Jump to content
Dogomania

Era & Tequila chihuahua i czasem inne stwory...

Recommended Posts

Posted

Juszes napisał(a):
Czesc, ja jak juz zapewne zauwazylas wracam na dogo :D sorka, ze dopiero teraz wchodze tak na galerie..., ale no jaos tak wyszlo :P Tera zjuz bede czesciej zaglądac :D

Grunt, że jesteś :grins:

panienkabubu napisał(a):
Olcha,
mój Marcin pyta, czy Era jest w ciąży bo taka gruba :evil_lol:

:mad: Jest! Urodzą się małe critersy wyszkolone by dostać się do Marcina i go podgryzać :evil_lol:

• Replies 5.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

A o tym co się stało, nie chcę pisać. Ale mam jakiś straszny tydzień. Dzisiaj nam jakaś blondynka wjechała w tyłek samochodu :icon_roc: Ale nie ma nawet śladu, miała babka szczęście :angryy:

Posted

[quote name='olcha']A teraz znów zdjęcia, na których możecie popodziwiać Erę z baaaaaaaardzo bliska. Prawie zdjęcia makro mi wyszły :evil_lol:

Era daje czadu z talerzem xD Hihi a ze z daleka, to drudno, wazne ze w ogóle są xP

Posted

anea napisał(a):
hihi jakie rozowo bialy Barbie pies ;)
Widzę że Era szaleje...a ja przez pogode nie pojechalam dzi sna dzialkje :(

CI DAM BARBIE PIES!!!!!!! :mad: :mad: :mad: grrrrrrrrrrrrr

Juszes napisał(a):
Era daje czadu z talerzem xD Hihi a ze z daleka, to drudno, wazne ze w ogóle są xP

Oj daje, ona woli zejść z powodu nadmiaru kw. mlekowego w mięśniach niż przestać biegać za frisbee :lol:

haska_12 napisał(a):
Jestem tu chyba pierwszy raz a chihuahua'kowa galeria juz mi wpadła w oko :cool3:

Heloooł, zapraszam częściej :grins:

Posted

anea napisał(a):
CUDOOOOO !!!!!! Ślicznie wyszla :D jak porcelanowa figurka ;)

Ale masz porównania! Nie cierpię porcelanowych figurek :lol:

Posted

haska_12 napisał(a):
Napewno bede korzystać z zaproszenia :evil_lol:

:multi: :multi: :multi:

Juszes napisał(a):
hihi rzeczywiście troche jak porcelanowa wyszla, ale olcha, potraktuj to jako komplement ^^ :D

:mad: Igrasz z losem :evil_lol:

Posted

[quote name='olcha']A o tym co się stało, nie chcę pisać. Ale mam jakiś straszny tydzień. Dzisiaj nam jakaś blondynka wjechała w tyłek samochodu :icon_roc: Ale nie ma nawet śladu, miała babka szczęście :angryy:

Cholerka :cool1: Olchuniu... :glaszcze:

[quote name='olcha']

Tequila wygląda tu jak Eos, bogini jutrzenki :loveu:

Posted

[quote name='Marta i Wika']Hej, witajcie, my tu pierwszy raz :-)
To frisbee jest niewiele mniejsze od niej :-) Jaki to dysk? Jak sobie radzi z łapaniem? :-)

Witam :p

Długo się zastanawiałam czy kupić jej to małe czy duże, ale padło na większe bo je poprostu woli :eviltong: Kompleks wielkości jakiś :evil_lol:

Nie łapie wcale, chyba, że puszczam jej frisbee po ziemi to wtedy je dopada, a tak w locie to nigdy.

Ona sie lubi tak na nim...wieszać:

I biega za nim do upadłego na każdą odległość.

Nie znam się za bardzo na rodzajach frisbee. Poleciła mi je Marysia od Uny.

[quote name='Behemot']Cholerka :cool1: Olchuniu... :glaszcze:

Tequila wygląda tu jak Eos, bogini jutrzenki :loveu:

No cholerka :cool1:

Jak rusałka :lol:

Posted

[quote name='Behemot']

Olcha, a to frisbee jest twarde czy miekkie? Bo ja bym chciała dokupić Soni takie trochę bardziej miękkie niż Jawz.

Twarde. Tzn raczej twarde, nie takie jak plażowe, ale twarde. Inaczej nie mogła by się na nie rzucać całym cielskiem bo by lądowała na ziemi :evil_lol: Chyba jej takie kupie :evil_lol: Jestem niedooobra i zła :evil_lol:

A może mi ktoś wytłumaczyć czym różni się roller od frisbee? To jakis inny typ, czy tylko sposób rzucania się różni?

Posted

olcha napisał(a):

A może mi ktoś wytłumaczyć czym różni się roller od frisbee? To jakis inny typ, czy tylko sposób rzucania się różni?

Roller to jest sposób rzucania: tak rzucasz frisbee, żeby się toczyło po ziemi na krawędzi. To jeden z pierwszych etapów uczenia psa łapania frisbee.

Posted

Roller to rodzaj rzutu. Nie rzucasz frisbee poziomo tak że leci, tylko trzymasz pionowo i rzucasz tak że toczy się krawędzią daleko po ziemi. To jest podstawowy rzut dla psów które uczą się łapać. Inne rzuty to np. floater (rzucasz lekko do góry ale w miejscu, dysk wraca Ci do ręki lub jest łapany przez psa który uczy się skakać w góre) i backhand, czyli daleki rzut, taki "typowy".

Posted

Behemot napisał(a):
Roller to jest sposób rzucania: tak rzucasz frisbee, żeby się toczyło po ziemi na krawędzi. To jeden z pierwszych etapów uczenia psa łapania frisbee.

Taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak? O to mamy pierwszy etap za sobą :eviltong: tylko ten etap już trwa 8 lat :eviltong: Myślicie że czas przejść do etapu numer 2? :hmmmm:

Posted

olcha napisał(a):
Taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak? O to mamy pierwszy etap za sobą :eviltong: tylko ten etap już trwa 8 lat :eviltong: Myślicie że czas przejść do etapu numer 2? :hmmmm:

Nie, nie, za szybkie tempo. Poczekaj jeszcze ze 3 lata :evil_lol:

Posted

Marta i Wika napisał(a):
Roller to rodzaj rzutu. Nie rzucasz frisbee poziomo tak że leci, tylko trzymasz pionowo i rzucasz tak że toczy się krawędzią daleko po ziemi. To jest podstawowy rzut dla psów które uczą się łapać. Inne rzuty to np. floater (rzucasz lekko do góry ale w miejscu, dysk wraca Ci do ręki lub jest łapany przez psa który uczy się skakać w góre) i backhand, czyli daleki rzut, taki "typowy".

A no to w takim razie typowy rzut mam opanowany, tylko, że zawsze starałam się rzucić jak najdalej więc Era nie ma najmniejszych szans by go złapać. Floater mogłabym z nią poćwiczyć ale to chyba z innym frisbee lżejszym i mniejszym co by w łeb nie zarobiła no i chyba bym musiała leżeć lub klęczeć żeby dała radę doskoczyć. A rollerki rzucane pionowo w dół mamy opanowane perfect obie :multi: