Nie oficjalnie kilka dziewczyn wiedziało o mojej tajemnicy,zresztą jaka to tajemnica:)?bardziej,może nie chciałam zapeszać,a zwłaszcza przed zaliczką:),teraz chyba już nie powinno być żadnych niespodzianek co???:) A co do wystaw tu rzeczywiście ten kto na luzie do tego podchodzi więcej osiągnie niż ten co przeżywa i się stresuje Quote
*kleo* Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 agamewa napisał(a):A co do wystaw tu rzeczywiście ten kto na luzie do tego podchodzi więcej osiągnie niż ten co przeżywa i się stresuje A ja znam takich, co przed oceną bez pały nie podchodź, a ich psy zgarniają najwyższe tytuły ;) ale może to w myśl zasady, że wyjątek potwierdza regułę ;) Quote
Princess_York Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Ja największe nerwy mam jak są szczeniaki suki :evil_lol: . Bo to zaraz ja przecież ! :) . A jak czesze to nie myśle o tym że zaraz wchodze tylko o tym czy dobrze czesze i robie i czy o czymś nie zapomniałam :evil_lol: . Ja koczka robie tak że zberam te włoski od kącika oczu ,oddzielam przód włosów a tył tapiruje potem sypie proszkiem usztywniającym i składam włosy jak najlepiej :evil_lol: . Związuje i żabkę (raczka ;) ) wpinam tak żeby tego koczka jeszcze dać do przodu .. Nie wiem czy ktoś zrozumiał ,bardzo dziwnie tłumacze :lol: Najlepiej pokazać ;) Quote
*Agnieszka* Posted June 14, 2010 Author Posted June 14, 2010 Princess_York napisał(a):Ja największe nerwy mam jak są szczeniaki suki :evil_lol: . Bo to zaraz ja przecież ! :) . A jak czesze to nie myśle o tym że zaraz wchodze tylko o tym czy dobrze czesze i robie i czy o czymś nie zapomniałam :evil_lol: . Ja koczka robie tak że zberam te włoski od kącika oczu ,oddzielam przód włosów a tył tapiruje potem sypie proszkiem usztywniającym i składam włosy jak najlepiej :evil_lol: . Związuje i żabkę (raczka ;) ) wpinam tak żeby tego koczka jeszcze dać do przodu .. Nie wiem czy ktoś zrozumiał ,bardzo dziwnie tłumacze :lol: Najlepiej pokazać ;) Twój sposób Martyna właśnie mi przedstawiała moja groomerka, że te przednie włosy nie tapirowała,tylko te z drugiej części,póżniej zbierała i po swojemu tam czesała:)ja póżniej próbowałam to w domu to powtórzyć ale już niestety mi nie wyszło,najlepiej mi wychodzi jednak na tapirowaniu(chyba łatwiej?) Spineczka ten raczek to też chyba lepiej dać większy i ściślejszy?ja np.dziś dałam taki rozklekotany,to zupełnie nie złapał tej powstałej kiteczki,chociaż był z tych już większych. Ja uczyłam się na przykładzie filmiku na you tube. Quote
Princess_York Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 No właśnie jak tą druga część się mocno tapiruje to wychodzi ale mi tez to zajeło troche czasu ... Dopiero od niedzieli czeszę sama . Tak to Ada czesała Arwenkę ;) . A np. przy odbiorze małego P.Małgorzata Ci nie pokaże ? Poćwiczcie :-D Quote
*Agnieszka* Posted June 14, 2010 Author Posted June 14, 2010 Princess_York napisał(a):No właśnie jak tą druga część się mocno tapiruje to wychodzi ale mi tez to zajeło troche czasu ... Dopiero od niedzieli czeszę sama . Tak to Ada czesała Arwenkę ;) . A np. przy odbiorze małego P.Małgorzata Ci nie pokaże ? Poćwiczcie :-D Pokaże:)przed wystawą też wcześniej małego będzie chciała zobaczyć........... Quote
Princess_York Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 I dobrze że będzie chciała zobaczyć ;) Psiak musi być wypicowany i NAJlepszy :loveu: :loveu: :loveu: Ja też jechałam do Ady przed wystawą ;). Spokojnie się wyrobisz . Mały ma przyjechać do Was w Lipcu ,wystawa jest w Sierpniu . Wyrobisz mu ten numer na wystawy (u mnie to od razu podali) ,pojedziesz do P.Małgosi poćwiczycie i już :cool3: :p Już chce go zobaczyć :loveu: :loveu: :loveu: Quote
*Agnieszka* Posted June 14, 2010 Author Posted June 14, 2010 Princess_York napisał(a):I dobrze że będzie chciała zobaczyć ;) Psiak musi być wypicowany i NAJlepszy :loveu: :loveu: :loveu: Ja też jechałam do Ady przed wystawą ;). Spokojnie się wyrobisz . Mały ma przyjechać do Was w Lipcu ,wystawa jest w Sierpniu . Wyrobisz mu ten numer na wystawy (u mnie to od razu podali) ,pojedziesz do P.Małgosi poćwiczycie i już :cool3: :p Już chce go zobaczyć :loveu: :loveu: :loveu: Pierwszą wystawę robię mu we wrześniu w warszawie,w sierpniu nie, bo się nie wyrobię:(ja też jestem ciekawa jak to z nim będzie,mordkę ma po Dauqiri,na wysokich łapach i średniej wielkości. Quote
Princess_York Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Będzie dobrze . No to do września macie kupe czasu ;) . No to ładny piesek :loveu: :loveu: :loveu: Quote
tigrunia Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Aga kurde nie ociągaj się :eviltong: Zgłaszaj na lipcową Warszawską :loveu: :evil_lol: Ja zaraz Buff zgłaszam do Wawki :cool3: Quote
*Agnieszka* Posted June 14, 2010 Author Posted June 14, 2010 tigrunia napisał(a):Aga kurde nie ociągaj się :eviltong: Zgłaszaj na lipcową Warszawską :loveu: :evil_lol: Ja zaraz Buff zgłaszam do Wawki :cool3: Hejka;) bardzo bym chciała ale na lipiec w życiu się nie wyrobię:shake: Quote
chrupcia Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Dziewczyny tak mnie zaciekawiłyście tym TOPKNOTEM że poogladałam filmkij na youtube jak Pan go robi i teraz już wiem, tylko że Jazziu ma krótkie włoski wypadają muz tego, a po za tym nie mam kokardki i za bardzo nie wiem jak tą żabką to sppiąć z tyłu żeby to tak do przodu się ułozyło... :) Quote
Princess_York Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 tigrunia napisał(a):Ja zaraz Buff zgłaszam do Wawki :cool3: Czyli jedziecie jednak :cool3: . Ja sie zastanowię :) Quote
Princess_York Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 chrupcia napisał(a):Dziewczyny tak mnie zaciekawiłyście tym TOPKNOTEM że poogladałam filmkij na youtube jak Pan go robi i teraz już wiem, tylko że Jazziu ma krótkie włoski wypadają muz tego, a po za tym nie mam kokardki i za bardzo nie wiem jak tą żabką to sppiąć z tyłu żeby to tak do przodu się ułozyło... :) Kasia na środku tyłu koczka, spinasz i popychasz troche do przodu ;) . Quote
Princess_York Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 A Buff ma już hodowlankę ? aa .. Będziesz kiedyś wystawiała Jess ?:loveu: Quote
chrupcia Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Princess_York napisał(a):Kasia na środku tyłu koczka, spinasz i popychasz troche do przodu ;) . Tak próbowałam, ale się jakoś to tak do przodu nie da...;) jeszcze ma troche krótkie włoski i to tez ladnie nie wygląda bo mu wypadają z koczka. Quote
Princess_York Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 No właśnie to też jest kwestia włosa (długość) . Niech troche urośnie i spróbuj jeszcze raz :-D Quote
chrupcia Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Princess_York napisał(a):No właśnie to też jest kwestia włosa (długość) . Niech troche urośnie i spróbuj jeszcze raz :-D Tak, właśnie wiem że musze troche poczekać żeby urosły :) tylko ja tak nie lubie czekać;) i jeszcze kokardeczke trzeba kupić;) Quote
tigrunia Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Buff nie ma hodowlanki. Na razie mamy tylko jedna ocenę bdb z krajówki. Warszawa międzynarodowa i może Chojnice, może Toruń a jak nie to Bydgoszcz (jedna z tych trzech). Szkoda mi kasy, żeby z nią jeździć tylko aby jeździć.. bez sensu :shake: Zrobimy hodowlankę i pożegnamy się z ringiem.. na zawsze :-( Jess już wystawiać nie będę raczej. Ona jest za leniwa ;) Quote
Princess_York Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 chrupcia napisał(a):Tak, właśnie wiem że musze troche poczekać żeby urosły :) tylko ja tak nie lubie czekać;) i jeszcze kokardeczke trzeba kupić;) Dasz rade ;) . Na kokardki jeszcze będzie czas ;) tigrunia napisał(a):Buff nie ma hodowlanki. Na razie mamy tylko jedna ocenę bdb z krajówki. Warszawa międzynarodowa i może Chojnice, może Toruń a jak nie to Bydgoszcz (jedna z tych trzech). Szkoda mi kasy, żeby z nią jeździć tylko aby jeździć.. bez sensu :shake: Zrobimy hodowlankę i pożegnamy się z ringiem.. na zawsze :-( Jess już wystawiać nie będę raczej. Ona jest za leniwa ;) No nie .. Championke z niej zró :evil_lol: :) . A jak koniec no to trzecią kupić albo trzeciego ;D Albo Belle zostawić ;) . Quote
tigrunia Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Aga nas zamorduje za śmieci na jej galerii :eviltong: Na trzecią przyjdzie jeszcze czas ;) A Buff na Championkę niestety się nie nadaje nad czym bardzo ubolewam.. :placz: Quote
Princess_York Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 O tym samym pomyślałam :evil_lol: ale Aga nam wybaczy ,nie ?;) Czemu się nie nadaje ? Takich ładnych rodziców ma . No to koniecznie hodowlanke trza zrobić :cool3: Quote
*Agnieszka* Posted June 14, 2010 Author Posted June 14, 2010 Dziewczyny spoko piszcie w mojej galerii co chcecie:)he he:)a wiecie że od jutra wieczora już mnie nie ma?:( Opiekujcie się moją galeryjką:) Quote
Recommended Posts