Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 102
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='NiJaSe']siedzialysmy z SBD dzisiaj i kombinowalysmy ile wlezie ....ech zeby cos sie udalo ,trzymam kciuki za tych sreniawitow poki co w takim razie[/QUOTE]
Nie cieszyłabym się za wcześnie, to bardzo bardzo wątpliwe.

Mam maile od pani zajmującej się psinką: SGGW co chwilę podaje inna cenę za dobę, chyba im rozum odjęło, bo może, ale za 200 za dobę
jutro rano coś w tej kwestii się wyjaśni

Posted

[quote name='Ellig']Te juz podawalam:)[/QUOTE]
ale ja przeoczyłam, więc dobrze się stało
oddzwonią do SBD

pani pytała, czy na bank to nosówka, czy są objawy neurologiczne i nie powiedziała nie

To może potrzymajmy kciuki...

Posted

trzymam caly czas ...jak rany zeby w Wawie nie bylo miejsca dla takich przypadkow ....

200 zl za dobe???? no to lepiej niz w mariocie ;p, rozumiem ze psom do jedzenia kawior podaja rozneglizowane hostessy ;/

Posted

[quote name='NiJaSe']trzymam caly czas ...jak rany zeby w Wawie nie bylo miejsca dla takich przypadkow ....

200 zl za dobe???? no to lepiej niz w mariocie ;p, rozumiem ze psom do jedzenia kawior podaja rozneglizowane hostessy ;/[/QUOTE]
Mi weci mówią że tylko sggw
ale może coś się w końcu znajdzie
może nie klinika tylko ktoś z kawałkiem miejsca...

Posted

Myślę intensywnie. SGGW chyba zrezygnowało ze szpitala ale może jest coś o czym nie wiem.

Kosiarzy na pewno nie weźmie. Brałam pod uwagę Gagarina(Multivet) i Bemowo ale jeśli odmówili to nie mam pojęcia.

Mam nadzieję, że Śreniawitów się zdecyduje. Nie doczytałam dlaczego sunia nie może zostać na Grochowie?

doddy umieszczała gdzieś sunię Capri :-(z nosówką ze Swarzędza- podpytajcie ją.

Posted

Dzięki:) Napisałam do doddy

SGGW jakoś działa tylko tam coś się zmienia, to już sleep jutro napisze
Na Grochowie mają koty i nie maja warunków, kazali zabrać we wtorek i tyle.

Posted

jestem w gosciach i dorwalam się do netu, więc piszę na szybko, co wiem.
racłwicka dzwonila, ze jednak kiszka, nie przyjma. sggw zazyczylo sobie nie 80, ale 200 zł za dobe, czujecie???
przytul psa - jest jedna wolontariuszka na 2 tygodnie, ale niezbyt dobra w ogrnianiu psów z problemami, więc raczej odpada, tzn gosia, która sunie znalazla i się opiekuje mówi, ze by jej nie dala do domu. ale zkolei gosia absolutnie nie zna sie na psach, i to, co ja przeraza, nie jest dramatem. ale i tak niszczy, wiec klatki trzeba. dwie lecznice przez przytul psa byc moze sie zgodza, jutro ok 12.00 bedziemy miec namiary.
to tyler, co dzis moge, na szybko, bo tu komp ledwo zipie, to raz, dwa, że A nie dziala i cudowac trzeba,zeby sie wklikalo, a trzy, ze w gosciach jestem i sie burza.

generalnie doopa.

mmd, bardzo dziekuje za netowe ogarnianie sprawy przez swieta. ja wisze na telefonie, hehe, nawet w trakcie taskania lozeczka dziecinnego na 4 pietro.
happy easter!

Posted

[quote name='mmd']Przekazałam. O, matko, żeby to wyszło... i żeby nie zaśpiewali jakiegoś od czapki 200.[/QUOTE]
Na pewno tyle nie bedzie:)

Posted

Namiar esemesnęłam do SBD, zadzwoniła tam
ta osoba co odebrała powiedziała, że nic nie wie, ale poszukają odpowiedniej klatki, a nosówka jakoś nie zrobiła na nich wrażenia
szkoda, że nazwiska weta nie mamy, sbd ma dzwonić tam jutro o 10.

Myślę, że technicznie rozsądne by było puścić do sbd na PW namiar na tego lekarza, który rozmawiał z EwaMarta, to sbd jak wejdzie rano do kompa to będzie wiedziała, z kim gadać.

I tak jestem szczęśliwa, bo to pospolite ruszenie mnie utwierdza w wierze w ludzkość. Dziękuję w imieniu sbd i tej bidulki Miszki:loveu:

Posted

[quote name='NiJaSe']i to jest cos niewiarygodnego , tyle lecznic odrazu na nie a tu nosowka wrazenia nie zrobila .... oby sie udalo[/QUOTE]
Aha i jeszcze jedno: po jaką cholerę my te psy szczepimy, skoro to jak rozumiem ich nie zabezpiecza? Szczeniaki tak, no ale reszta....

Posted

[quote name='sleepingbyday']

tzn gosia, która sunie znalazla i się opiekuje mówi, ze by jej nie dala do domu. ale zkolei gosia absolutnie nie zna sie na psach, i to, co ja przeraza, nie jest dramatem. ale i tak niszczy, wiec klatki trzeba.

Nie ma to jak dom, nie rozumiem dlaczego nie....Klatke latwiej kupic, zalatwic niz znalezc dom.

Posted

[quote name='mmd']Namiar esemesnęłam do SBD, zadzwoniła tam
ta osoba co odebrała powiedziała, że nic nie wie, ale poszukają odpowiedniej klatki, a nosówka jakoś nie zrobiła na nich wrażenia
szkoda, że nazwiska weta nie mamy, sbd ma dzwonić tam jutro o 10.

Myślę, że technicznie rozsądne by było puścić do sbd na PW namiar na tego lekarza, który rozmawiał z EwaMarta, to sbd jak wejdzie rano do kompa to będzie wiedziała, z kim gadać.

I tak jestem szczęśliwa, bo to pospolite ruszenie mnie utwierdza w wierze w ludzkość. Dziękuję w imieniu sbd i tej bidulki Miszki:loveu:
Ewa Marta mowila ,zeby dzwonic od razu !!!!!!!!!!!!!!!!! .Byla dzisiaj w tej lecznicy z psem Semikiem na kroplowce......
Pozniej Ewa jeszcze napisze....

Posted

Jestem, niestety nie znam nazwiska lekarki, która powiedziała, że przyjmą. Miala dzisiaj dyżur o 13 - 14, to szczupła blondynka z półdługimi włosami. To nie jest moja lecznica, ale w czasie świąt musiałm skorzystać z pomocy kliniki całdobowej. Dostałam wypis z leczenia Semcia, są tam wpisy dwóch lekarzy i ich nazwiska, ale nie ma wpisu z dzisiaj:-( Myślę jednak, że będzie wiadomo kto był na dyżurze dzisiaj w południe. Myślę, że może jeszcze nadal jest tam w klinice.
Możecie zapytać, kto przyjmował dzisiaj psa Sama z babeszjozą, zarejestrowanego na Ewę Golbę. Musiała coś wpisać, bo dostawał kroplówkę i 3 zastrzyki...
Powiedziałam, że sunia jest w tej chwili w innej klinice, że ma stwierdzoną nosówkę i czy oni byliby w stanie ją przyjąć. Powiedziała, że tak, po czym rozmowa zeszła na temat tego, że nosówka jest tak rzadką w tej chwili chorobą, że to aż dziwne itp. W każdym razie mowiłam, że chodzi o hospitalizację. Wybaczcie, nie dopytałam bardziej, bo mi się psisko tak strasznie trzęsło, że chciałam jak najszybciej wyjść. Jestem pewna, że pani doktor jest do zlokalizowania. Byłam pewna, że będę miała w wypisie jej nazwisko, ale jak się okazuje nie mam. MOżecie się powołać na tę moją rozmowę. Mówiłam, że pyta o to moja znajoma, że jest to sunia bezdomna.

Posted

Skoro tak powiedziała to jest się czego chwycić.
Sbd jutro zanim tam zadzwoni wejdzie tu i przeczyta, na pewno będzie miała na co sie powołać.
Samo to, że nie robili jej wstrętów przez telefon już dobrze rokuje.

Ja na dziś odpadam. Siedzę od tygodnia w zasadzie cały czas na telefonie i na dogo, może złapię choć dwie godziny świąt. Pilnujcie wątku, w razie czego numer SBD jest na 1 stronie.

Jeszcze raz bardzo wszystkim dziękuję.