olcha Posted November 30, 2006 Author Posted November 30, 2006 [quote name='Shikka']To pewnie kamerka tak skrzypiała... :motz: :motz: :motz: yyy...tzn.... pewnie tak :evil_lol: Quote
olcha Posted November 30, 2006 Author Posted November 30, 2006 tekila: No Era! Nie bądź świnia! Podziel się :placz: Era: Czy ja wyglądam na goopią? Quote
madzia20sosnowiec Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 biedna az wytrzeszczu z głodu dostała :evil_lol: ola jak ty tak mozesz z psami, cooo?nie karmisz, bo nic nie rosną :eviltong: Quote
olcha Posted November 30, 2006 Author Posted November 30, 2006 [quote name='madzia18sosnowiec'] biedna az wytrzeszczu z głodu dostała :evil_lol: ola jak ty tak mozesz z psami, cooo?nie karmisz, bo nic nie rosną :eviltong: A moge! Burki powórkowe będą mnie obżerać :evil_lol: chleba im raz na tydzień namocze to starczy :evil_lol: [quote name='APSA']Świetne maluchy :evil_lol: A slalomująca Tequila jest po prostu urocza :loveu: Więcej takich filmów proszem! :p :grins: Mam gdzieś jeszcze jak skacze przez stopy, obroty, zdechł pies, warowania i takie tam :cool3: Ale mam co do niej większe plany :cool3: Jeszcze żeby się oduczyła koty ganiać i szczekać to bym była w siódmym niebie :placz: Quote
Juszes Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 [quote name='olcha'] Tekila tutaj czeka na okruszki z kostki - Era nie pozwoli jej nawet na to :evil_lol: Więc Tekila czeka aż Era się zagapi i wtedy będzie mogła jej porwać kostkę :evil_lol: Czym wkurzy strasznie Erutkę :evil_lol: Goopole moje :loveu: Ojj no nawet się dziewczynki kostką nie podzielą?? Nieładnie :mad: Quote
alive Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 super galeria :) i dziewczynki oczywiście urocze!!! :loveu: Quote
anushka Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 obejrzałam filmiki i :mdleje::mdleje: odlot miałam...:cool3: musze to kiedys na żywo zobaczyć bo niewierzę,to normalnie montowane :cool3: :thumbs: Quote
panienkabubu Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 Ania-k napisał(a):obejrzałam filmiki i :mdleje::mdleje: odlot miałam...:cool3: musze to kiedys na żywo zobaczyć bo niewierzę,to normalnie montowane :cool3: :thumbs: to kiedy jedziemy do warszawy? :cool3: Quote
madzia20sosnowiec Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 [quote name='olcha']A moge! Burki powórkowe będą mnie obżerać :evil_lol: chleba im raz na tydzień namocze to starczy :evil_lol: oszzzz ty, to ja ci chociaz w paczce razowego przysle :eviltong: śliczne moje oczeta :loveu: ps. masz kominek Quote
Mi. Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 hihi, mialam takiego samego kurczaka, ale nie przetrwał nawet minuty:evil_lol: Quote
olcha Posted December 1, 2006 Author Posted December 1, 2006 [quote name='Juszes']Ojj no nawet się dziewczynki kostką nie podzielą?? Nieładnie :mad: Nawet jak mają dwie to się leją o jedną. Podobnie z zabawkami :lol: [quote name='alive']super galeria :) i dziewczynki oczywiście urocze!!! :loveu: :B-fly: :B-fly: :B-fly: :grins: [quote name='Ania-k']obejrzałam filmiki i :mdleje::mdleje: odlot miałam...:cool3: musze to kiedys na żywo zobaczyć bo niewierzę,to normalnie montowane :cool3: :thumbs: Może kiedyś na jakiejś warszawskiej wystawie się spotkamy :cool3: [quote name='panienkabubu']to kiedy jedziemy do warszawy? :cool3: Ale ja nie jestem z Warszawy :shake: :eviltong: [quote name='madzia18sosnowiec']oszzzz ty, to ja ci chociaz w paczce razowego przysle :eviltong: śliczne moje oczeta :loveu: ps. masz kominek Buahhaha przysyłaj razowczyka przysyłaj....ja lubię :evil_lol: Hahhha wszyscy zwracają tylko uwagę na jej oczy :lol: Przed chwilą wróciłam ze spaceru. Spotkałam znajomą, a ona "Ale ona ma wyłupiaste oczy :-o " buahahahah Nie mam kominka :shake: a bardzo bym chciała :shake: To widać światło z lampy koło komputera -aktualnie stojące za mną :eviltong: [quote name='*luthien*']hihi, mialam takiego samego kurczaka, ale nie przetrwał nawet minuty:evil_lol: One raczej pierwsze zejdą niż zniszczą jakąś zabawkę :lol: Ten rozszarpany dalmatyńczyk z filmiku przeżył niejedną zimę ppod śniegiem na dworzu, a miał już z 9 lat !! Więc miał prawo zostać rozszarpany :lol: Quote
olcha Posted December 1, 2006 Author Posted December 1, 2006 Tekila: No Era nooooo już długo masz. Daj troche Era (krótko i na temat): Nie. ...po paru chwilach...kiedy Erze zdarzyło się na chwilę odwrócić łebek.... :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
Alicja Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 :razz:nio patrzcie jaką Barbi mi pańcia kupiła do zabawy;) Quote
olcha Posted December 1, 2006 Author Posted December 1, 2006 [quote name='Alicjarydzewska']:razz:nio patrzcie jaką Barbi mi pańcia kupiła do zabawy;) Najnowszy model ;) Quote
Ewa_17 Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 moje slicznoty kochane :loveu:....... jak ja ich dawno nie widzialam, ale widze ze kochaja sie jak dawniej.......czyli wszystko po staremu :evil_lol::cool3: pozdrawiamy :razz: Quote
olcha Posted December 1, 2006 Author Posted December 1, 2006 [quote name='Juszes'] Ojeja, ale Łysolek ;] Jestem przerażona jaka ona łysa na zdjęciach wychodzi! Jej normalnie nie widac skóry, ani tych plamek! Dopiero pod wpływem lampy to wychodzi! :lol: To chyba tak jak czasem ludziom wychodzi bielizna na zdjęciu :roflt: Quote
olcha Posted December 1, 2006 Author Posted December 1, 2006 Ewa_17 napisał(a):moje slicznoty kochane :loveu:....... jak ja ich dawno nie widzialam, ale widze ze kochaja sie jak dawniej.......czyli wszystko po staremu :evil_lol::cool3: pozdrawiamy :razz: :multi: :multi: :multi: No nareszcie wróciłaś do żywych :multi: Quote
Ewa_17 Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 Olciu kochana dlugo by opowiadal co sie u nas przez ostatnie 3 miesiace dzialo :roll::shake: Quote
olcha Posted December 1, 2006 Author Posted December 1, 2006 [quote name='Ewa_17']Olciu kochana dlugo by opowiadal co sie u nas przez ostatnie 3 miesiace dzialo :roll::shake: :glaszcze: mam nadzieję, że już się uporałaś z problemami i wszystko ok :p Nie pytam co się stalo, chociaż ciekawośc mnie zżera :roll: Quote
Ewa_17 Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 Olcia problemy byly zwiazane z Rosa, jej choroba i pozniejszym stanem :crazyeye::roll: Quote
olcha Posted December 1, 2006 Author Posted December 1, 2006 Ewa_17 napisał(a):Olcia problemy byly zwiazane z Rosa, jej choroba i pozniejszym stanem :crazyeye::roll: :placz: :placz: :placz: bidulka! co jej się stało? :placz: :placz: :placz: Quote
Ewa_17 Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 Dobra napisze ku przestrogi dla innych.....niech strace.....licze na wasza wyrozumialosc :mad: Rosa w lipcu miala zapalenie macicy...w najwieksze upaly przestala nam jesc, pic i pies malo co kontaktowal...wet stwierdzil zapadniete zyly, do ktorych niemozliwe bylo podlaczenie kroplowki - dowodnienie bylo konieczne wiec podal jej plyny podskornie... kolejne dni (przez tydzien) podawalismy kroplowki i antybiotyk dozylnie, kolejne dwa tygodnie antybiotyk doustnie...wszystko sie dobrze skonczylo, psina sie wykurowala....\ jedyne co nas meczylo to plamienie z drog rodnych (lipiec->cieczka miala byc we wrzesniu), odrazu zapytalismy sie weta co to moze oznaczac, czy to mozliwe ze to jest cieczka......uslyszelismy odpowiedz przeczaca, tlumaczono nam to tym ze macica sie oczysza :roll: ....... noto ok to on jest wetem i wie co mowi, nie podwazalam jego zdania.... tak zylismy w spokoju przez ok 3-4tyg az do momentu kiedy Rosie zaczely powiekszac sie sutki i "peczniec" brzuch...odrazu zorientowalam sie co sie smiewi, bylam w wielkim szoku, nie potrafilam sobie tego wytlumaczyc, nobo niby jakim cude :crazyeye::shake:......... spakowalam psice do auta i pedze do tego konowala na badania USG.....i oczywiscie diagnoza jednoznaczna, suka jest w ciazy....rece mi sie zalamaly, wydarlam sie na tego "specjaliste" od siedmiu bolesci i zapytalam co jego zdaniem mam teraz z tym psem zrobic :angryy:..... to ten bez wiekszych emocji oswiadczyl ze na sterylke aborcyjna jest za pozno ale ze bez problemu moze uspic psiaki zaraz po porodzie :crazyeye::-(...... powiedzialam na pozegnanie jeszcze kilka nie milych slow i wyszlam trzaskajac drzwiami.... okazalo sie ze to byla cieczka, przyspieszona o 2 miesiace z powodu zapalenia macicy... i w ten oto sposob Rosa 10 wrzesnia urodzila 5 malych rosolatek, kompletnie nie planowanych......mimo tego pokochalismy te malychy i znalezlismy im wspaniale domki..... moze ktos sie zapytac jakim cudem doszlo do zaplodnienia...a wiec w taki sposob ze Rosa duzo czasu w lecie spedzala w ogrodzie, to jest jej zywiol...bedac spakajna o to ze plamienie w jej stanie nic nie oznacza nie zabranialam jej tego, nobo niby dlaczego :-o to tyle po krotce co u nas sie dzialo w przeciagu ostatnich 3 miesiecy...:-( pisze to, zeby inni wlasciciele sun mieli swiadomosc co moze oznaczac zapalenie macicy.... P.S. Rosa jest juz po syerylizacji..... Quote
olcha Posted December 1, 2006 Author Posted December 1, 2006 Ewa_17 napisał(a):Dobra napisze ku przestrogi dla innych.....niech strace.....licze na wasza wyrozumialosc :mad: Rosa w lipcu miala zapalenie macicy...w najwieksze upaly przestala nam jesc, pic i pies malo co kontaktowal...wet stwierdzil zapadniete zyly, do ktorych niemozliwe bylo podlaczenie kroplowki - dowodnienie bylo konieczne wiec podal jej plyny podskornie... kolejne dni (przez tydzien) podawalismy kroplowki i antybiotyk dozylnie, kolejne dwa tygodnie antybiotyk doustnie...wszystko sie dobrze skonczylo, psina sie wykurowala....\ jedyne co nas meczylo to plamienie z drog rodnych (lipiec->cieczka miala byc we wrzesniu), odrazu zapytalismy sie weta co to moze oznaczac, czy to mozliwe ze to jest cieczka......uslyszelismy odpowiedz przeczaca, tlumaczono nam to tym ze macica sie oczysza :roll: ....... noto ok to on jest wetem i wie co mowi, nie podwazalam jego zdania.... tak zylismy w spokoju przez ok 3-4tyg az do momentu kiedy Rosie zaczely powiekszac sie sutki i "peczniec" brzuch...odrazu zorientowalam sie co sie smiewi, bylam w wielkim szoku, nie potrafilam sobie tego wytlumaczyc, nobo niby jakim cude :crazyeye::shake:......... spakowalam psice do auta i pedze do tego konowala na badania USG.....i oczywiscie diagnoza jednoznaczna, suka jest w ciazy....rece mi sie zalamaly, wydarlam sie na tego "specjaliste" od siedmiu bolesci i zapytalam co jego zdaniem mam teraz z tym psem zrobic :angryy:..... to ten bez wiekszych emocji oswiadczyl ze na sterylke aborcyjna jest za pozno ale ze bez problemu moze uspic psiaki zaraz po porodzie :crazyeye::-(...... powiedzialam na pozegnanie jeszcze kilka nie milych slow i wyszlam trzaskajac drzwiami.... okazalo sie ze to byla cieczka, przyspieszona o 2 miesiace z powodu zapalenia macicy... i w ten oto sposob Rosa 10 wrzesnia urodzila 5 malych rosolatek, kompletnie nie planowanych......mimo tego pokochalismy te malychy i znalezlismy im wspaniale domki..... moze ktos sie zapytac jakim cudem doszlo do zaplodnienia...a wiec w taki sposob ze Rosa duzo czasu w lecie spedzala w ogrodzie, to jest jej zywiol...bedac spakajna o to ze plamienie w jej stanie nic nie oznacza nie zabranialam jej tego, nobo niby dlaczego :-o to tyle po krotce co u nas sie dzialo w przeciagu ostatnich 3 miesiecy...:-( pisze to, zeby inni wlasciciele sun mieli swiadomosc co moze oznaczac zapalenie macicy.... P.S. Rosa jest juz po syerylizacji..... :crazyeye: O matko! Dobrze, że piszesz! Sunia aney jest w identycznej sytuacji! :crazyeye: Strasznie Ci współczuję :-( Nie potępiam również lekarza, bo to są na prawdę odosobnione przypadki...ale o oczyszczaniu się macicy pierwsze słyszę :roll: z Twojego opisu jak dla mnie wynikało, że suka może mieć ropomacicze! Więc tym bardziej skierowałabym was na USG...ale sobie teraz można gdybać. Dobrze, że znaleźliście maluszkom domy. A masz jakieś ich zdjęcia? Bądź co bądź zostałaś babcią z przypadku :eviltong: I to nie jest absolutnie Twoja wina! Skąd mogłaś wiedzieć? Boooszeeee teraz będę moje sucze oglądać 10 razy bardziej podejrzliwie :shake: Quote
Recommended Posts