Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oj , to wspaniale ,że jest taka grzeczna ! Mój pies też miał dwa dodatkowe kły , niestety nie wypadły , w weiku 7 miesięcy miał je usuwane pod narkozą. A co do alergii , to Dżekuś też całe życie z nią walczy ! Eliminowalismy różne czynniki mogace ją wywoływać i wyszło na to , że to najprawdopodobniej przprawy , których dodawałam mu w trakcie gotowania jedzenia. Teraz gotuję mu mięso zupełnie bez przpraw , nawet soli i jest O.K. Niech Ci Państwo spróbują Agusiu .Pozdrawiam

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja zawsze gotuję psom jedzenie bez przypraw, żadnych.. Nigdy nic nie dodawałam.. I tak poradziłam panu - żadnych przypraw.

• 2 weeks later...
Posted

Pozwoliłam sobie przekopiować maile od Pana Radka, właściciela Milki (mam nadzieję, że nie będzie mi miał tego za złe) :)

2006-04-05
"Witam!!!! Mamy problemy z Milką, bo rządzi bez opamiętania. Rośnie mała księżniczka, która uwielbia bawić się, a wręcz szaleć i mam za małą rodzinę by sprostać jej wymaganiom. Ma specjalne szampony, jedzenie bo byle co jej zdrowiu nie służy. Jeden ząb już wypadł poprzez ostre zabawy. Wita nas wspaniale wskakując na lampę u sufitu. Warszawka nam zazdrości takiego pięknego pieska czyli suczki. Pozdrawiam"

2006-04-12
"Witam!!! Ponieważ dawno nie mieliśmy okazji porozmawiać - więc Milka przypomniała mi o swym dobroczyńcy. Milka już nie pozwala tak się nazywać - trzeba mówić do Niej Milklady - dlatego prosiłbym o jej rodowód, gdyż mam wrażenie że pochodzi z królewskiej rodziny :) Śpi z poduszką pod głową, nie zje byle czego tylko frykasy i na byle co reaguje uczuleniem, chodzi tylko do dobrych lekarzy. Myślę że niedługo uda wyleczyć się jej dolegliwości, futerko ładnie odrasta. Jest żywiołowa i zaczyna dawać ostry głos. W mieszkaniu czuje się bezpiecznie. Tęskni za kolesiami z bidula - zaczepia wszystkie psy - szczególnie te duże, i rozgląda się jakby kogoś szukała. Podsłuchałem jej rozmowę z kolegą z podwórka któremu mówiła że bardzo dobrych ma opiekunów tylko musi jeszcze ich sobie lepiej wychować to da się z nimi mieszkać ;) To wychowanie dobrze jej idzie, bo wszyscy skaczą przy niej jak przy księżniczce. Życzę WESOŁYCH ŚWIĄT"

:loveu:

I zdjęcia :loveu:

Posted

Ech , dla takich chwil warto znosić "humory" Pana Kierownika i Pana Pracownika . Po prostu cudowne zdjęcia i cudowny opisy Milady , oby się jej szczęściło w nowej rodzince!!!!:lol: :lol: :lol:

• 2 weeks later...
Posted

I kolejne wieści ze stolicy :loveu:

2006-04-15
Dziś nasza Lady była na b.dlugim spacerze po (prawie)lesie i została puszczona luzem.To był szał prędkości. Nawet piłeczka nie była ważna. Przez kilkanascie minut szalała, bałem się ze serce nie wytrzyma - szybkość przekraczała barierę dźwięku. Bojąc sie o nią (dalej jest okropny cykor - wszystkiego się boi, auta, ludzi, dzwięki itp) przywołałem do siebie- podeszła aczkolwiek niechętnie i wróciliśmy do domu. Padła i spała ze 2 godz. Jutro o 9 ma zastrzyk na swędzenie.

2006-04-22
U naszej ksieżniczki coraz lepiej- futerko pięknie odrasta i jest coraz bardziej puszyste. Przeszła na 3 tygodnie na suchą karmę leczniczą weterynaryjną DD (droga 53 zl 2kilo- ale dla Niej nie żal). Po długich poszukiwaniach ustaliłem rasę Mili jest to w 95% szpic japoński- bardzo rzadko spotykany w Polsce.Teraz mogę kupić Jej na stadionie rodowód ;)

Posted

2006-04-27
Milka oszczędziła nam wydatków, gdyż udało się przy zabawie wyrwać zęby mleczne. Futro pięknie odrasta, dziś idziemy do lekarza - dostanie coś na kleszcze, może ostatni zastrzyk na swędzenie - ale już sie nie gryzie i nie drapie. Przy okazji mam pytanie czy preparaty w areozolu są skuteczne w czasie cieczki - bo niechciałbym sterylizować Milki.Jeżeli interesują Panią życie i losy Mili to proszę dać znać- wtedy bedę na bieżąco informował lub przestane przynudzać. Życzę udanego i miłego weekendu i pozdrawiam!!!

Pewnie, że chcę wieści :multi: Cudnie się czyta te maile :multi:

A jeśli chodzi o te preparaty - dziewczyny doradźcie coś proszę, bo ja nie wiem :oops:

Posted

Preparaty żadko kiedy sie asprawdzają. A raczej sa takim chwytem na włascicieli, że niby zabijają zapach. Wszystko to między bajki można włożyć. Sprawdzałam bo mam w domu 2 suki i samca. I z całą odpowiedzialnościa moge powiedzieć, że to jedno wielkie g..... tylko kase zdzierają z ludzi. Sterylka to jednak lepsze i bezpieczniejsze wyjście. Przeciez może zdarzyc się tak nieszczęsliwie, że sunia zwieje i zotanie pokryta a zastrzyki wczesnoporonne to ostatecznośc.

Posted

Aguś, przekaż Panu, żeby nie zaprzestawał dostarczać świeżych fotek i wiadomości, bo świetnie jest wiedzieć, że to Twoje cudeńko trafiło do takiego miłego domku :lol: :multi:

Spróbuj namówić Pana do sterylizacji (nie tylko dla spokoju suni i właścicieli, ale także ze względów zdrowotnych)
Ja, przy poprzedniej suczce używałam preparatów chlorofilowych (tabletki, aerozole), ale u niej to w ogóle nie działało :roll:

A Milka - jest prześliczna! :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

• 1 month later...
Posted

Z nowych wieści - Milka już wyzdrowiała, sierść pięknie odrosła, a na dodatek Milka wyrosła jakoś tak, wydoroślała ;) Śliczna jest :loveu:

Posted

Agusiu!
Pomimo naszych wcześniejszych obaw nie waham się stwierdzić , że nasza Milusia trafiła do raju . Te zdjęcia są przecudne , oby wszystkie psinki tak dobrze miały jak ona:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: !

Posted

[quote name='Agnieszka-Małek']

Ale cuuuuuuuuudeńko! :loveu: :loveu: :loveu: Rzeczywiście - wydoroślała, jeszcze wypiękniała i widać, jaka jest szczęśliwa! Pan chyba jest Ci bardzo wdzięczny, Aguniu :cool3: :loveu:

Posted

To ja jestem wdzięczna panu Radkowi, że pofatygował się taki kawał drogi i wziął Milkę z azylu :) Jak na szczeniaka Milusia była w schronie bardzo długo - kilka zimowych miesięcy.. Bidusia.. Jak sobie pomyślę o tych największych mrozach... brrr... zastanawiam się, jak taki maluszek przez to przeszedł...
Ale już ma dobrze, ba - rewelacyjnie :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

• 5 months later...
Posted

Cały czas utrzymuję kontakt z panem Radkiem :)

Milka ma się świetnie - jest rozpieszczana niesamowicie, ale pan Radek obiecuje, że się za nią weźmie :evil_lol:

Wkleję w wolnej chwili kilka zdjęć ślicznotki :razz:

• 5 weeks later...
Posted

O Boże Agusiu , rzeczywiście , nasza Milusia ma się świetnie , szczególnie podoba mi się zdjęcie u Pana na plecach:evil_lol: . Dobrze , że chociaż ona nie zazna życia schroniskowego..............