Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

karolayna

SHIH TZU

PSY
młodzież
CAMO BOY Adamaria
otwarta
DANCING IN THE SKY
championy
MONTE CARMELLO z Tangulskiej Góry

SUCZKI
szczenięta
Na Przykład NESSA
ONLY YOU ADAMARIA Romantyczne Spotkanie
młodzież
AISSA Alikana
BIRIBISSI Hipeastrum
FASCYNACJA Warkot
pośrednia
ADAMARIA Adamaria
weteranów
RAPSODIA Dwa Gangi

• Replies 426
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

talut

BEAGLE

PSY
młodzież
IMAN z Herbu Sapały
JUST KIDDING Xandrina
KREDO Xandrina
pośrednia
PARSELINO Athinos
otwarta
FOREST ENGLISH Matricaria
championow
DARES znad Pichny
EMBARGO Tel Quel

SUCZKI
młodzież
PRESENT PERFECT z Krainy Szczęścia
SARA od Gdyńskiego Kosyniera
pośrednia
DAMA z Komorska
otwarta
AMARA Magnat
ARESKA Magnat
ILU Łaciata Mila
Dialynne MISS ATTITUDE
championów
FORMATKA Tel Quel

Posted

talut napisał(a):
Snoopiego? beagla Snoopiego? :D to nasz tatulek był w Dobrym Mieście? dlaczego Agasia nie chwali się wynikami? :diabloti:

ni tego, tego snoopiego:) kochaniutki był:):)

Posted

Gazuś napisał(a):
Mój Docuś Kochany dosk, lok IV.
A przed wystawą - horror. O 1 w nocy wracaliśmy od weta, z Olsztyna, z całodobowej :-(

a co się stało?

Posted

jo-jo napisał(a):
a co się stało?

A to, że wieczorem Docent zaczął się jakoś dziwnie zachowywać. Poszłam z nim i Berneńskim do lasu - ogon w dół, między nogi. U mojego psa jest to naprawdę dziwne, bo zawsze ma ogon w górze albo w lini grzbietu.
W domu próbował wylizywać, widac było, ze coś go boli. To pojechaliśmy do weta. Dostał zastrzyki przeciwzapalne. Chyba coś z nerwami - od plywania w zimnej wodzie, biegania z Berneńskim do upadłego, wyrąbania się kilka razy w lesie i upadku z pomostu...Albo przynajmniej jednej z tych rzeczy. Ogon praktycznie bezwładny (cieszę się ze na wystawie chociaż doskonałą mamy, bo golden nie powinien miec ogonka na dole)...
Ale po lekach widać poprawę, już go nie boli (na dole ma nadal). Jak spotkał beagla to nawet na chwilkę go podnosił...

Posted

[quote name='Nugatowa']Poprosze stawkę seterów jak jest duzo to tylko angliki z góry wielkie dzięki:lol: :cool3: :cool3:

Nugatowa rozumiem że też Irlandczyki :lol:

FCI 2 Seter Angielski
Ring: 13 Sędzia:Tadeusz Chwalny

Psy

Klasa Pośrednia

666. CHUCK znad Cienistej Strugi

FCI 120 Seter Irlandzki
Ring: 13 Sędzia: Tadeusz Chwalny

Psy

Klasa Championów

667. GWIEZDNY WYSŁANNIK Dostojne Szałaputry

Suki

Klasa Championów

668. ILUMINATION Dostojne Szałaputry

Coś jeszcze?

Posted

Gazuś napisał(a):
A to, że wieczorem Docent zaczął się jakoś dziwnie zachowywać. Poszłam z nim i Berneńskim do lasu - ogon w dół, między nogi. U mojego psa jest to naprawdę dziwne, bo zawsze ma ogon w górze albo w lini grzbietu.
W domu próbował wylizywać, widac było, ze coś go boli. To pojechaliśmy do weta. Dostał zastrzyki przeciwzapalne. Chyba coś z nerwami - od plywania w zimnej wodzie, biegania z Berneńskim do upadłego, wyrąbania się kilka razy w lesie i upadku z pomostu...Albo przynajmniej jednej z tych rzeczy. Ogon praktycznie bezwładny (cieszę się ze na wystawie chociaż doskonałą mamy, bo golden nie powinien miec ogonka na dole)...
Ale po lekach widać poprawę, już go nie boli (na dole ma nadal). Jak spotkał beagla to nawet na chwilkę go podnosił...

mam nadzieje że mu przejdzie i będzie wszystko w porządku ;-)

Posted

Honey to nie asystenci (chociaż zdarza się, jak zaliczają sekretarzowania i funkcię gospodarza ringu).Są to przypadkowi ludzie z łapanki bez przeszkolenia,często nieletni i raczej część z nich przynosi wstyd niż pomaga,a i zachowanie tych młodzieńców budzi dużo zastrzeżeń.

Posted

[quote name='Honey']A tak ojczystym językiem władają asystenci na ringach:
( o ZWYCIENSCY na dyplomie juz chyba nie ma sensu wspominać...)

Ja nie wiem co Ci asystenci dzisiaj robili...U nas na ringu dwie dziewuszki sobie siedziały przy stoliu a PaniWanda wołała kolejne psy na ring :razz: Albo mi się zdjae albo normalnie powinien to asystent robić..

Posted

[quote name='jo-jo']Ominął was bardzo fajny piesek ;-)) Leosie się ciągle obok nas kręciły :lol:

FCI 145 Leonberger
Ring 15 Sędzia: Maria Bruska

Psy

Klasa Pośrednia

238. AMOR z Oubenic
239. ATARO Skarb Warmii

Klasa Otwarta

240. AL-CAPONE Boćka

Suki

Klasa Szczeniąt

241. ENIGMA du Plateau Bavarois

Klasa Młodzieży

242. DERBA du Plateau Bavarois
243. DŻESSI DAMA Psie Marzenia
244. JASMIN Oaza Wschodu
245. OLIVIA N.JOHN Ligocka Wataha
246. OTYLIA Ligocka Wataha

Co jeszcze? ;-)
Dzieki:loveu:

Posted

lima napisał(a):
Honey to nie asystenci (chociaż zdarza się, jak zaliczają sekretarzowania i funkcię gospodarza ringu).Są to przypadkowi ludzie z łapanki bez przeszkolenia,często nieletni i raczej część z nich przynosi wstyd niż pomaga,a i zachowanie tych młodzieńców budzi dużo zastrzeżeń.

Nieco pocieszył mnie fakt, iż nie koniecznie jest to przyszły sędzia. Ale chciałam przeczytac opis psów i prawie usiadłam z wrażenia... Sędzia też nie był zachwycony faktem, że zamiast dyktowac opisy musi stac nad panienką i literować jej słówka. A stał później i poprawiał, bo wstyd mu było sie pod tym podpisywać.

Posted

[quote name='Musiałek']Jo-jo a jak wam poszło ??

My skromnie dosk. I /2 CWC i BOB 8)

Tak jakoś zakoscznie nam udało sie wziąść tyle :lol: NPwR U nas nie przyznała bo stwierdziła ze nie miała z kim porównywać :lol: Następne starcie z Albertem w Łodzi plus czarny dog z inochodem (podobno np. tak miał wczoraj i na wcześniejszej wystawie w opisie napisane)

Zobaczymy jak Pan Matyas nas oceni..Iwonko a Wy byliście już u niego ??

Posted

[quote name='Cavalierka'] Jo-jo,a czy wy przypadkiem nie byliście na ringu z białym psem w małe czarne łaty w konkurencji?:cool3:Jeśli tak to Was widziałam ;)

Gazuś,gratulacje!!!:multi:

Atosik dostał ocenę bdb i 3 lokatę ;)

Tak to my byliśmy ;-)) Taki płaszczak

Posted

gwiezdny-wyslannik napisał(a):
Gwiezdny Wysłannik - Ex.I, CWC, BOS, BOB
Dares "Snoopy" - Ex.I, CWC, BOS

Snoopy jak zawsze wszystko idealnie:) gratuluje psiaka!!:loveu: :loveu:

Posted

ej...to wychodzi na to ze ja jedna zawalilam:( ale w koncu to tylko mlody prezenter...to kiedy i w jakim składzie sie widzimy następnym razem?? a i kto z was sie chce wybrac na ten oboz z psem?? chcialabym pojechac, ale jeszcze sprawa do obgadania z rodzicami:) pozdrowka wszystkim:)