olcha Posted December 1, 2006 Author Posted December 1, 2006 APSA napisał(a):To dawaj! :cool3: I relację z realizacji planów tyż :razz: ło matko to bym musiała przeszukać wątek bo gdzieś już wrzucałam na bierząco :eviltong: Jak znajdę czas to przejrzę. Najbardziej efektowny jest obrót i "zdechł pies" ;) Dzisiaj, np. nauczyłyśmy się chodzenia do tyłu między nogami (element tańca z psem) jak dojdziemy do perfekcji to wam pokażę :eviltong: Strasznie mnie cieszy to, że Tekila z takim zapałem to wszystko wykonuje :multi: i , że tak strasznie szybko łapie. Z tym chodzeniem do tyłu to miałam ciężki kawałek chleba :eviltong: Najpierw musiałam się do niej 50 razy przychylić żeby pokazać o co mi chodzi :shake: nie czuję kręgosłupa :lol: Ale co tam :grins: opłacało się :p Quote
Ewa_17 Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 Olcia ropomacicza miala poczatek, dowiedzielismy sie przy sterylizacji!! Jeszcze tydzien a nie bylo by kogo sterylizowac :shake::placz: zdjec to ja mam setki, bardzo wczulam sie w role babci wlasnie :cool3: pierwszy dzien zycia maluchow: pierworodny Afro: drugi Agent: trzeci Alibi: czwarta Agrafka: piaty Akcent: :loveu: Quote
olcha Posted December 1, 2006 Author Posted December 1, 2006 [quote name='olcha'] "zdechł pies" FILM pt. "Hop" FILM pt "Obrót" Teraz już lepiej robi obrót, a zdechł pies gorzej :niewiem: czemu. Chyba zdechł pies przestanę ćwiczyć bo widzę, że jej się nie podoba. A reszty narazie nie widzę :shake: Quote
olcha Posted December 1, 2006 Author Posted December 1, 2006 [quote name='Ewa_17']Olcia ropomacicza miala poczatek, dowiedzielismy sie przy sterylizacji!! Jeszcze tydzien a nie bylo by kogo sterylizowac :shake::placz: zdjec to ja mam setki, bardzo wczulam sie w role babci wlasnie :cool3: pierwszy dzien zycia maluchow: pierworodny Afro: drugi Agent: trzeci Alibi: czwarta Agrafka: piaty Akcent: :loveu: Aaaa jakie cuda w plameczki :loveu: :loveu: :loveu: Pokaż starsze zdjęcia? :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Ewa_17 Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 mowisz masz :cool3: Afro: Agent: Alibi: Agrafka: Akcent: :loveu::loveu::loveu: Quote
Juszes Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 Moim zdaniem zdechły pies wychodzi jej super! a jak super skacze!!! Quote
olcha Posted December 1, 2006 Author Posted December 1, 2006 Afro i Akcent the best! :multi: Cudeńka! ehhh Quote
olcha Posted December 1, 2006 Author Posted December 1, 2006 Juszes napisał(a):Moim zdaniem zdechły pies wychodzi jej super! a jak super skacze!!! :grins: :grins: :grins: Quote
Ewa_17 Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 olcha napisał(a):Afro i Agent the best! :multi: Cudeńka! ehhh oni byli najbardziej podobni do Rosy -> szczegolnie Afro :cool3: reszta tatusiowe najwidoczniej :mad: Quote
olcha Posted December 1, 2006 Author Posted December 1, 2006 APSA napisał(a):Super!!! :multi: Gratulacje! :) Ja ostatnio męczę się z próbą nauczenia moich PSów obchodzenia mnie w kółko do tyłu. I choć Punia ma AŻ 40 cm to i tak muszę się przy tym naschylać :evil_lol: Dziękuję :grins: sprawia mi to mnóstwo satysfakcji :eviltong: Ja mam problem z "równaj" miała mnie obejść i usiąść przy lewej nodze, ale coś nam nie idzie, w połowie kółka muszę jej pokazywać kierunek :eviltong: jakby zapominała. Narazie darowałyśmy sobie tą komendę :roll: Ty szkolisz swoje piesy klikerem? Quote
olcha Posted December 1, 2006 Author Posted December 1, 2006 [quote name='Ewa_17']oni byli najbardziej podobni do Rosy -> szczegolnie Afro :cool3: reszta tatusiowe najwidoczniej :mad: Ups...ubiegłaś mnie :oops: Ja chciałam napisać Afro i Akcent :eviltong: ale mi się pomyliło :lol: Podobają mi się czarne podpalane piesy. A może tatusiów było kilku? :roll: Quote
olcha Posted December 1, 2006 Author Posted December 1, 2006 [quote name='APSA']I to najważniejsze :grins: Tak :) I w tej chwili nie wyobrażam sobie nauki niektórych sztuczek bez niego. Taką ograniczoną wyobraźnie mam :P Kurcze ja się naczytałam o tym klikerze ale nadal nie mogę zrozumieć czym różni się "klik" od słowa "dobry pies!"??? A czy mogłabyś dać mi jakiś przepis na jakieś fajne, proste ćwiczenie z użyciem klikera (lub bez tez może być). Pomysły mi się już kończą :eviltong: Quote
olcha Posted December 1, 2006 Author Posted December 1, 2006 Matko! Wiecie co! GRUDZIEŃ JEST :shocked!: A ja jeszcze nie mam tego co ten facet w worku ciągnie :roll: edit: zapomniałam - DOBRANOC! Quote
APSA Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 [quote name='olcha']Kurcze ja się naczytałam o tym klikerze ale nadal nie mogę zrozumieć czym różni się "klik" od słowa "dobry pies!"??? Klik jest krótszy i trudniej się zapluć klikając po dziesiąt razy pod rząd :eviltong: jak uczę jakiegoś zachowania po kawałeczku i zaznaczam te drobne kawałeczki, to widzę dużą przewagę klikera. Natomiast przy zachowaniach już nauczonych i takich, które dłużej trwają albo pies od razu wykonuje całe - często używam słowa. A czy mogłabyś dać mi jakiś przepis na jakieś fajne, proste ćwiczenie z użyciem klikera (lub bez tez może być). Pomysły mi się już kończą :eviltong: Ojej, nie wiem, co już umiecie. Może turlanie się (a w połączeniu z trzymaniem brzegu kocyka - przykrywanie się kocem). Albo wyrzucanie śmieci do kosza (lub sprzątanie zabawek - przynajmniej jakiś pożytek ze psa będzie :p) Mi się podoba doggie zen, czyli nieruszanie pokarmu. Trzyma się smakołyk w ręce i czeka, aż pies choć na moment zrezygnuje z pró dostania go. Wtedy klik/"dobry pies" i tenże smakołyk w nagrodę. Efekt często jest taki, że na widok smakołyka (trzymanego zwykle w charakterystyczny sposób) w ręce pies odskakuje do tyłu - żeby wyraźnie pokazać, że nie rusza :lol: A jak zabraknie inwencji, to tutaj jest lista różnych pomysłów. Edit: branoc :) Quote
Ewa_17 Posted December 2, 2006 Posted December 2, 2006 [quote name='olcha']A może tatusiów było kilku? :roll: nie mam pojecia :roll: ....... i wole sie nie domyslac :mad::p pozdrawiamy :cool3: Quote
anea Posted December 2, 2006 Posted December 2, 2006 Olcha własnie zapomniłam Ci powiedziec ze odkryłam sens klikiera :) i już sie nawet w niego zaopatrzyłam :) Teraz cwiczymy z Toska - Punka w ciagu godziny nauczyla sie ze jak slyszy klikanie z drugiego pokoju to nalezy rzyjsc bo rozdaja smaczki :( Quote
Basia&Safi Posted December 2, 2006 Posted December 2, 2006 olcha 2 godziny szukalam na dogo :cool3: ale znalazlam :) http://lukatme.com/sklep/pokaz_produkt.php?idprod=160 o to Ci chodzilo :):):) Quote
olcha Posted December 2, 2006 Author Posted December 2, 2006 [quote name='APSA']Klik jest krótszy i trudniej się zapluć klikając po dziesiąt razy pod rząd :eviltong: jak uczę jakiegoś zachowania po kawałeczku i zaznaczam te drobne kawałeczki, to widzę dużą przewagę klikera. Natomiast przy zachowaniach już nauczonych i takich, które dłużej trwają albo pies od razu wykonuje całe - często używam słowa. Ojej, nie wiem, co już umiecie. Może turlanie się (a w połączeniu z trzymaniem brzegu kocyka - przykrywanie się kocem). Albo wyrzucanie śmieci do kosza (lub sprzątanie zabawek - przynajmniej jakiś pożytek ze psa będzie :p) Mi się podoba doggie zen, czyli nieruszanie pokarmu. Trzyma się smakołyk w ręce i czeka, aż pies choć na moment zrezygnuje z pró dostania go. Wtedy klik/"dobry pies" i tenże smakołyk w nagrodę. Efekt często jest taki, że na widok smakołyka (trzymanego zwykle w charakterystyczny sposób) w ręce pies odskakuje do tyłu - żeby wyraźnie pokazać, że nie rusza :lol: A jak zabraknie inwencji, to tutaj jest lista różnych pomysłów. Edit: branoc :) Turlanie się nie wychodzi :shake: , wyrzucanie śmieci do kosza! Uczyłam ją tego z pół roku temu....ale nic nie łapała....i dzisiaj też próbowałam i nic :shake: Jak stoi nad umownym "koszem" to puszcza do niego. A jak stoi już gdzies dalej to nie łapie o co mi chodzi. A jak tego nauczyć krok po kroku? Fajna stronka :cool3: Szkoda, że nie ma przepisów do niej od razu. [quote name='Ewa_17']nie mam pojecia :roll: ....... i wole sie nie domyslac :mad::p pozdrawiamy :cool3: Pozdrawiam. Nie myśl już o tym. Co się stało to się nie odstanie. Ale szczeniory i tak cudne :loveu: [quote name='anea']Olcha własnie zapomniłam Ci powiedziec ze odkryłam sens klikiera :) i już sie nawet w niego zaopatrzyłam :) Teraz cwiczymy z Toska - Punka w ciagu godziny nauczyla sie ze jak slyszy klikanie z drugiego pokoju to nalezy rzyjsc bo rozdaja smaczki :( Taaaaaaa super! Mów co wiesz! hahha Punia spryciara :loveu: a jak idzie szkolenie Tosi? Quote
olcha Posted December 2, 2006 Author Posted December 2, 2006 [quote name='basiulka22tychy']olcha 2 godziny szukalam na dogo :cool3: ale znalazlam :) http://lukatme.com/sklep/pokaz_produkt.php?idprod=160 o to Ci chodzilo :):):) :multi: :multi: :multi: O to! Dzięki! Na allegro teraz sprzedają takie same. Tylko, że ja myślałam, że to jest z nogawkami :-( :shake: Quote
APSA Posted December 2, 2006 Posted December 2, 2006 [quote name='olcha']Turlanie się nie wychodzi :shake: , wyrzucanie śmieci do kosza! Uczyłam ją tego z pół roku temu....ale nic nie łapała....i dzisiaj też próbowałam i nic :shake: Jak stoi nad umownym "koszem" to puszcza do niego. A jak stoi już gdzies dalej to nie łapie o co mi chodzi. A jak tego nauczyć krok po kroku? Fajna stronka :cool3: Szkoda, że nie ma przepisów do niej od razu. Różne przepisy są tutaj. Też wyrzucanie śmieci. Czy Tequila umie samo 'morda w kubeł'? Warto najpierw nauczyć, żeby wkładała łepek do kosza, a dopiero potem łączyć to z trzymaniem i puszczaniem "śmiecia". Kiedyś nauczyłam Sabę wrzucać piłeczki do wiaderka, ale nie było naumiane do końca i teraz jak chciałam jej to odświeżyć, to coś mi nie wychodzi :shake: Quote
Ewa_17 Posted December 2, 2006 Posted December 2, 2006 olcha napisał(a):Tylko, że ja myślałam, że to jest z nogawkami :-( :shake: no coty Olcia, przeciesz toto ma z przodu nogawki :evil_lol::cool3: nie mozesz calkowicie ubezwlasnic Tequilki czy Ery :diabloti::eviltong: Quote
anea Posted December 2, 2006 Posted December 2, 2006 Tośka yntelygentna wiec juz wszystko umie :) a tak na powaznie to chyba zalapala ze klik to nagroda - tzn bardzo sie cieszy jak uslyszy. Targetowanie jakos wychodzi ale nie jestem pewna czy nie przez przypadek :) Quote
Basia&Safi Posted December 3, 2006 Posted December 3, 2006 olcha moze tu cos znajdziesz :):):) http://www.szafadlapsa.info/ Quote
olcha Posted December 3, 2006 Author Posted December 3, 2006 [quote name='APSA']Różne przepisy są tutaj. Też wyrzucanie śmieci. Czy Tequila umie samo 'morda w kubeł'? Warto najpierw nauczyć, żeby wkładała łepek do kosza, a dopiero potem łączyć to z trzymaniem i puszczaniem "śmiecia". Kiedyś nauczyłam Sabę wrzucać piłeczki do wiaderka, ale nie było naumiane do końca i teraz jak chciałam jej to odświeżyć, to coś mi nie wychodzi :shake: O super! Dzięki! Ona łebek wkłada aż za chętnie do "kosza" sobie ubzdurała, że tam na nią smaczek czeka :lol: Muszę nabrać więcej cierpliwości i wierzę, że się kiedyś uda :cool3: :cool3: :cool3: Super stronka! Właśnie o coś takiego mi chodziło! W jakim wieku Twoje psiaki zaczęły szkolenie? (i szkolisz tylko w domu? Czy gdzieś chodzicie?) [quote name='Ewa_17']no coty Olcia, przeciesz toto ma z przodu nogawki :evil_lol::cool3: nie mozesz calkowicie ubezwlasnic Tequilki czy Ery :diabloti::eviltong: No właśnie tego się obawiam, że jej (Tekili) kupię, a ona za cholere w tym chodzić nie będzie chciała :mad: Już mam jeden sweterek z nogawkami z przodu, ale podwiewa od tyłu. szukam czegoś takiego przeciwdeszczowego i cieplutkiego (czyt. CZEGOŚ CZEGO TEKILA NIE BEDZIE CHCIAŁA NOSIĆ :angryy: ale ja już ją przekonam :evil_lol: ) [quote name='anea']Tośka yntelygentna wiec juz wszystko umie :) a tak na powaznie to chyba zalapala ze klik to nagroda - tzn bardzo sie cieszy jak uslyszy. Targetowanie jakos wychodzi ale nie jestem pewna czy nie przez przypadek :) :cool3: :cool3: :cool3: to już jesteście na dobrej drodze :cool3: :cool3: :cool3: Ja już też wczoraj myślałam, że Tekila się nauczyła wrzucać papierek do kosza...ale nic z tego :shake: udawało jej się przez przypadek :lol: Wycwaniła się i stała z głową nad koszem, jak dostała smaczka to go zaraz upuszczała do kosza...jak się ptem okazalo niechcący :lol: Quote
olcha Posted December 3, 2006 Author Posted December 3, 2006 [quote name='basiulka22tychy']olcha moze tu cos znajdziesz :):):) http://www.szafadlapsa.info/ Nie podoba mi się :shake: :eviltong: Takiego czegoś szukam: http://www.allegro.pl/item146115193_super_ubranko_pikowany_kombinezon_ocieplany_r_1_.html TYLKO TAŃSZEGO!!!! Myślicie, że to drogo? Quote
Recommended Posts