Jump to content
Dogomania

Era & Tequila chihuahua i czasem inne stwory...

Recommended Posts

Posted

APSA napisał(a):
To dawaj! :cool3:
I relację z realizacji planów tyż :razz:

ło matko to bym musiała przeszukać wątek bo gdzieś już wrzucałam na bierząco :eviltong: Jak znajdę czas to przejrzę. Najbardziej efektowny jest obrót i "zdechł pies" ;)

Dzisiaj, np. nauczyłyśmy się chodzenia do tyłu między nogami (element tańca z psem) jak dojdziemy do perfekcji to wam pokażę :eviltong: Strasznie mnie cieszy to, że Tekila z takim zapałem to wszystko wykonuje :multi: i , że tak strasznie szybko łapie. Z tym chodzeniem do tyłu to miałam ciężki kawałek chleba :eviltong: Najpierw musiałam się do niej 50 razy przychylić żeby pokazać o co mi chodzi :shake: nie czuję kręgosłupa :lol: Ale co tam :grins: opłacało się :p

• Replies 5.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Olcia ropomacicza miala poczatek, dowiedzielismy sie przy sterylizacji!! Jeszcze tydzien a nie bylo by kogo sterylizowac :shake::placz:

zdjec to ja mam setki, bardzo wczulam sie w role babci wlasnie :cool3:

pierwszy dzien zycia maluchow:
pierworodny Afro:
drugi Agent:

trzeci Alibi:

czwarta Agrafka:

piaty Akcent:

:loveu:

Posted

[quote name='olcha']
"zdechł pies"

FILM pt. "Hop"

FILM pt "Obrót"

Teraz już lepiej robi obrót, a zdechł pies gorzej :niewiem: czemu. Chyba zdechł pies przestanę ćwiczyć bo widzę, że jej się nie podoba.

A reszty narazie nie widzę :shake:

Posted

[quote name='Ewa_17']Olcia ropomacicza miala poczatek, dowiedzielismy sie przy sterylizacji!! Jeszcze tydzien a nie bylo by kogo sterylizowac :shake::placz:

zdjec to ja mam setki, bardzo wczulam sie w role babci wlasnie :cool3:

pierwszy dzien zycia maluchow:

pierworodny Afro:
drugi Agent:

trzeci Alibi:

czwarta Agrafka:

piaty Akcent:

:loveu:

Aaaa jakie cuda w plameczki :loveu: :loveu: :loveu: Pokaż starsze zdjęcia? :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

olcha napisał(a):
Afro i Agent the best! :multi: Cudeńka! ehhh

oni byli najbardziej podobni do Rosy -> szczegolnie Afro :cool3:

reszta tatusiowe najwidoczniej :mad:

Posted

APSA napisał(a):
Super!!! :multi:

Gratulacje! :)
Ja ostatnio męczę się z próbą nauczenia moich PSów obchodzenia mnie w kółko do tyłu. I choć Punia ma AŻ 40 cm to i tak muszę się przy tym naschylać :evil_lol:

Dziękuję :grins: sprawia mi to mnóstwo satysfakcji :eviltong:

Ja mam problem z "równaj" miała mnie obejść i usiąść przy lewej nodze, ale coś nam nie idzie, w połowie kółka muszę jej pokazywać kierunek :eviltong: jakby zapominała. Narazie darowałyśmy sobie tą komendę :roll:

Ty szkolisz swoje piesy klikerem?

Posted

[quote name='Ewa_17']oni byli najbardziej podobni do Rosy -> szczegolnie Afro :cool3:

reszta tatusiowe najwidoczniej :mad:

Ups...ubiegłaś mnie :oops: Ja chciałam napisać Afro i Akcent :eviltong: ale mi się pomyliło :lol: Podobają mi się czarne podpalane piesy.

A może tatusiów było kilku? :roll:

Posted

[quote name='APSA']I to najważniejsze :grins:

Tak :)
I w tej chwili nie wyobrażam sobie nauki niektórych sztuczek bez niego.
Taką ograniczoną wyobraźnie mam :P

Kurcze ja się naczytałam o tym klikerze ale nadal nie mogę zrozumieć czym różni się "klik" od słowa "dobry pies!"???

A czy mogłabyś dać mi jakiś przepis na jakieś fajne, proste ćwiczenie z użyciem klikera (lub bez tez może być).

Pomysły mi się już kończą :eviltong:

Posted

[quote name='olcha']Kurcze ja się naczytałam o tym klikerze ale nadal nie mogę zrozumieć czym różni się "klik" od słowa "dobry pies!"???
Klik jest krótszy i trudniej się zapluć klikając po dziesiąt razy pod rząd :eviltong:
jak uczę jakiegoś zachowania po kawałeczku i zaznaczam te drobne kawałeczki, to widzę dużą przewagę klikera. Natomiast przy zachowaniach już nauczonych i takich, które dłużej trwają albo pies od razu wykonuje całe - często używam słowa.

A czy mogłabyś dać mi jakiś przepis na jakieś fajne, proste ćwiczenie z użyciem klikera (lub bez tez może być).

Pomysły mi się już kończą :eviltong:
Ojej, nie wiem, co już umiecie.
Może turlanie się (a w połączeniu z trzymaniem brzegu kocyka - przykrywanie się kocem).
Albo wyrzucanie śmieci do kosza (lub sprzątanie zabawek - przynajmniej jakiś pożytek ze psa będzie :p)
Mi się podoba doggie zen, czyli nieruszanie pokarmu. Trzyma się smakołyk w ręce i czeka, aż pies choć na moment zrezygnuje z pró dostania go. Wtedy klik/"dobry pies" i tenże smakołyk w nagrodę. Efekt często jest taki, że na widok smakołyka (trzymanego zwykle w charakterystyczny sposób) w ręce pies odskakuje do tyłu - żeby wyraźnie pokazać, że nie rusza :lol:

A jak zabraknie inwencji, to tutaj jest lista różnych pomysłów.

Edit: branoc :)

Posted

Olcha własnie zapomniłam Ci powiedziec ze odkryłam sens klikiera :) i już sie nawet w niego zaopatrzyłam :) Teraz cwiczymy z Toska - Punka w ciagu godziny nauczyla sie ze jak slyszy klikanie z drugiego pokoju to nalezy rzyjsc bo rozdaja smaczki :(

Posted

[quote name='APSA']Klik jest krótszy i trudniej się zapluć klikając po dziesiąt razy pod rząd :eviltong:
jak uczę jakiegoś zachowania po kawałeczku i zaznaczam te drobne kawałeczki, to widzę dużą przewagę klikera. Natomiast przy zachowaniach już nauczonych i takich, które dłużej trwają albo pies od razu wykonuje całe - często używam słowa.

Ojej, nie wiem, co już umiecie.
Może turlanie się (a w połączeniu z trzymaniem brzegu kocyka - przykrywanie się kocem).
Albo wyrzucanie śmieci do kosza (lub sprzątanie zabawek - przynajmniej jakiś pożytek ze psa będzie :p)
Mi się podoba doggie zen, czyli nieruszanie pokarmu. Trzyma się smakołyk w ręce i czeka, aż pies choć na moment zrezygnuje z pró dostania go. Wtedy klik/"dobry pies" i tenże smakołyk w nagrodę. Efekt często jest taki, że na widok smakołyka (trzymanego zwykle w charakterystyczny sposób) w ręce pies odskakuje do tyłu - żeby wyraźnie pokazać, że nie rusza :lol:

A jak zabraknie inwencji, to tutaj jest lista różnych pomysłów.

Edit: branoc :)

Turlanie się nie wychodzi :shake: , wyrzucanie śmieci do kosza! Uczyłam ją tego z pół roku temu....ale nic nie łapała....i dzisiaj też próbowałam i nic :shake: Jak stoi nad umownym "koszem" to puszcza do niego. A jak stoi już gdzies dalej to nie łapie o co mi chodzi. A jak tego nauczyć krok po kroku?

Fajna stronka :cool3: Szkoda, że nie ma przepisów do niej od razu.

[quote name='Ewa_17']nie mam pojecia :roll: ....... i wole sie nie domyslac :mad::p

pozdrawiamy :cool3:

Pozdrawiam. Nie myśl już o tym. Co się stało to się nie odstanie. Ale szczeniory i tak cudne :loveu:

[quote name='anea']Olcha własnie zapomniłam Ci powiedziec ze odkryłam sens klikiera :) i już sie nawet w niego zaopatrzyłam :) Teraz cwiczymy z Toska - Punka w ciagu godziny nauczyla sie ze jak slyszy klikanie z drugiego pokoju to nalezy rzyjsc bo rozdaja smaczki :(

Taaaaaaa super! Mów co wiesz!

hahha Punia spryciara :loveu: a jak idzie szkolenie Tosi?

Posted

[quote name='olcha']Turlanie się nie wychodzi :shake: , wyrzucanie śmieci do kosza! Uczyłam ją tego z pół roku temu....ale nic nie łapała....i dzisiaj też próbowałam i nic :shake: Jak stoi nad umownym "koszem" to puszcza do niego. A jak stoi już gdzies dalej to nie łapie o co mi chodzi. A jak tego nauczyć krok po kroku?

Fajna stronka :cool3: Szkoda, że nie ma przepisów do niej od razu.
Różne przepisy są tutaj. Też wyrzucanie śmieci.
Czy Tequila umie samo 'morda w kubeł'? Warto najpierw nauczyć, żeby wkładała łepek do kosza, a dopiero potem łączyć to z trzymaniem i puszczaniem "śmiecia".
Kiedyś nauczyłam Sabę wrzucać piłeczki do wiaderka, ale nie było naumiane do końca i teraz jak chciałam jej to odświeżyć, to coś mi nie wychodzi :shake:

Posted

olcha napisał(a):
Tylko, że ja myślałam, że to jest z nogawkami :-( :shake:

no coty Olcia, przeciesz toto ma z przodu nogawki :evil_lol::cool3:
nie mozesz calkowicie ubezwlasnic Tequilki czy Ery :diabloti::eviltong:

Posted

Tośka yntelygentna wiec juz wszystko umie :) a tak na powaznie to chyba zalapala ze klik to nagroda - tzn bardzo sie cieszy jak uslyszy. Targetowanie jakos wychodzi ale nie jestem pewna czy nie przez przypadek :)

Posted

[quote name='APSA']Różne przepisy są tutaj. Też wyrzucanie śmieci.
Czy Tequila umie samo 'morda w kubeł'? Warto najpierw nauczyć, żeby wkładała łepek do kosza, a dopiero potem łączyć to z trzymaniem i puszczaniem "śmiecia".
Kiedyś nauczyłam Sabę wrzucać piłeczki do wiaderka, ale nie było naumiane do końca i teraz jak chciałam jej to odświeżyć, to coś mi nie wychodzi :shake:

O super! Dzięki!

Ona łebek wkłada aż za chętnie do "kosza" sobie ubzdurała, że tam na nią smaczek czeka :lol: Muszę nabrać więcej cierpliwości i wierzę, że się kiedyś uda :cool3: :cool3: :cool3:

Super stronka! Właśnie o coś takiego mi chodziło! W jakim wieku Twoje psiaki zaczęły szkolenie? (i szkolisz tylko w domu? Czy gdzieś chodzicie?)

[quote name='Ewa_17']no coty Olcia, przeciesz toto ma z przodu nogawki :evil_lol::cool3:
nie mozesz calkowicie ubezwlasnic Tequilki czy Ery :diabloti::eviltong:

No właśnie tego się obawiam, że jej (Tekili) kupię, a ona za cholere w tym chodzić nie będzie chciała :mad: Już mam jeden sweterek z nogawkami z przodu, ale podwiewa od tyłu. szukam czegoś takiego przeciwdeszczowego i cieplutkiego (czyt. CZEGOŚ CZEGO TEKILA NIE BEDZIE CHCIAŁA NOSIĆ :angryy: ale ja już ją przekonam :evil_lol: )

[quote name='anea']Tośka yntelygentna wiec juz wszystko umie :) a tak na powaznie to chyba zalapala ze klik to nagroda - tzn bardzo sie cieszy jak uslyszy. Targetowanie jakos wychodzi ale nie jestem pewna czy nie przez przypadek :)

:cool3: :cool3: :cool3: to już jesteście na dobrej drodze :cool3: :cool3: :cool3:

Ja już też wczoraj myślałam, że Tekila się nauczyła wrzucać papierek do kosza...ale nic z tego :shake: udawało jej się przez przypadek :lol: Wycwaniła się i stała z głową nad koszem, jak dostała smaczka to go zaraz upuszczała do kosza...jak się ptem okazalo niechcący :lol: