Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Baniś jest malutkim głodomorkiem, do schroniska trafif przez interwencje. Po przywiezieniu okazało się, że ma "zepsutą" tylną nóżkę:placz: . Długi czas chodził ze śrubą w nóżce, dzisiaj był u weterynarza i wyjęto mu ją, jednak Bani nie chce stawać na tę łapkę, przez co zmniejszają się jego szanse na adopcje:shake: . Bananek aby zacząc chodzić na chorej łapce musiałby dużo ćwiczyć, a w schronisku nie ma z kim. Wolontariusze wq czsie nauki szkolnej przyjeżdżają kiedy mogą ale nie tak często jakby chcięli. Baniś lepiej czułby się w domu i na pewno szybciej odzyskałby sprawność w chodzeniu. Znajdźmy mu domek!!! Banis jest młodziutki, wesoły i pełen energii, uwielbia aportowąć!!!

Baniś i jego ukochana piłeczka

Posted

jest smutny, cały czas śpi, łapka mu spuchła... weterynarz powiedział, że trzeba mu dać czas i nadal podawać antybityk... więc czekamy na poprawę.... :roll:

Posted

trzeba zmierzyc temperaturę,podać srodki przeciwzapalne i przeciwgoraczkowe one działaja także przeciwobrzękowo, co to był za zabieg teraz, bo widziałam tam stabilizator zewnetrzny kosci udowej ale czy to teraz było robione?

Posted

niedobrze,niedobrze a może się robi odczyn albo zostały zaburzone relacje krążeniowe, cos jest tam nie tak, może jednak poproście weta, że psaik już się i tak nacierpiał, żeby cos jeszcze poradził, bo dla mnie coś tam nie gra

Posted

rybon36 napisał(a):
niedobrze,niedobrze a może się robi odczyn albo zostały zaburzone relacje krążeniowe, cos jest tam nie tak, może jednak poproście weta, że psaik już się i tak nacierpiał, żeby cos jeszcze poradził, bo dla mnie coś tam nie gra

z tego co mi wiadomo była jakaś mowa o krwiaku, ale napradę nie zabardzo się na tym znam :-(

Posted

zisiaj z Banisiem było bardzo źle, gdy przyjechała pani weterynarz kazała podać mu leki, jednak one tylko pogorszyły jego stan. Wzięła go ze sobom do lecznicy jutro się dowiemy co dalej. Nie chcę krakać ale najprawdopodobniej będzie musiał mieć amputowaną nużkę, tyle powiedziała przy wyjściu lekarka.

Posted

No i niestety :placz: Bani zakończył wczoraj swoje dość krótkie życie, został uśpiony. W jego chorej łapce okazało się na lecznicy, że dostał czegoś w rodzaju ropnego zapalenia mięśni. Banisiu nigdy o tobie nie zapomne
[*]
[*]
[*]:(