Jump to content
Dogomania

Era & Tequila chihuahua i czasem inne stwory...

Recommended Posts

Posted

olcha napisał(a):
ejj to nikt z was nie stosował nigdy strongholda?
hello Oleńko :p
my zawsze stosujemy stronghold przed wyjazdem do Chorwacji.... no i oczywiście po powrocie..... działa na pewne pasozyty które panoszą sie w krajach południowych i trzeba sie mocniej zabezpieczać....

• Replies 5.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

olcha napisał(a):

Ale ja nie wierzę, że te jego włosy obłażą człowieka tak samo jak Tekili :shake: Tekili się wbijają wszędzie i nie da się ich wyjąć :shake:

Olcha ja Cie rozumiem bo przeżywam to samo. Te białe krótkie włoski sa okropne i dużo gorsze niż długie bo nie można się ich pozbyć. Czarne ubrania nie wchodzą w gre. Ostatnio jak Lola wyłaziła to jej włosy były nawet na moim krześle w szkole :lol: A żeby nie było - nie biore jej ze sobą na zajęcia ;)

Posted

ilonka_hh_ napisał(a):
Olcha ja Cie rozumiem bo przeżywam to samo. Te białe krótkie włoski sa okropne i dużo gorsze niż długie bo nie można się ich pozbyć. Czarne ubrania nie wchodzą w gre. Ostatnio jak Lola wyłaziła to jej włosy były nawet na moim krześle w szkole :lol: A żeby nie było - nie biore jej ze sobą na zajęcia ;)

Ykh......
Buahahahahahahaha:evil_lol:
Super że mam niufy :diabloti:
Witaj kobieta od mega psow :p

Posted

Gosiek napisał(a):
hello Oleńko :p
my zawsze stosujemy stronghold przed wyjazdem do Chorwacji.... no i oczywiście po powrocie..... działa na pewne pasozyty które panoszą sie w krajach południowych i trzeba sie mocniej zabezpieczać....

Tzn strongold bardziej działa na problemy skórne i inwazję pasożytów zewnętrznych. Ale na robalki ze środka tak średnio :shake: no ale nic zobaczę jak się będzie po tym zachowywać i chyba nic innego mi nie zostaje.

ilonka_hh_ napisał(a):

NO! Druga porządna :lol: ja mam te białe igły wszędzie! Już nie kupuję czarnych swetrów (lub ciemnych :lol: ).

Pysia napisał(a):
Ykh......

:eviltong: :eviltong: :eviltong: Nawet Era teraz posiwiała bo Tekila się cały czas po niej tarza :lol:

Behemot napisał(a):
Super! Olcha, jak ją tego nauczyłaś?

:cool3: Powiedziałam "Jak nie zrobisz to nici z kolacji" :eviltong:

A tak na serio to bardzo proste. Trzeba mieć smaczki w dwóch rękach (na początek), zrobić duży rozkrok, schylić się i naprowadzić psa ręką z jednaj strony jak przejdzie to smaczek, potem z drugiej strony i smaczek i stopniowo wydłużać trasę. Zaczęło nam wychodzić po paru próbach. A teraz już ćwiczymy żeby było dużo lepiej.

Posted

Pysia napisał(a):
Ykh......

super,z e mam bernardyny :diabloti: i ze jak sie przytulą to jest tylko slina :diabloti: a sierść się otrzepie i nie ma :diabloti:

Posted

olcha napisał(a):

A dzisiaj odrobaczyłam ją strongholdem (coś jak frontline na skóre się daje) :watpliwy: tabletki nie da jej się wsadzić (ja nie wiem jak ona to robi, ale nawet takim specjalnym urządzonkiem do podawania tabletek nie poszło :watpliwy: więc dałam jej środek do odrobaczania w paście...za chwile zwymiotowała :watpliwy: :placz:

A stary sprawdzony sposób z tabletką w kiełbasce nie działa? Figaro na to idzie, chociaż często muszę kiełbaskę zmieniać, bo niestety wybredna bestia z niego :shake: Ale jak sępy (Fila, Mika, Miau) są w pobliżu to zwykle zjada :evil_lol: Pies ogrodnika :evil_lol:

Posted

panienkabubu napisał(a):
super,z e mam bernardyny :diabloti: i ze jak sie przytulą to jest tylko slina :diabloti: a sierść się otrzepie i nie ma :diabloti:

No sama widzisz jak masz dobrze :evil_lol:

Loona napisał(a):
A stary sprawdzony sposób z tabletką w kiełbasce nie działa? Figaro na to idzie, chociaż często muszę kiełbaskę zmieniać, bo niestety wybredna bestia z niego :shake: Ale jak sępy (Fila, Mika, Miau) są w pobliżu to zwykle zjada :evil_lol: Pies ogrodnika :evil_lol:

Tiaaaa....coś ty! Wiesz, że one obie potrafią ze zmielonego żarcia wyciągać miniaturowe niezmielone rzeczy? Jak wywąchają to koniec :shake: Mogłabym ewentualnie spróbować ją z dzień przegłodzić, tabletkę zmielić, połączyć z jakimś mięskiem i może (podkreślam MOŻE) by poszło. Kiełbaski nie daje, bo zaraz wymiotują obie :shake:

Posted

FILM!

Muszę go trochę opisać bo słabo widać :eviltong:
W końcu udało im się rozszarpać pluszaka dalmatyńczyka i wywleść z niego "watę". Era rzuciłam resztki dalmatyńczyka, a Tekila dorwała tą watę i zaczęła z nią uciekać - do jednej budy nie trafiła (a właściwie odbiła się od ścianki), a do drugiej....no zresztą sami zobaczcie :cool3:

p.s. proszę nie zważać na ten odgłos na końcu jakieś zakłócenia się wdały :roll:

Posted

Tekila tutaj czeka na okruszki z kostki - Era nie pozwoli jej nawet na to :evil_lol: Więc Tekila czeka aż Era się zagapi i wtedy będzie mogła jej porwać kostkę :evil_lol: Czym wkurzy strasznie Erutkę :evil_lol:

Goopole moje :loveu:

Posted

[quote name='oktawia6']Olcha dla ciebie:

fajne co?:razz: :p
nawet masz księgę gości::evil_lol: (np.: do swojej stronki)

bezbłędne:lol:

Yyyy....a czemu zostałam tak obdarowana?

Posted

[quote name='madzia18sosnowiec']ja was kocham, tylko internet mi wyłaczają :placz:

hahaha posiedzenie mózgów, beda opanowywać swiat :evil_lol:

Kto Ci wyłącza? :mad: :mad: :mad:

Już domowy świat opanowały. Teraz czekają na odpowiedni moment na resztę :evil_lol:

Posted

olcha napisał(a):
Kto Ci wyłącza? :mad: :mad: :mad:

nie wiem ale jak dopadne to jajka z korzeniami powyrywam :eviltong:

olcha napisał(a):

Już domowy świat opanowały. Teraz czekają na odpowiedni moment na resztę :evil_lol:

jako ze ciocia madzia zagląda, to na nas łaskawiej spojrzą, mam nadzieje :diabloti: :eviltong:

Posted

Olcha...filmik rewelacyjny...mało nie pękłam ze śmiechu patrząc na te karaluszki ;) A jeszcze dobiły mnie odgłosy na końcu, strasznie zaraźliwy śmiech...a właściwie chichot :grin::grin::grin:

Posted

madzia18sosnowiec napisał(a):
nie wiem ale jak dopadne to jajka z korzeniami powyrywam :eviltong:

jako ze ciocia madzia zagląda, to na nas łaskawiej spojrzą, mam nadzieje :diabloti: :eviltong:

Ale jak już wyrwiesz to nie wstawiaj zdjęć do galerii :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Spróbuję je przekonać :eviltong:

Shikka napisał(a):
Olcha...filmik rewelacyjny...mało nie pękłam ze śmiechu patrząc na te karaluszki ;) A jeszcze dobiły mnie odgłosy na końcu, strasznie zaraźliwy śmiech...a właściwie chichot :grin::grin::grin:

:lol: Cieszę się, że się podobało :grins:

Odgłosy? Jakie odgłosy? Ja nie wiem o co Ci chodzi :oops: :roll: :eviltong:

Posted

Ania-k napisał(a):
na C+ leci czasem taki program "Bez komentarza" :p :cool3: hahahha ten mega ozór :multi:

:lol: :lol: :lol: Ona się nadaje do niego idealnie :lol: :lol: :lol:

Shikka napisał(a):
Takie szumy radosne na końcu słychać :eviltong::eviltong::eviltong::eviltong:

Fcale nie wiem o co chodzi :shake: :oops: