anulka7 Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 Mam sukę WHWT w 7ym tygodniu ciąży. 2tyg temu na USG wet odradził mi stosowanie jakichkolwiek środków przeciwkleszczowych - efekt - dzisiaj stwierdzona babeszjoza. Dostała kroplówkę + zastrzyki. Oprócz jakiegoś sterydu który mógłby wywołać akcję porodową. Mimo to zaczyna dziwnie postękiwać i napinać brzuch. Czy ktoś z Was miał podobny przypadek. Jak się wszystko skończyło? Podobno zareagowaliśmy wcześnie, nerki i wątroba jeszcze nie zostały zaatakowane ma tylko anemię. Quote
rafantynka Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 Kurczę , współczuję z tego co się dowiadywałam i czytałam frontline można używać jak suczka jest w ciąży. Trzymam kciuki, teraz najważniejsza jest suna. Quote
BluesBulls Posted April 15, 2014 Posted April 15, 2014 Podczepiam się pod temat. Moja sunia była kryta prawie 2 tyg. temu - dzisiaj wet stwierdził babeszjozę i oczywiście podjęliśmy leczenie - dostała dawkę IMIZOLU i inne stosowane w babeszji. Lekarz powiedział, że raczej ciąża - jeśli jest - zostanie raczej "spędzona" po Imiozolu... Czy ktoś z Was miał taki przypadek? Jak to się skończyło jeśli chodzi o ciążę? Donosiła? A jeśli tak to czy z dzieciakami wszystko było w porządku? Quote
Recommended Posts