Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Młodziutka, ok. 2 letnia suczka w typie Collie trafiła do schroniska Azyl w Dzierżoniowie. Sunia jest wystraszona całą sytuacją jednak podchodzi do człowieka- przy odrobinie okazania jej czułości z pewnością okaże się przyjacielską i towarzyską psinką. W schronie jest bardzo grzeczna, nie ma w niej cienia agresji! Poza tym jest piękna tylko troszkę wychudzona. Colinka to miniaturka owczarka Collie (pieska znanego z filmu "Lassie wróć"). Naszej suni do tej pory nikt nie szukał... Nikt nie chce, aby wróciła. Do wtorku (6.04) psinka jest na kwarantannie. Szukamy jej odpowiedzialnych właścicieli, którzy nie pozbędą się jej jak "starego mebla". Suczka jest odrobaczona i zaszczepiona. Mała Colinka jest sliczna, młoda i grzeczna zasługuje na nowy dom i spędzenie reszty życia poza schroniskiem. Nie pozwólmy jej popaść w schroniskową depresję... Nie każmy jej spędzić w schronie reszty życia... Pomóżcie znaleźć jej dom, proszę.

Pomożemy w transporcie suni do nowego domu.

Kontakt w sprawie adopcji:

Schronisko AZYL w Dzierżoniowie
ul. Brzegowa 151
58-200 Dzierżoniów

tel:
74 831 18 00
664 315 852

• Replies 144
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To chyba jednak collie, nie sheltie. Sheltie sa bardzo malutkie, niziutkie.

Ja mam dozywotniego bana na forum collie, ale moze SS by pomogla zalozyc tam watek (chociaz nie wiem co to da).

Najwazniejsze jest sunieczke wysterylizowac i oglaszac, na pewno znajdzie dom.

Posted

[quote name='adkaaaaa5']ona jest taka miedzy Collie a Sheltie- na Collie jest za malutka, na Sheltie- mówicie, ze za duża :) Z reszta napisałam w typie Sheltie, wiec chyba moze byc.

Adka - lepiej napisz, ze w typie colie...

to są sheltie:

wzrost to 37 cm dla psa i 35,5 cm dla suki.

a to colie:

Psy:56-61 cm; suki 51-56 cm (mierzone w kłębie).

Posted

Tak,poszła na miejsce Kewinka do mniejszych psiaków na ogolny...bo tez sie boimy
ona taka spokojne.....
'jutro wiecej fotek bo z Adkaaa zrobimy
noooo i ją zmierzymy
naprawde sliczna panieneczka:)