Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 365
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nathaniel napisał(a):
A co zrobić kiedy nie chce się położyć, a komenda już padła?

Nie ma takiej opcji :cool1: - komendę wprowadza się, kiedy jesteś pewna na 99,9%, że pies się położy.
Czytałaś może książkę Pat Miller? Albo coś innego o pozytywnym szkoleniu?

Posted

Nie :roll:
Ogólnie jestem zielona jesli chodzi o szkolenie.
a komenda to przecież także znak wizualny, wizualnie można a głosow nie ? ?
[SIZE=2]
Właśnie liste sobie robię, książek które musze zakupić/przeczytać

Posted

[quote name='nathaniel']Nie :roll:
Ogólnie jestem zielona jesli chodzi o szkolenie.
To trzeba się odzielenić ;) Poczytaj troszkę, na pewno wiele Ci się rozjaśni w głowie.

Właśnie liste sobie robię, książek które musze zakupić/przeczytać

Nie ma tego zbyt wiele na naszym rynku, więc zbyt dużej kartki nei szykuj ;)
A tę książkę, dostępną za darmo w internecie, czytałaś? :cool3:

Guest Mrzewinska
Posted

Moze zacznij od Corena - Tajemnice psiego umyslu.

Jak sie zna funkcjonowanie jakiegos urzadzenia, latwiej wlaczyc, wylaczyc i nie zepsuc:evil_lol:
Zofia

Guest Jacol123
Posted

coztego napisał(a):
Nathaniel, naprowadzaj psa samą dłonią, bez ciastka, a nagradzaj drugą ręką. :cool1:

Dokładnie tak :):lol: Dodaj komendę w momencie gdy pies wykonuje zachowanie, czyli je :nazywaj" w trakcie trwania danej czynności, a potem możesz przy uzyciu koomendy wywołać konkretne zachowanie.

Posted

u mnie temat niestety nie aktualny....
rodzice jednak się rozmyślili

[SIZE=2]Ale może komuś innemu się przyda ten temat.

(my sie szkolimy sami , jeśli można to tak nazwać z pomocą forumowiczów )

Guest Jacol123
Posted

[quote name='nathaniel'][SIZE=2]
(my sie szkolimy sami , jeśli można to tak nazwać z pomocą forumowiczów )

Jeśli będziesz miała ochotę pooglądać jak prowadzimy szkolenie, to po prostu wpadnij i zobacz. Daleko nie masz :) Czasami takie patrzenie daje człowiekowi wyobrażenie co jeszcze mógłby ewentualnie poprawić w swoim własnym warsztacie szkoleniowym. Zapraszam :)

Guest Jacol123
Posted

nathaniel napisał(a):
Chętnie wpadnę jak znajdę czas :evil_lol::evil_lol: -w co wątpię.

A szkoda, że Ciebie nie było. Wyobraź sobie trawniczek, na nim rozłożone kocyki, a na kocykach malutkie szczeniaczki, które warują, siadają, targetują. Praca jak na pikniku :) Faajnie było. Dzisiaj kolejne zajęcia, więc jakbyś jednak dała radę - to weź aparat fotograficzny i zajrzyj. Będziesz miała mnóstwo zabawnych zdjęć :razz:

Posted

Jacol123 napisał(a):
A szkoda, że Ciebie nie było. Wyobraź sobie trawniczek, na nim rozłożone kocyki, a na kocykach malutkie szczeniaczki, które warują, siadają, targetują. Praca jak na pikniku :) Faajnie było. Dzisiaj kolejne zajęcia, więc jakbyś jednak dała radę - to weź aparat fotograficzny i zajrzyj. Będziesz miała mnóstwo zabawnych zdjęć :razz:

Buueeee! :scream7::flaming::bigcry::bigcry::tard: Ja chcę, jaaa! na PPP!
Jak tam tworzenie grupy sierpniowej albo wrześniowej?? :modla:

Posted

Jacol123 napisał(a):
Wyobraź sobie trawniczek, na nim rozłożone kocyki, a na kocykach malutkie szczeniaczki, które warują, siadają, targetują. Praca jak na pikniku :) Faajnie było. Dzisiaj kolejne zajęcia,

A jak będzie padać? :p
Nathaniel, jedziemy? :razz:

Posted

Mam nadzieję, że Jacek się pokaże i powie nam gdzie dokładnie się spotykają.
Z tego co pamiętam, to zaczynają ok. 17-tej :hmmmm:

Ja na pewno będę bez pieska :p

Posted

Jacol123 napisał(a):
A szkoda, że Ciebie nie było. Wyobraź sobie trawniczek, na nim rozłożone kocyki, a na kocykach malutkie szczeniaczki, które warują, siadają, targetują. Praca jak na pikniku :) Faajnie było.

Tak potwierdzam! Szczeniorki urocze i jak warują na tych swoich niezgrabnych łapeczkach to oczu nie można oderwać :lol:

JinnyAl napisał(a):

Buueeee! :scream7::flaming::bigcry::bigcry::tard: Ja chcę, jaaa! na PPP!
Jak tam tworzenie grupy sierpniowej albo wrześniowej?? :modla:

Jak tylko będzie wiadomo kiedy ruszy nowa grupa, dam ci znać.
Z resztą ja się tej grupie będę bacznie przypatrywać, a w szczególności takiej jednej gończuszce Rosie :cool3:

Posted

coztego napisał(a):
Mam nadzieję, że Jacek się pokaże i powie nam gdzie dokładnie się spotykają.
Z tego co pamiętam, to zaczynają ok. 17-tej :hmmmm:

To ja może Jacka wyręczę :lol:
17.30 - miejsce spotkania Gliwice, ul. Konarskiego - trawnik przed budynikiem Wydziału Mechaniczno-Technologicznego Politechniki Śląskiej.

Guest Jacol123
Posted

nathaniel napisał(a):
Aneek a jakim busem mozna tam dojechać ??

Już odpowiadam:
Zajęcia grupy szczeniaczkowej zaczynają się o 18.45 i trwają do 19.45.
Na trawnik przed Wydziałem Mechaniczno - Technologicznym POl. Śląskiej można dojechać dowolnym busem do Placu Piastów, a potem na nózkach przez Jagiellońską, skręcić w Częstochowską za mostkiem w prawo w Piramowicza, dochodzimy do Konarskiego idziemy prosto wzdłuż rzeki Kłodnicy i trafiamy na trawniczek :)
Banalnie proste.
Zapraszam oczywiśćie bez psów. Klikerów nie mam na sprzedaż, ale wiem gdzie można kupić, np. w sklepie ZOO na Dworcowej.
Pozdrawiam i zapraszam
:)

Posted

Jacol dziekuję, myślałam, że nieco wczesniej :evil_lol:
No nic póki co to tata jest w domu i ma opory co do moich wojaży autobusowych (z kumpelami wsiadłyśmy do złego autobusu i zamiast do Grzybowic dojechałyśmy do Gliwic :evil_lol:), więc jak coś to mogłabym się spotka w przyszłym tyg.
Czy dalej spotkanka będą?