Jump to content
Dogomania

Era & Tequila chihuahua i czasem inne stwory...

Recommended Posts

• Replies 5.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Loona napisał(a):
A czyje te fazy, bo ja widzę, że Tequila nie śpi jeszcze :eviltong:

Wspólne :eviltong:

Behemot napisał(a):
Jak na te mordeńki patrzę, to mi samej zachciewa się spać... :sleep2:

Mi teeeeż :ziew:

Loona napisał(a):
Mi się od rana chce, a jeszcze mam jeden wykład, szczęście, że ciekawy ;)

Ja jakaś niedospana od 3 dni chodze, a jeszcze muszę dom ogarnąć :placz: nie cierpię sprzątać.

Posted

olcha napisał(a):
Ja jakaś niedospana od 3 dni chodze, a jeszcze muszę dom ogarnąć :placz: nie cierpię sprzątać.

To nie sprzątaj :evil_lol:

Posted

Jak znajdzie się ktoś kto poda jej tabletkę to będzie moim guru! Nawet temu przyrządzikowi do podawania tabletek się nie poddała :evil_lol:

Kochana, moge nim zostać :cool3::cool3:
Nie mam konkurencji w temacie pastylek, pigułek, syropków etc. :cool3::cool3:
ceść Babole :)

Posted

Loona napisał(a):
To nie sprzątaj :evil_lol:

Tiaaa nie sprzątam to ja cały rok :oops: Teraz to poprostu muszę :eviltong:

Shikka napisał(a):
olcha napisał(a):
Jak znajdzie się ktoś kto poda jej tabletkę to będzie moim guru! Nawet temu przyrządzikowi do podawania tabletek się nie poddała :evil_lol:

Kochana, moge nim zostać :cool3::cool3:
Nie mam konkurencji w temacie pastylek, pigułek, syropków etc. :cool3::cool3:
ceść Babole :)

Nie uda Ci się :puppydog: Ona musi mieć tam jakieś cyber zastawki bo to jest niemożliwe.

Ja Erze też daję bez problemów, jak trzeba to i innym psiakom również, ale Tekila....Tekila jest poprostu inna :evil_lol:

Posted

Tekila: Mam piłeczkę :multi:

T: Grrr a Ty piłeczko. Kto jest bardziej wyłupiasty no kto?

Era: Idź Ty z tymi Twoimi durnymi zabawami. ODDAWAJ!

Era: grrrr mam piłeczkę, grrrr

(pies ogrodnika - piłka jej się przeturlała pod brzuch, a ta dalej jej pilnuje :stupid:)

Posted

olcha napisał(a):
Tiaaa nie sprzątam to ja cały rok :oops: Teraz to poprostu muszę :eviltong:

Nie uda Ci się :puppydog: Ona musi mieć tam jakieś cyber zastawki bo to jest niemożliwe.

Ja Erze też daję bez problemów, jak trzeba to i innym psiakom również, ale Tekila....Tekila jest poprostu inna :evil_lol:

Iiiii tam...
Jakby co dawaj znaka, przyjedzie Pigułka's team, w osobie pięknej mej :evil_lol:

Posted

Ale wytrzeszcz :D

tak apropos pileczki... toska mi coraz czesciej warczy na punke gdy ta wchodzi to naszego pokoju ;/ zabralam wszystkie kostki zabralam pileczki a ta nadal jak lezy na poslaniu to warczy :(

Posted

[quote name='panienkabubu']mój pies nie ma uczulenia po pasztecie :cool3:

ale dobrze, ze juz wszystko dobrze :loveu:

Bo jak Twój pies dostanie 20 deko to nawet nie odczuje, a jak mój to jest nażarta na tydzień :eviltong:

[quote name='Shikka']Iiiii tam...
Jakby co dawaj znaka, przyjedzie Pigułka's team, w osobie pięknej mej :evil_lol:

Bardzo chętnie! Podpatrzę metodę :eviltong: A może zdradzisz ja wirtualnie?

[quote name='anea']
Ale wytrzeszcz :D

tak apropos pileczki... toska mi coraz czesciej warczy na punke gdy ta wchodzi to naszego pokoju ;/ zabralam wszystkie kostki zabralam pileczki a ta nadal jak lezy na poslaniu to warczy :(

A to niestety normalne, łatwiej mieć w domu dwa psy, na początku ustalają sobie hierarchię (chierarhię?) i jest spokój, a suki będą walczyć do końca - chyba, że któraś jest mega uległa. U mnie jest to samo. Niby Tekila jest niżej, ale jak się czuje pewnie, np. w budce to też warczy na Erę.

Posted

[quote name='olcha']
Bardzo chętnie! Podpatrzę metodę :eviltong: A może zdradzisz ja wirtualnie?[/quoteTo tajemnica przekazywana z pokolenia na pokolenie...od ponad 200 lat moja rodzina aplikuje tak tablety zwierzom ;) :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Shikka napisał(a):
olcha napisał(a):

Bardzo chętnie! Podpatrzę metodę :eviltong: A może zdradzisz ja wirtualnie?

To tajemnica przekazywana z pokolenia na pokolenie...od ponad 200 lat moja rodzina aplikuje tak tablety zwierzom ;) :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

:obrazic: :obrazic: :obrazic: My tu na dogomani to już jak rodzina :cool3:

Posted

Dobra dobra...
Wobec tego droga rodzino ( córko, matko, teściowo...as You wish ) :
1. Bierę zwierza z zaskoczenia
2. Jeśłi się nie da z zaskoczenie to owijam recznikiem ściśle razem z przednimi odnóżami, lub biorę miedzy nogi w celu unieruchomienia
3. Rozwieram paszczękę oboma ręcyma, a potem przekładam na jedną
4. Wolna ręką biorę pastylkę i wciskam do gardła głęęęęęęęęboko, niemal z palcem
5. Ta sama łapa zamykam psu paszczę a drugą ( kurcze, to już chyba trzecia ) masuje podgardle...

Ot i sekret...
Drastyczna metoda, ale skuteczna i wszyscy pacjenci żyja :cool3:

Posted

Shikka napisał(a):
Dobra dobra...
2. Jeśłi się nie da z zaskoczenie to owijam recznikiem ściśle razem z przednimi odnóżami, lub biorę miedzy nogi w celu unieruchomienia
4. Wolna ręką biorę pastylkę i wciskam do gardła głęęęęęęęęboko, niemal z palcem
5. Ta sama łapa zamykam psu paszczę a drugą ( kurcze, to już chyba trzecia ) masuje podgardle...

Ot i sekret...

Matko kochano, prawie jak kaftan bezpieczeństwa :evil_lol:
Ja tam zawsze rozkruszam tabletki i zawijam w cokolwiek do jedzenia kawałek wędlinki albo chleba, wszystko jedno - Sonia jest potwornym żarłokiem i zje wszystko :cool3: A rutinoskorbin mogłaby jeść jak cukierki :evil_lol:

Posted

Z tekiloterminatorem to nie przejdzie...
Mogłaby pracować w policji w brygadzie d/s przemytu farmaceutyków bo prochy wyczuje we wszystkim :evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='Shikka']Dobra dobra...

Ot i sekret...

1. Bierę zawsze, jak dorwę jedną na dole, to druga już czeka w budzie na górze i myśli, że się schowała :diabloti:
2. Zamiast ręcznika bierem ją pod pachę i mam podobny efekt
3. Rozwieram wsadzam palec tak żeby nie zamknęła.
4. Miałam już palec w żółądku Tekili....wypluwa, a jak nie wypluwa to wymiotuje (Era z kolei przemyca w paszczy!!!!! i wypluwa zdala ode mnie bestia! Gdyby nie tabletki na podłodze w życiu bym się nie domyśliła.
5. Zamykam, masowanie nic nie daje bo o tego etapu z Tekilą nie dochodzę :evil_lol:

[quote name='Behemot']

Jakie spojrzenie :crazyeye: :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:
A ta piłka wygląda jakby komuś oko wypłynęło :evil_lol:

Spojrzenie a la kameleon, jedno oko na Maroko :eviltong:

Może i wypłynęło :hmmmm: TEEEKIIIILAAAA POKA NO OKO :evil_lol:

[quote name='Behemot']Matko kochano, prawie jak kaftan bezpieczeństwa :evil_lol:
Ja tam zawsze rozkruszam tabletki i zawijam w cokolwiek do jedzenia kawałek wędlinki albo chleba, wszystko jedno - Sonia jest potwornym żarłokiem i zje wszystko :cool3: A rutinoskorbin mogłaby jeść jak cukierki :evil_lol:

Phiii, rozkruszyłam w końcu wlałam troszkę wody (z łyżki pluje na ściany), a strzykawką pod ciśnieniem się zazwyczaj udaje (zakładając, że nie zwymiotuje).

[quote name='Shikka']Z tekiloterminatorem to nie przejdzie...
Mogłaby pracować w policji w brygadzie d/s przemytu farmaceutyków bo prochy wyczuje we wszystkim :evil_lol::evil_lol:

Mogłaby :angryy:

Posted

nie ma to jak wymiarowe psy.... :D z dogami nei ma proplemu osobiscie widzialam jak Pani jedemu tabletke wielkosci dwoch kuf tekli wsaedzila w paszcze (razem z reką) a on grzecznie polkna (chyba nawet jej nie zauwazyl)

Ja swiom rozgniatam i mieszam z czyms kleistym i suoer smacznym (najczesciej pasztet lub serek topiony) ale u ciebie to nie przejdzie :(

Posted

anea napisał(a):
nie ma to jak wymiarowe psy.... :D z dogami nei ma proplemu osobiscie widzialam jak Pani jedemu tabletke wielkosci dwoch kuf tekli wsaedzila w paszcze (razem z reką) a on grzecznie polkna (chyba nawet jej nie zauwazyl)

Ja swiom rozgniatam i mieszam z czyms kleistym i suoer smacznym (najczesciej pasztet lub serek topiony) ale u ciebie to nie przejdzie :(

A wiesz, że z kleistym jeszcze nie próbowałam :cool3: Następnym razem spóbuję. Pasztet odpada :lol: a serka zazwyczaj nie mam :eviltong: Ale spróbuję :eviltong:

Nooo z dogami to w ogóle jest fajnie :loveu:

Posted

Shikka napisał(a):
Dobra dobra...

Ot i sekret...

Ja robie identycznie :evil_lol: z Benem i z Halszka no identycznie :evil_lol: tylko z tym unieruchomieniem miewam problemy ale jakos daje rade :evil_lol: na szczescie moje psy znaja komende SIAD i SIEDŹ W MIEJSCU PRZEZ CHWILE :evil_lol: to jakos dajemy rade :evil_lol: