Jump to content
Dogomania

Era & Tequila chihuahua i czasem inne stwory...

Recommended Posts

Posted

ilonka_hh_ napisał(a):
To rozejrze się na allegro, ale Ty masz fajnie że tak ładnie śpią razem. U mnie nie ma o tym mowy. Przynajmniej pół metra odstępu musi być jak śpią :niewiem: Innaczej się zagryzą :olympic:
Jejku śliczne te Twoje zdjęcia, nie mówiąc o psicach

A to Ty masz dwa psiury? Czy piszesz o psie siostry?

One sobie coś dziwnego między sobą ustaliły. Ostatnio codziennie wymieniają się stanowiskiem "dominantki". Raz jedna, raz druga rządzi :hmmmm: Jeszcze jakiś czas temu Era była górą, ale coraz bardziej widzę, że są na tym samym poziomie :cool3: a rządzę chyba ja? (ze znakiem zapytania bo sama sobie nie wierzę :eviltong: ).

Kiedyś jak Tekila ośmieliła się warknąć na Erę to cały dzień nie miała życia, ale teraz :niewiem: warczy ile chce, a Era przyjmuje to ze spokojem, po czym sama za chwile warczy za coś na Tekile :niewiem:

madzia18sosnowiec napisał(a):

olcha no wiesz...psu po oczach fleszem :eviltong:

No przecież pisałam już wielokrotnie, że uwielbiam je męczyć :loveu: U W I E L B I A M!

• Replies 5.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

olcha napisał(a):
A to Ty masz dwa psiury? Czy piszesz o psie siostry?

Pisze o psie siostry, który codziennie jest u nas na pare godzin, a teraz jest na stałe bo siostra jest w ciąży i musi leżeć w szpitalu.
Lola jest strasznie wredną suką :eviltong: i ciągle na niego warczy. On by pewnie chętnie się przytulił. Ale on tez jest od cholery, na inne psy (w sumie na ludzi też) rzuca się, gryzie. Żadne metody wychowawcze nie pomagają. Gdyby nie był taki mały to byśmy sobie z nim nie poradzili. Tylko Lola potrafiła go sobie wychować. Jak on jej nie chce ustąpić to zaczynają się gryźć tak, że się krew leje :-( Lola miała ucho przerwane niedawno, ale na szczeście się ładnie zrosło.
A pies z suką chyba powinny życ w zgodzie. Zazdroszcze Ci, że Tekila z Erą zyją w takiej zgodzie.

Posted

ilonka_hh_ napisał(a):
Pisze o psie siostry, który codziennie jest u nas na pare godzin, a teraz jest na stałe bo siostra jest w ciąży i musi leżeć w szpitalu.
Lola jest strasznie wredną suką :eviltong: i ciągle na niego warczy. On by pewnie chętnie się przytulił. Ale on tez jest od cholery, na inne psy (w sumie na ludzi też) rzuca się, gryzie. Żadne metody wychowawcze nie pomagają. Gdyby nie był taki mały to byśmy sobie z nim nie poradzili. Tylko Lola potrafiła go sobie wychować. Jak on jej nie chce ustąpić to zaczynają się gryźć tak, że się krew leje :-( Lola miała ucho przerwane niedawno, ale na szczeście się ładnie zrosło.
A pies z suką chyba powinny życ w zgodzie. Zazdroszcze Ci, że Tekila z Erą zyją w takiej zgodzie.

Jak kupowałam Tekilę to się dużo naczytałam o pierwszym kontakcie obcych psów. Po pierwsze mają się poznać na obcym terenie (Era jechała ze mną do Krakowa po Tekilę), po drugie nic na siłę, po trzecie nie ingerować w ich wzajemne stosunki (tutaj to było trudno, bo Era rzucała się dosyć ostro na Tekilę :shake: i bałam się, że ją uszkodzi, ale jak najmniej ingerowałam), po czwarte trzeba byc dobrym obserwatorem i uwierzyć, że jedna drugiej nic nie zrobi.

Wydaje mi się, że ich wspólne życie byłoby porażką gdyby nie to, że Tekila ma taki durnowaty charakter :eviltong: Era ją gryzła, a ta znów podchodziła, Era gryzła mocniej, a ta znów się wtulała na siłę itd. W końcu Era skapitulowała :lol: nie miała wyjścia :lol: I teraz żyją w zgodzie. Czasem jakieś napięcia wyskoczą ale to np. przy jedzeniu, czy spaniu nie w tej budzie co trzeba. Więc już się absolutnie nie martwię żeby je zostawić same. Myślę, że teraz jedna za drugą by strasznie tęskniła :loveu:

Ich wspólna socjalizacja trwała coś około roku! Dopiero od niedawna mam dwa aniołki w domu :cool3:

Posted

panienkabubu napisał(a):
olcha nowy baner:loveu: :loveu:
cudo:loveu: :loveu:

A dziękuję :p To sprawka erii :multi:

Wie ktoś może ile ma mieć banner żeby jeszcze pod nim zmieściły się napisy?

Posted

olcha napisał(a):

One sobie coś dziwnego między sobą ustaliły. Ostatnio codziennie wymieniają się stanowiskiem "dominantki". Raz jedna, raz druga rządzi :hmmmm:

Bo one chyba należą do "układu".... :evil_lol:

Posted

basiulka22tychy napisał(a):
a u nas słoneczko i troche wiaterku :):):) no ale do pracy trzeba isc :(

Teraz przestało kropić, ale dalej wiatr i nie przyjemnie :shake:

Malta-GD napisał(a):
Śliczna cziłałka:D no i rosowiec bez rodowodu też:D

Witamy w naszej galerii!:multi:
Zapraszam częściej :cool3:

Behemot napisał(a):
Bo one chyba należą do "układu".... :evil_lol:

- Co będziemy robić tej nocy móżdżku?
- To samo co każdej Pinky...
- Spać?
- Opanowywać świat!

:lol: :lol: :lol:

Posted

HAhha usmialam sie ogladajac i czytajac posty :roflt: :roflt: Olcha, masz niesamowite poczucie humoru :roflt: tzn. juz dawno to zauwzylam ale dopiero tera pisze :evil_lol:

I w tej piaskownicy zaginął mój żółw

Znaczy sie, wpadl w ruchome piaski...?:shake:

- Spać?
- Opanowywać świat!

BUhahahahahaa dobre!!!!:roflt:

Posted

anetta napisał(a):
HAhha usmialam sie ogladajac i czytajac posty :roflt: :roflt: Olcha, masz niesamowite poczucie humoru :roflt: tzn. juz dawno to zauwzylam ale dopiero tera pisze :evil_lol:

Ja też już dawno temu to zauważyłam i ŻĄDAM, by Olcha zaczęła wydawać komiksy z Erą i Tequilą w rolach głównych :zly7:

Posted

anetta napisał(a):

Znaczy sie, wpadl w ruchome piaski...?:shake:

:oops: O kurcze ale się komplementów posypało, aż nie wiem co napisać :eviltong:

Wpadł :shake: już się bałam w piaskownicy bawić :placz: :eviltong:

- Spać?
- Opanowywać świat!

hahaha no taaak, wiedziałam ze skads twoje bestie znam :eviltong:

Hhihhiihih z dogomani? :evil_lol:

Behemot napisał(a):
Ja też już dawno temu to zauważyłam i ŻĄDAM, by Olcha zaczęła wydawać komiksy z Erą i Tequilą w rolach głównych :zly7:

Buahhahaa zapłać za pierwszy nakład i proszę bardzo :cool3:

Posted

HankaRupczewska napisał(a):
O MATKO ! :crazyeye: Ola , UMARŁAM ! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
To samo robi Gezesław . Ale parametry ma inne :cool3:

To i to jakby nie patrzeć pies :eviltong: Ja mam łatwiej bo bardzo męczące to nie jest przy jej parametrach :lol:

Posted

No wiecie co :mad: miałam obejrzeć Triumf na tvp1 włączam,a tu Kaczor :watpliwy: miało się zacząć o 20:20 a tu nic :watpliwy: no to patrze w telegazete, a tu, że się zacznie dopiero 20:35 jest 20:40 i nadal filmu nie ma :angryy: a Kaczor był dłużej niż miał być :angryy:

Posted

olcha napisał(a):
A tu :evil_lol:

:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

padlam

Posted

olcha napisał(a):
A tu :evil_lol:

:crazyeye: buuuahahahaha no już miałam pisać, że nie udało Ci się wstawienie fotki a tu mi nagle coś wyskoczyło z nawiasów :roflt: hahahaha no nie mogę hahahah :mdleje: :evil_lol:

Posted

panienkabubu napisał(a):

:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
padlam

Padłeś? Powstań! :eviltong:

malawaszka napisał(a):
:crazyeye: buuuahahahaha no już miałam pisać, że nie udało Ci się wstawienie fotki a tu mi nagle coś wyskoczyło z nawiasów :roflt: hahahaha no nie mogę hahahah :mdleje: :evil_lol:

Hiihihihhi strasznie mi się ta emota podoba :lol:

czesc olcha :buzi:

zdjęcie świetne :evil_lol:

ps. boze ale ci zmaltretowała tygrysa:diabloti:

Ona się lubi czasem na czymś wyżyć. Chyba chodzi o jakiś kompleks wielkości czy cuś :evil_lol: .