justynavege Posted April 4, 2010 Author Posted April 4, 2010 Czerda :) Ingrid :) zajrzałam w link do bazarku - niestety jest chwilowo wstrzymany bo zrobiła się ogromna kolejka potrzebujących psiaków Quote
Ingrid44 Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 [quote name='justynavege']Czerda :) Ingrid :) zajrzałam w link do bazarku - niestety jest chwilowo wstrzymany bo zrobiła się ogromna kolejka potrzebujących psiaków[/QUOTE] Wszyscy chca ogloszen bo wiele z nas nie umie robic lub nie ma na to czasu . Trzeba czatowac kiedy znowu pojdzie. Quote
czerda Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 a nie uda nam się cokolwiek zebrać -nawet nie stałe , tylko na początek , dałybyśmy go do hoteliku do Obornik, a potem jak nasze stowarzyszenie dostanie już krs -będziemy zbierać mu na utzrymanie byłam dzisiaj w Obornikach -w hoteliku za ok 2 tyg będą miejsca , więc mogę zarezerwować tam są teraz 2 wilczurki-jeden z 15 drugi z 18 lat, są świetne , czodzą powoli , wśród innych psów i mają się nieżle ,na pewno byłobymu tam dobrze Quote
justynavege Posted April 4, 2010 Author Posted April 4, 2010 czerdo a jaki jest koszt? jesli mozesz napisz cos wiecej o tym hoteliku :) Quote
czerda Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 to włąśnie miejsce gdzie ci którzy potrzebują -otrzymują pomoc hotel jest w domu weta który kocha zwierzęta i jest moim przyjacielem dużo już dzisiaj napisałam o tym miejscu jak stamtąd wróciłam , dam może linki -spój na ostatnie wpisyhttp://www.dogomania.pl/threads/180544-Zastraszony-Asti-bez-szans-na-adopcjAE-brakuje-stalego-40-zA-NA-HOTEL/page60 http://www.dogomania.pl/threads/179217-Wet-odmA-wiA-uA-pienia-Kora-i-Kuba-majAE-juA-nowe-domy-i-szansAE-na-szczAE-A-liwAE-staroA-AE http://www.dogomania.pl/threads/115683-zapomniany-Tolek-6-lat-schroniska-juz-w-hotelu-brakuje-100-zA-deklaracji-karma Quote
justynavege Posted April 4, 2010 Author Posted April 4, 2010 czerdo pierwszy link nie wchodzi , podczytalam dwa kolejne i tak juz czytalam o tym hoteliku musi to byc dobre miejsce musialaby sie rotek wypowiedziec jako schronisko czy zgodzaja sie na hotel , jaki bylby koszt miesieczny plus koszty transportu ? wg mnie dpbrze by bylo by psiak byl w miejscu gdzie jest wet zawsze opieka lekarska bardziej niz taka z doskoku a wiadomo ze staruszki najzdrowsze nie sa ; no i musielibysmy nazbierac deklaracji Quote
giselle4 Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 to tak normalnie...... moze mazbieramy tyle Justynko, ale decyzja nalezy do rotek:) Quote
justynavege Posted April 5, 2010 Author Posted April 5, 2010 tak poczekamy :) Rotek jak już obje się jajami ;P to pewnie tu zajrzy hihihih :) Quote
justynavege Posted April 5, 2010 Author Posted April 5, 2010 o kurcze cena jest na prawdę niska roteczku co Ty na to? Quote
giselle4 Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 rotek...pewnie sie zgodzi Justynko moze Ona zjadła zepsute jejo? i sie zle czuje ...a jak juz tutaj zawita to nam wszystkim da:) Quote
_ogonek_ Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 Kurczę ciekawa propozycja... I to bardzo... Jeżeli jutro będę w schronisku to pogadam z Robertem, może rotek nie ma czasu odpisać. Quote
justynavege Posted April 5, 2010 Author Posted April 5, 2010 a może za dużo tych jaja było ;) jejku wróci rotek i nam da popalić za te jaja hihihi jak tylko Uciechow wyrazi opinie mozna bedzie zbierac deklaracje prawda? [quote name='giselle4']rotek...pewnie sie zgodzi Justynko moze Ona zjadła zepsute jejo? i sie zle czuje ...a jak juz tutaj zawita to nam wszystkim da:)[/QUOTE] Quote
rotek_ Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 jaja były dobre...faszerowane ze szczypiorkiem...bajka:D o już dawno nie odwiedzałam wątku kulinarnego wegetarianów...trzeba będzie znowu rzucić nowym przepisem:) nie wiem co się dzieje z dogo zapisałam sobie temat a i tak nie pojawiają mi się żadne powiadomienia o nowych postach dzięki ogonek ze mnie znowu tu zwabiłaś;) obecnie pepe razem ze ślepym Amim są w osobnym boksie nic im nie grozi pepe widziałam że dostaje suplement diety multi(resztę nazwy zapomniałam) odbudowuje to tkankę chrzęstną i wzmacnia kości w schronisku ostatnio jestem z doskoku, często tylko na pół dnia żeby pomóc przy psach i jadę do domku kończyć pisać prace dyplomową jutro dowiem się jak z tymi lekami..może jeszcze coś dostaje cena za hotel rzeczywiście jest całkiem fajna tylko mając doświadczenie po poprzednim staruszku GRANDUSIU lepiej nazbierać 300zł miesięcznych deklaracji leczenie starszych psów pochłania krocie i często nie kończy się na jednym leczeniu PEPE nie jest w jakiejś specjalnie krytycznej sytuacji, nie stanie się mu krzywda ale fakt że najlepiej dla niego było by znaleźć domowe warunki przynajmniej żeby na te ostatnie lata może nawet miesiące dożył w godziwych warunkach jest już za późno żeby dzwonić, jutro zobaczę co Robert myśli na ten temat Quote
czerda Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 rotek-jak jest tak jak piszesz -moim zdaniem też nie ma sensu go przenosić , tylko szukać domu -a czy brałaś pod uwagę kikou, ona zajmuje się tylko staruszkami i ma ich mało -dla każdego ma czas dowiedz się jakie leki niorą staruszki -większość z nich ma ludzkie odpowiedniki to mogę przysłac Quote
justynavege Posted April 6, 2010 Author Posted April 6, 2010 a u kioku sa warunki domowe? kurcze tak mi sie marzy zeby ten Pepuś kchany choc ostatnie chwile w domku spedzil... Pepe chyba mi wybaczy zapodam rotek Ci tu przepis moze i reszta cioteczek skorzysta hihih - jak komu posmakuje to odloży grosik dla Pepka ;) POtarwa nie tylko wegetariańska ale i wegańska Pasztet bez mordowania zająca Paczka czerwonej soczewicy suchej okolo 400 dkg 1 puszka ciecierzycy ( albo puszka bobu czy fasolki ale nie szparagowej) jednak z ciecierzycą smakuje mniamniuśnie ) 4 cebule spore duzy seler spory korzeń pietruszki paczka zielonego pieprzu w calości niemielonego łyżeczka kolendry niemielonej łyżeczka kminku niemielonego sól , szczypta pieprzu kolorowego mielonego olej otręby soczewicę gotujemy okolo 10 minut w malej ilosci osolonej wody - szybko ją wchlania wiec trzeba mieszac ewentualnie dolewać by nie odcedzac na duzą patelnię wlewamy oleju trochę , wsypujemy przyprawy podsmażamy momencik dodajemy cebulke i dusimy , jak jest juz miekka dodajemy starte na grubej tarce seler i pietruszkę , smazymy ze trzy minuty. Warzywa z cebulą dodajemy do soczewicy , sól pieprz ten zmielony , , ciecierzyce wyjeta z puszki mieszamy - konsytstencja ma być srednia nie lejąca się ale nie twarda :) wyklądamy to na blaszkę średniej wielkości wczesniej wysmarowawszy ją oliwą i posypawszy otrębami ;) do piekarnika 200 stopni C na 1 godzine , klękajcie narody ;P przepis znalazlam gdzies w necie ale zmodyfikowalam bo byl z grochu ale ten mi lepiej smakuje :) Baby do garów ;) - nie pożałujecie aha , przyprawy są konieczne te podane a pieprz zielony łągodny jak baranek na wiosne wiec bez obaw :) Quote
justynavege Posted April 6, 2010 Author Posted April 6, 2010 Ingrid polecam szczerze) od wczoraj prawie cała blachę zjadłam :) Rotek jak sie miewa Pepcio? Quote
justynavege Posted April 7, 2010 Author Posted April 7, 2010 wszyscy zapomnieli o staruszku Pepe? :( Quote
czerda Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 w kwietniowym <mój pies> jest artykuł o kikou i starych pieskach są zdjęcia i w ogóle fajny artykuł Quote
Recommended Posts