Jump to content
Dogomania

Era & Tequila chihuahua i czasem inne stwory...

Recommended Posts

• Replies 5.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='madziasto4']Rany, jaka niedomyta :evil_lol: Uszy brudne, plery brudne :shake: :eviltong:

:obrazic: :obrazic: :obrazic: :mad: Moja bielusia kruszusia plamusia :eviltong:

[quote name='basiulka22tychy'] :o o matko widze ze Era jednak zdecydowala sie zjesc Tekilę ;D:D:D

Ona codziennie stara się spełniać swoje marzenia poprostu :p

[quote name='Juszes']Ohhh jak one się kochają :evil_lol:

Baaaaaaaaaardzo :eviltong:

[quote name='Loona']Era goli się pod pachami? :evil_lol:

Czasem mi maszynkę podkrada :mad:

[quote name='anetta']:roflt::roflt:

:hand:

:eviltong: :eviltong: :eviltong:

Posted

cenzura :evil_lol:

Era: WYGRYWAM! :multi:
Tekila: :placz:

Tekila: i już :evil_lol:
Era: :placz:

Posted

[quote name='olcha']Loona fajowy bannerek :multi:
cztery psiorki masz?
Dzięki :)
Mam sześć, jest jeszcze Mika, trochę jakby większa od Erki, ale bardzo podobna i starsza, i Tarzan - prawie owczarek ;) Ale nie mam ich zdjęć :-( Poza tym jest jeszcze kotka, dwa akwaria rybek i wąż :evil_lol: Zwierzyniec :loveu: No i jeszcze dwóch braci, ale ten inwentarz zwykle pomijam :evil_lol:

Fajniste zdjątka :evil_lol:

Posted

[quote name='Psiara&Nusia']:lol:
Jakie One kochane :loveu:

A to złodziejka :mad: :evil_lol:

Hmm, Era zwykle wygrywa w koleżeńskich bijatykach? :razz:

Kochaaane jakkkk nie wiem coo :loveu:

hahha ;)

Era przeważnie wygrywa, jeszcze dominuje w rodzinie.

[quote name='Loona']Dzięki :)
Mam sześć, jest jeszcze Mika, trochę jakby większa od Erki, ale bardzo podobna i starsza, i Tarzan - prawie owczarek ;) Ale nie mam ich zdjęć :-( Poza tym jest jeszcze kotka, dwa akwaria rybek i wąż :evil_lol: Zwierzyniec :loveu: No i jeszcze dwóch braci, ale ten inwentarz zwykle pomijam :evil_lol:

Fajniste zdjątka :evil_lol:

no jak to nie maaasz? Marsz po aparat! I pokazuj kopię Eruni :cool3: i węża :eviltong: te dwa okazy mnie najbardziej interesują ;)

[quote name='Behemot']

Jaką wielkość miseczki nosi Era? DD? :evil_lol:

Hhahahah ona wyzwolona! Staniki spaliła! :eviltong:

[quote name='Psiara&Nusia']Niezwykle prawdopodobne :evil_lol:

:lol: :lol: :lol:
Jesteście niemożliwe :lol:

Posted

[quote name='anea']wow twoje psy sie bawia!!!:)

No ja też jestem w totalnym szoku! Era w końcu po dwóch latach zaakceptowała Tekilę :multi: :multi: :multi: Bawią się minimum raz dziennie mniej więcej od dwóch tygodni :multi: :multi: :multi:

[quote name='madzia18sosnowiec']

nokaut przez przygniecenie przeciwnika :evil_lol:

strzała olcha :P

BUhahahha wykorzystuje swoją przewagę wagową :evil_lol:

[quote name='Behemot']No i teraz ma cycuszki jak Masajka - wiszące aż do kolan :eviltong::eviltong::eviltong:

Oj do kolan od razu! Do pół uda tylko!

Posted

[quote name='olcha']Polecam tę rasę Ale tylko z dobrej (czyli sprawdzonej) hodowli To cudna energiczna rasa, szybko się uczy. Nadaje się zarówno do szkolenia, stróżowania jak i do kochania taki wszechstronny piesek

Ja wybrałam chihuahua przedewszystkim ze względu na wakacje, wyjazdy itp. Dzięki temu, że ma tak niewielkie rozmiary mogę ją bezproblemowo wszędzie zabrać, a tam gdzie na drzwiach widnieje przekreślony psiaczek, zazwyczaj ludzie rozczulają się na widok Tekili

Idealna rasa

[quote name='olcha']Uuuu rzeczywiście drogo. Ale jeśli chcesz zdrową i planujecie wystawy to jednak proponowałabym Ci włoską hodowlę. Lepiej "zainwestować" na początku niż wydawać kasę na operacje...tak jak ja :-( Okropnie to brzmi ale taka prawda.

Co ło matko co ło matko? Że taka piękna? buahaha

a czy taki piesek nadaje sie do bernardyna? :eviltong:

jakie operacje?:hmmmm:

[quote name='olcha']

Era: Pańciu słuchaj, może by tak opchnąć Tekilę? Bo rozumiesz, dywany byś miała czyste, cisza w domu spowrotem? Hę?
Olcha (czyli ja): :nono:

Era: Ale dlaczego :question: ? Może jeszcze przemyślisz :icon_roc:?

Era: A mogłam Cię zeżreć jak byłaś mała i apetyczna :angryy:

Era: Matko jakie ja mam ciężkie życie :shake:

:turn-l::turn-l::turn-l:
[quote name='olcha']

[quote name='olcha']

cenzura :evil_lol:

Tekila: i już :evil_lol:
Era: :placz:

HAHAHAH
jak zwykle poprawiasz mi humor :)

Posted

[quote name='panienkabubu']a czy taki piesek nadaje sie do bernardyna? :eviltong:

jakie operacje?:hmmmm:

:turn-l::turn-l::turn-l:

HAHAHAH
jak zwykle poprawiasz mi humor :)

ad. 1 musisz się bernardyna o to spytać :eviltong: A tak serio to nie mam pojęcia, bernardyn duży i leniwy, cziłka mała i energiczna przyjaźń na zasadzie przeciwstawieństw? :eviltong:

ad. 2 no i kolejny raz to napiszę. Eh :-( .

I operacja - wyrwanie podwójnych ząbków
II operacja - zwichnięta rzepka kolanowa
III operacja - zwichnięta druga rzepka kolanowa
IV operacja - wyjęcie gwoździa z nogi numer dwa :placz:

V operacja która ją czeka :-( usunięcie trzecich górnych siekaczy :-( które rosną jej równolegle do podłoża (jak u dzika czy słonia).

To właściwie nie operacje tylko narkozy, a zęby miała usuwane w głupim jasiu tylko.

ad 3 i 4 Niezmiernie się cieszę :grins:

Posted

[quote name='olcha']ad. 1 musisz się bernardyna o to spytać :eviltong: A tak serio to nie mam pojęcia, bernardyn duży i leniwy, cziłka mała i energiczna przyjaźń na zasadzie przeciwstawieństw? :eviltong:

ad. 2 no i kolejny raz to napiszę. Eh :-( .

I operacja - wyrwanie podwójnych ząbków
II operacja - zwichnięta rzepka kolanowa
III operacja - zwichnięta druga rzepka kolanowa
IV operacja - wyjęcie gwoździa z nogi numer dwa :placz:

V operacja która ją czeka :-( usunięcie trzecich górnych siekaczy :-( które rosną jej równolegle do podłoża (jak u dzika czy słonia).

To właściwie nie operacje tylko narkozy, a zęby miała usuwane w głupim jasiu tylko.

ad 3 i 4 Niezmiernie się cieszę :grins:

Olcha głównie chodzi mi o to jak Ty to widzisz, bo przecież masz już Cziłkę.
Moja siostra zawsze marzyła o Cziłce, ale ja jakoś patrząc przez pryzmat Bena.. odradziłam.. Czy Ben mógłby złamać takiej Cziłce kręgosłup palnięciem łapą? Może to i brzmi zabawnie, ale przecież to takie maleńkie pieski.. Ben mógłby chyba zabić takiego pieska, prawda? I to nie, że specjalnie, tylko przez zwykły przypadek?

Czy te operacje, które miała (zęby) to jakieś uwarunkowanie genetyczne?

Dla mnie te pieski to naprawdę takie delikatne maleństwa, że bałabym się je dotknąć, naprawdę..

Gdybyście widzieli czasem jak ja klepię Bena po łopatkach, a on się cieszy jak dziecko.. Jakbym tak palnęła cziłałę, to by się odbiła od ściany z prędkością światła i została by tylko plama po niej na ścianie.. Naprawdę.. :placz:

Posted

panienkabubu napisał(a):
Olcha głównie chodzi mi o to jak Ty to widzisz, bo przecież masz już Cziłkę.
Moja siostra zawsze marzyła o Cziłce, ale ja jakoś patrząc przez pryzmat Bena.. odradziłam.. Czy Ben mógłby złamać takiej Cziłce kręgosłup palnięciem łapą? Może to i brzmi zabawnie, ale przecież to takie maleńkie pieski.. Ben mógłby chyba zabić takiego pieska, prawda? I to nie, że specjalnie, tylko przez zwykły przypadek?

Czy te operacje, które miała (zęby) to jakieś uwarunkowanie genetyczne?

Dla mnie te pieski to naprawdę takie delikatne maleństwa, że bałabym się je dotknąć, naprawdę..

Gdybyście widzieli czasem jak ja klepię Bena po łopatkach, a on się cieszy jak dziecko.. Jakbym tak palnęła cziłałę, to by się odbiła od ściany z prędkością światła i została by tylko plama po niej na ścianie.. Naprawdę.. :placz:

To zależy od tego jak Ben uważa, bo często takie duże psy uważają mocno żeby nie nadepnąć, a i cziłka jest bardzo szybko, zwinna i nie da się tak łatwo ubić.

Co prawda jesli Ben wpadnie w szał zabawy i łapką w zabawie potraktuje cziłkę to to może sie źle skończyć. Kręgosłup może i by się nie złamał, prędzej jakies uszkodzenia czaszki (bardzo delikatna i cieniutka), albo organów wewnętrznych :shake: ale to by musiał być na prawdę nieszczęśliwy wypadek.

Tak. Tekila ma coś nie tak genetycznie, bo i żeby i łapki to wszystko wady genetyczne :-(

Na na początku też się bałam dotknąć, takie to małe było i delikatne, dopiero potem odkryłam, że to małe brytany i nic im nie będzie ;)

Jedyne czego mi w cziłkach brakuje to właśnie tego klepania, szarpania za kudły :loveu: ehhh więc jeśli ktoś przyjeżdża do mnie z większym psem to się na nim wyżywam :evil_lol:

No niestety zbyt mocno klepnąć z miłością nie można :evil_lol:

Posted

madzia18sosnowiec napisał(a):
a mnie sie strasznie podobają takie malenstwa :loveu: i oczka mają nie z tej ziemi :lol:

Ja też :eviltong: A oczka Ach Och Ech :loveu: :eviltong:

alive napisał(a):
hahaha zaraz odgryzę ci tą chudą łapkę!!!

Raczej...chudą....doope :diabloti: