Jump to content
Dogomania

Era & Tequila chihuahua i czasem inne stwory...

Recommended Posts

Posted

[quote name='anea']Jakoś ciezko uwierzyc ze ten czarny potwor byl kiedys taki slodki :)

PS:.uwaga uwaga wstawilam nowe zdjecia i filmy w MOJEJ galerii :) reklama za zgoda Olchy

Ci dam potwora! Ona poprostu kocha tylko mnie :loveu:

[quote name='APSA']Grubas! :eviltong:

Filmiki boskie :lol: (te 2 które widać)

Oj fcaaale nie aż taki grubas :oops: ona przy kości jest tylko :evil_lol:

Nie wiem czemu tamtych nie widać :niewiem:

[quote name='panienkabubu']aaaaaaaaa tyci tyci tyci malenstwo :loveu:

:santagri::tree1::x-mas: Wesołych Świąt :x-mas::tree1::santagri:

Nawzajem Wesołych Świąt!

[quote name='Shikka']Boziu :loveu::loveu:
Jaki karaluszek był z Eruni :loveu::loveu:
( lubiła zagladać do kieliszka od małego, co?? ;) )
Tesz chcem taka ciupinkę... ;)

Ehehe lubiła tak jak widać po minie ;)

Ni nie stoi na przeszkodzie, żebyś ciupinkę miała :cool3: nawet jej nie zauważysz...no może na początku :evil_lol:

Musiałam pokasować trochę emotek :watpliwy:

• Replies 5.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Shikka napisał(a):
Podjęłam decyzję że nie będę kupować cziłki tylko jakiegos malucha a la cziłka ze schronu wezmę...tylko takiego XS...a takich brak :(

:multi: :multi: :multi:
Świetna decyzja!

Są XS w schronach niestety :-( Dopytaj się na Paluchu tam ciągle jakieś maluszki siedzą :-(

Posted

[quote name='Shikka']Przegladałam strone i nie za bardzo...ale napiszę do nich :)

Na pewno nie mają czasu wystawiać wszystkich zwierzaków. Trzeba popytać, najlepiej kogoś z dogomaniaków który udziela się na Paluchu.

A ja tym czasem chciałam pochwalić się, że mam choinkę i jemiołę....oraz to....

Więc papa :watpliwy:

Posted

[quote name='olcha']
A ja tym czasem chciałam pochwalić się, że mam choinkę i jemiołę....oraz to....

Więc papa :watpliwy:

[quote name='Shikka']Rozumiem...mnei też dziś po pracy pochłonie kolorowy świat detergentów... :-(

:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
ja na szczescie wlasnie skonczylam myc ostatnie okno :multi: i mam swieta :multi:
jeszcze tylko musze poscielic lozko i schowac ubrania do szafki (dwie sztuki:p) i wooooooolne ;-) a raczej przyjemnosc, bo fryzjer :cool3:

Posted

To Ci dobrze...
ja mialam mieć fryzjerra wczoraj ale kolejki takie że po nowym roku dopiero ;)
Ale za to było9 solarium...tylko kurcze, nikt mi nie powiedział że lampy są świerze i wyglądam jak indianiec :(
Cała czerwona, wszystko mnie piecze, swędzi i wogóle :(

Posted

Shikka napisał(a):
Rozumiem...mnei też dziś po pracy pochłonie kolorowy świat detergentów... :-(

Świetnie to ujęłaś :lol: Miło wiedzieć, że nie tylko ja się męczę :evil_lol: ;)

panienkabubu napisał(a):
:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
ja na szczescie wlasnie skonczylam myc ostatnie okno :multi: i mam swieta :multi:
jeszcze tylko musze poscielic lozko i schowac ubrania do szafki (dwie sztuki:p) i wooooooolne ;-) a raczej przyjemnosc, bo fryzjer :cool3:

Tia...ja okna, firanki, zasłonki, układanie rzeczy mam już za sobą...czuję to nadal w kręgosłupie i mięśniach :lol:

:splat: kuuurcze miałam się umówić do fryzjera :placz: zapomniałam!

Shikka napisał(a):
To Ci dobrze...
ja mialam mieć fryzjerra wczoraj ale kolejki takie że po nowym roku dopiero ;)
Ale za to było9 solarium...tylko kurcze, nikt mi nie powiedział że lampy są świerze i wyglądam jak indianiec :(
Cała czerwona, wszystko mnie piecze, swędzi i wogóle :(

Będziesz ładnie wyglądała jak śnieg spadnie :lol:

Posted

[quote name='APSA']:evil_lol: Mam teraz w domu takiego przystojniaka :cool3: też przy kości :evil_lol:
Ładnie by się z Erą prezentowali (a potomstwo możnaby sprzedać jako rasowe chomiki ;) :evil_lol:)

Na psach w potrzebie widziałam ostatnio coś a'la chiłka. Możesz założyć wątek w "przygarnę psa" - okaże się, że jest rochę XS-ek.
Dzwonienie na Paluch z pytaniem "czy jest coś w typie" może nic nie dać - lepiej samemu pojechać i się rozejrzeć. Z mailem pewnie jeszcze gorzej.
Mogę się sama rozejrzeć, jak będę na Paluchu.

:crazyeye: Jaki podobny do Ery :crazyeye: Może to jej brat? :crazyeye:

Najgorsze jest to, że wiem, że maluchy najczęściej umierają właśnie z otyłości :-( serducho nie wytrzymuje :-( .....

Ooo ostatnio (tzn nie tak znowu ostatnio) ktoś wklejał a la cziłkę z Palucha? Wiesz coś?

Posted

Tradycyjnie jak co roku
sypią się życzenia wokół,
większość życzy świąt obfitych
i prezentów znakomitych,
a ja życzę, moi mili,
byście święta te spędzili
tak jak każdy sobie marzy.
Może cicho bez hałasu
idąc na spacer gdzieś do lasu,
może w gronie swoich bliskich
jedząc karpia z jednej miski,
może gdzieś tam w ciepłym kraju
czując się jak Adam w raju,
może lepiąc gdzieś bałwana,
jeśli śniegu dziś napada.

Posted

[quote name='APSA']:evil_lol: Mam teraz w domu takiego przystojniaka :cool3: też przy kości :evil_lol:
Ładnie by się z Erą prezentowali (a potomstwo możnaby sprzedać jako rasowe chomiki ;) :evil_lol:)
WIELKI BRAT PATRZY :D

ERA jest JUZ ZAJETA:mad:

:evil_lol:;)

Posted

APSA napisał(a):
O paluchowej nic nie wiem. Przelotem widziałam krótkowłosą sunię w rozmiarze XS, aż tak bardzo chiłkowata nie była i chyba nie z warszawy.

A skąd jest Era? Czarek na zdjęciu spod Łodzi.

Szkoda, że nie wisz :-( bo nagle o niej ucichło :-(

Erutek jest typowym psem rasowym bez rodowodu z ogłoszenia gazetowego z Warszawy lat 9 (Czarek wygląda na młodszego):roll:

Czarek, ach jakie cudne imię :cool3: :loveu:

Posted

[quote name='moon_light']WIELKI BRAT PATRZY :D

ERA jest JUZ ZAJETA:mad:

:evil_lol:;)

:obrazic: Całymi dniami Cię nie ma! Musiała sobie znaleźć jakieś pocieszenie :evil_lol: Czarek vel Cezary :evil_lol: co za różnica :evil_lol:

Posted

[quote name='Behemot']Czaruś Pazura, mmm.... :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Cezary - imię męskie pochodzenia łacińskiego. Wywodzi się od przydomka Juliusza Gajusza Cezara (101 - 44 r. p.n.e.) i oznacza "czupryna". Wódz ten otrzymał to przezwisko ze względu na jego... łysinę (którą przysłaniał wieńcami z liści laurowych).

:turn-l: buhahahah :turn-l:

Posted

[quote name='olcha']
:splat: kuuurcze miałam się umówić do fryzjera :placz: zapomniałam!

a ja juz po fryzjerze i wcale nie zaluje, w koncu wygladam jak czlowiek :eviltong: :eviltong: zdjec nie będzie :diabloti:

[quote name='olcha']Cezary - imię męskie pochodzenia łacińskiego. Wywodzi się od przydomka Juliusza Gajusza Cezara (101 - 44 r. p.n.e.) i oznacza "czupryna". Wódz ten otrzymał to przezwisko ze względu na jego... łysinę (którą przysłaniał wieńcami z liści laurowych).

:turn-l: buhahahah :turn-l::turn-l: :turn-l::turn-l::turn-l:

[quote name='APSA']
Era zajęta? Taka kobitka spokojnie sobie poradzi z dwoma chłopami :evil_lol:
Uhmmm.... rozerwiecie kobitkę :evil_lol: :evil_lol:

Olcha, wolę nie pytać o genezę imienia "Ben", "Major" i "Halszka" :D

Posted

APSA napisał(a):
Czarek ma około 5 :cool3:

Era zajęta? Taka kobitka spokojnie sobie poradzi z dwoma chłopami :evil_lol:

Geneza imienia jest powalająca :lol:

Mmmm młodziutki :cool3: :cool3: :cool3: powiem Eruni :evil_lol:

A w ogóle czemu masz Czarusia w domu?

panienkabubu napisał(a):
a ja juz po fryzjerze i wcale nie zaluje, w koncu wygladam jak czlowiek :eviltong: :eviltong: zdjec nie będzie :diabloti:

:turn-l: buhahahah :turn-l::turn-l: :turn-l::turn-l::turn-l:

Uhmmm.... rozerwiecie kobitkę :evil_lol: :evil_lol:

Olcha, wolę nie pytać o genezę imienia "Ben", "Major" i "Halszka" :D

Ja to juz nawet nie mam co dzwonić do mojej fryzjerki :-( Jak mogłam zapomnieć :splat: ale byłam nawet nie dawno więc mówi się trudno.

Ahahha jak szybko dodałaś, że zdjęć nie będzie :evil_lol: A JA TO MUSIAŁAM PRZEZ CIEBIE WSTAWIAĆ! Dawaj zdjęcie! :mad: :mad: :mad: Migiem!

Obaiwam się, że to Era rozerwała by obu panów :roll:

A to jak nie pytasz o genezę to nie szukam :lol: :eviltong:

Posted

anea napisał(a):
kartka super.... zazdroszcze ci choinki ... ja ubieranie mam dopiero przed soba a mowiac szczerze nie bardzo to lubie

My zawsze choinkę ubieraliśmy 24 rano, ale w tym roku zabraknie rąk do roboty więc choinkę ubieraliśmy dziś.

Ubierać kocham! Gorzej z rozbieraniem jak już się wszystko sypie :shake:

Posted

[quote name='Teklunia']ale cudne prezenciki leżą pod choinką :loveu: chciało by się chociaż jeden taki dostać :cool3:

WESOŁYCH ŚWIĄT KOCHANI!!!

Aaaa proszę bardzo! Bierz! Jedymy warunek to po Sylwestrze musisz oddać :eviltong: ....

....to tak apropos tego, że na poprzedniego Sylwestra Era całą noc szczekała na moich znajomych :stupid: a Tekila kochała ich aż za bardzo liżąc wszystko co się ruszało i nie ruszało :evil_lol:

[quote name='APSA']Dziękujemy za życzenia (szczególnie za drugą kartkę) :lol: :lol: :lol:
Czaruś przyjechał do nas na święta razem z moją Babcią :)

;)

Czy może mi ktos wyjaśnić dlaczego pinczerko ratlerki otyłe zawsze posiadają babcie? Czy ja jedyna jestem? :lol: