olcha Posted March 17, 2007 Author Posted March 17, 2007 Juszes napisał(a):Czesc, ja jak juz zapewne zauwazylas wracam na dogo :D sorka, ze dopiero teraz wchodze tak na galerie..., ale no jaos tak wyszlo :P Tera zjuz bede czesciej zaglądac :D Grunt, że jesteś :grins: panienkabubu napisał(a):Olcha, mój Marcin pyta, czy Era jest w ciąży bo taka gruba :evil_lol: :mad: Jest! Urodzą się małe critersy wyszkolone by dostać się do Marcina i go podgryzać :evil_lol: Quote
olcha Posted March 17, 2007 Author Posted March 17, 2007 A o tym co się stało, nie chcę pisać. Ale mam jakiś straszny tydzień. Dzisiaj nam jakaś blondynka wjechała w tyłek samochodu :icon_roc: Ale nie ma nawet śladu, miała babka szczęście :angryy: Quote
olcha Posted March 17, 2007 Author Posted March 17, 2007 A teraz znów zdjęcia, na których możecie popodziwiać Erę z baaaaaaaardzo bliska. Prawie zdjęcia makro mi wyszły :evil_lol: Quote
anea Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 hihi jakie rozowo bialy Barbie pies ;) Widzę że Era szaleje...a ja przez pogode nie pojechalam dzi sna dzialkje :( Quote
Juszes Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 [quote name='olcha']A teraz znów zdjęcia, na których możecie popodziwiać Erę z baaaaaaaardzo bliska. Prawie zdjęcia makro mi wyszły :evil_lol: Era daje czadu z talerzem xD Hihi a ze z daleka, to drudno, wazne ze w ogóle są xP Quote
haska_12 Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 Jestem tu chyba pierwszy raz a chihuahua'kowa galeria juz mi wpadła w oko :cool3: Quote
olcha Posted March 17, 2007 Author Posted March 17, 2007 anea napisał(a):hihi jakie rozowo bialy Barbie pies ;) Widzę że Era szaleje...a ja przez pogode nie pojechalam dzi sna dzialkje :( CI DAM BARBIE PIES!!!!!!! :mad: :mad: :mad: grrrrrrrrrrrrr Juszes napisał(a):Era daje czadu z talerzem xD Hihi a ze z daleka, to drudno, wazne ze w ogóle są xP Oj daje, ona woli zejść z powodu nadmiaru kw. mlekowego w mięśniach niż przestać biegać za frisbee :lol: haska_12 napisał(a):Jestem tu chyba pierwszy raz a chihuahua'kowa galeria juz mi wpadła w oko :cool3: Heloooł, zapraszam częściej :grins: Quote
anea Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 CUDOOOOO !!!!!! Ślicznie wyszla :D jak porcelanowa figurka ;) Quote
olcha Posted March 17, 2007 Author Posted March 17, 2007 anea napisał(a):CUDOOOOO !!!!!! Ślicznie wyszla :D jak porcelanowa figurka ;) Ale masz porównania! Nie cierpię porcelanowych figurek :lol: Quote
haska_12 Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 olcha napisał(a):Heloooł, zapraszam częściej :grins: Napewno bede korzystać z zaproszenia :evil_lol: Quote
Juszes Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 hihi rzeczywiście troche jak porcelanowa wyszla, ale olcha, potraktuj to jako komplement ^^ :D Quote
olcha Posted March 18, 2007 Author Posted March 18, 2007 haska_12 napisał(a):Napewno bede korzystać z zaproszenia :evil_lol: :multi: :multi: :multi: Juszes napisał(a):hihi rzeczywiście troche jak porcelanowa wyszla, ale olcha, potraktuj to jako komplement ^^ :D :mad: Igrasz z losem :evil_lol: Quote
Marta i Wika Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 [quote name='olcha'] Hej, witajcie, my tu pierwszy raz :-) To frisbee jest niewiele mniejsze od niej :-) Jaki to dysk? Jak sobie radzi z łapaniem? :-) Quote
Behemot Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 [quote name='olcha']A o tym co się stało, nie chcę pisać. Ale mam jakiś straszny tydzień. Dzisiaj nam jakaś blondynka wjechała w tyłek samochodu :icon_roc: Ale nie ma nawet śladu, miała babka szczęście :angryy: Cholerka :cool1: Olchuniu... :glaszcze: [quote name='olcha'] Tequila wygląda tu jak Eos, bogini jutrzenki :loveu: Quote
olcha Posted March 18, 2007 Author Posted March 18, 2007 [quote name='Marta i Wika']Hej, witajcie, my tu pierwszy raz :-) To frisbee jest niewiele mniejsze od niej :-) Jaki to dysk? Jak sobie radzi z łapaniem? :-) Witam :p Długo się zastanawiałam czy kupić jej to małe czy duże, ale padło na większe bo je poprostu woli :eviltong: Kompleks wielkości jakiś :evil_lol: Nie łapie wcale, chyba, że puszczam jej frisbee po ziemi to wtedy je dopada, a tak w locie to nigdy. Ona sie lubi tak na nim...wieszać: I biega za nim do upadłego na każdą odległość. Nie znam się za bardzo na rodzajach frisbee. Poleciła mi je Marysia od Uny. [quote name='Behemot']Cholerka :cool1: Olchuniu... :glaszcze: Tequila wygląda tu jak Eos, bogini jutrzenki :loveu: No cholerka :cool1: Jak rusałka :lol: Quote
Behemot Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Olcha, a to frisbee jest twarde czy miekkie? Bo ja bym chciała dokupić Soni takie trochę bardziej miękkie niż Jawz. Quote
olcha Posted March 18, 2007 Author Posted March 18, 2007 [quote name='Behemot'] Olcha, a to frisbee jest twarde czy miekkie? Bo ja bym chciała dokupić Soni takie trochę bardziej miękkie niż Jawz. Twarde. Tzn raczej twarde, nie takie jak plażowe, ale twarde. Inaczej nie mogła by się na nie rzucać całym cielskiem bo by lądowała na ziemi :evil_lol: Chyba jej takie kupie :evil_lol: Jestem niedooobra i zła :evil_lol: A może mi ktoś wytłumaczyć czym różni się roller od frisbee? To jakis inny typ, czy tylko sposób rzucania się różni? Quote
Behemot Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 olcha napisał(a): A może mi ktoś wytłumaczyć czym różni się roller od frisbee? To jakis inny typ, czy tylko sposób rzucania się różni? Roller to jest sposób rzucania: tak rzucasz frisbee, żeby się toczyło po ziemi na krawędzi. To jeden z pierwszych etapów uczenia psa łapania frisbee. Quote
Marta i Wika Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Roller to rodzaj rzutu. Nie rzucasz frisbee poziomo tak że leci, tylko trzymasz pionowo i rzucasz tak że toczy się krawędzią daleko po ziemi. To jest podstawowy rzut dla psów które uczą się łapać. Inne rzuty to np. floater (rzucasz lekko do góry ale w miejscu, dysk wraca Ci do ręki lub jest łapany przez psa który uczy się skakać w góre) i backhand, czyli daleki rzut, taki "typowy". Quote
olcha Posted March 18, 2007 Author Posted March 18, 2007 Behemot napisał(a):Roller to jest sposób rzucania: tak rzucasz frisbee, żeby się toczyło po ziemi na krawędzi. To jeden z pierwszych etapów uczenia psa łapania frisbee. Taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak? O to mamy pierwszy etap za sobą :eviltong: tylko ten etap już trwa 8 lat :eviltong: Myślicie że czas przejść do etapu numer 2? :hmmmm: Quote
Behemot Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 olcha napisał(a):Taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak? O to mamy pierwszy etap za sobą :eviltong: tylko ten etap już trwa 8 lat :eviltong: Myślicie że czas przejść do etapu numer 2? :hmmmm: Nie, nie, za szybkie tempo. Poczekaj jeszcze ze 3 lata :evil_lol: Quote
olcha Posted March 18, 2007 Author Posted March 18, 2007 Marta i Wika napisał(a):Roller to rodzaj rzutu. Nie rzucasz frisbee poziomo tak że leci, tylko trzymasz pionowo i rzucasz tak że toczy się krawędzią daleko po ziemi. To jest podstawowy rzut dla psów które uczą się łapać. Inne rzuty to np. floater (rzucasz lekko do góry ale w miejscu, dysk wraca Ci do ręki lub jest łapany przez psa który uczy się skakać w góre) i backhand, czyli daleki rzut, taki "typowy". A no to w takim razie typowy rzut mam opanowany, tylko, że zawsze starałam się rzucić jak najdalej więc Era nie ma najmniejszych szans by go złapać. Floater mogłabym z nią poćwiczyć ale to chyba z innym frisbee lżejszym i mniejszym co by w łeb nie zarobiła no i chyba bym musiała leżeć lub klęczeć żeby dała radę doskoczyć. A rollerki rzucane pionowo w dół mamy opanowane perfect obie :multi: Quote
moon_light Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Dobrze że Era pare kilo waży:cool3:- bo jakby Tequila złapała takie rozpędzone frizbi to by ją przeciągnęło w powietrzu pewnie :cool1: Quote
Recommended Posts