Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 467
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a może by w Poznaniu porozwieszać ogłoszenia? właśnie ostatnio tak znalazł domek psiak, który w necie miał dużo ogłoszeń i nic, czas leciał i leciał, a Boluś domku nie miał, zeberka porozwieszała w Poznaniu ogłoszenia papierowe i od razu się super domek znalazł, starsze małżeństwo, które z netu nie korzysta.

Posted

ja chetnie zrobie,tylko opisik jakis sie przyda
,wstawcie jakies fotki z opisikiem do sciagniecia ja reszte zrobie :D i porozwieszam w Poznaniu i oczywiscie kontakt telefon i e-mail,plakaty to dobry pomysł dzisiaj wywiesiłam Rudą,Saturna,Azorka i Maksa

Posted

Nasza Tosia czasami ma przypływ energii i biega jak młódka;) Ciężko wtedy zrobić jej zdjęcie.Biegnie jak mały samochodzik.:evil_lol:

A to dalszy ciąg galopu w wykonaniu Tośki

Posted

Super nowe fotki. Szykuje właśnie zdjęcia i plakaciki z psami do adopcji na tablice ogłoszeń Fundacji - na imprezę Dog Chow w dniach 19-20.06 na Cytadeli - zapraszam na nasze stoisko wszystkich, którzy tam bedą.
Tosia ma juz przygotowany plakacik, ale te foty są super, wymienię.

Posted

Spacerek na łonie natury.A łono dość duże, można dużo zobaczyć.

Tosia z Maskotką mają nadzieję, że może gospodyni spadło coś przypadkiem ze stolika.Obie są dużymi łakomczuchami.

I ulubione miejsce Tosi- inni dopiero dochodzą a ona już jako pierwsza czeka na schodach

A to niespodzianka-dwoje z czterech nowych przybyszy ( od 5 tygodni)

Posted

zeberka4 napisał(a):
ja chetnie zrobie,tylko opisik jakis sie przyda
,wstawcie jakies fotki z opisikiem do sciagniecia ja reszte zrobie :D i porozwieszam w Poznaniu i oczywiscie kontakt telefon i e-mail,plakaty to dobry pomysł dzisiaj wywiesiłam Rudą,Saturna,Azorka i Maksa

może ściągnąć tekst z allegro? czy za długi.?

Posted

Tosia jest śliczna. Zawsze jak na nią patrze robi mi się ciepło w sercu, nie mam pojęcia czemu ona tak na mnie działa. Kochana staruszka:loveu:

Posted

A ja mam znowu łzy w oczach, kolejny wątek i znowu łzy, chyba się starzeję....
PIĘKNA Tosieńka, piękne zdjęcia, szczęście Tosi krzyczy z każdego zdjęcia:-)

Posted

Tosieńka galopuje, biegnie jak mały samochodzik - ale się z tego uśmiałam :)
zdjęcia- superanckie :) widać na nich, jak Tośka jest zadowolona i szczęśliwa :)
Taka niby z niej babusia, a jednak wigor i energię ma :)

Posted

Wczoraj minęły dwa miesiące pobytu Tosi u nas.
Początki były nerwowe(choroba Tosi) i trochę trudne - bo jak nauczyć całkowicie głuchego psa zachowania czystości w domu. Ale udało się. Dzisiejsza Tosia nie jest juz tym wylęknionym stworzeniem, które zobaczyłam w schronisku.
Nadal jest trochę wycofana, panicznie reaguje na pewne zabiegi wokół siebie, ale stara się uczestniczyć w życiu rodzinnym, chętnie wychodzi na spacery, przepycha się pierwsza do stołu:evil_lol: i okazuje czasami prawdziwą radość -całym swoim ciałkiem.I już wie, że swoje potrzeby załatwia się poza domem.
Od kliku dni staram się doprowadzić do porządku sierść Tosi, znaleźliśmy sposób na nią, mój mąż daje jej rarytasy a ja kładę się na podłodze i wycinam kudełki z brzuszka.Niezła gimnastyka:lol: Ale po tym liftingu Tosia już wygląda lepiej, choć to jeszcze nie koniec, ale powoli dojdziemy do ideału.
Wczoraj spojrzałam na konto , wpłynęła wpłata od upadlyaniol68- 20 zł.
Co prawda Tosia na razie nie potrzebuje wsparcia finansowego, ale ślicznie dziękujemy w jej imieniu:loveu:
W ten sposób na koncie tosi jest 52 zł. Trochę z tego wykorzystam, bo trzeba dziewczynę zabezpieczyć przed kleszczami, bo dużo ich u nas się pojawiło.

Posted

miło się czyta wieści o Tosi. były już 2 chętne domki ale nie takie jak powinny więc odmówiłam. Tosia potrzebuje specjalnego domku- o taki jak Margo będzie trudno ale musi chociaż w 70 procentach być tak wspaniały. 1 domek był z małymi dziećmi, drugi z nieogrodzonym podwórkiem / pani przy mnie wołała psiaki bo wpadną pod samochód/. dla starszej, głuchej suni nic dobrego by to nie wróżyło:( nadal szukamy dobrego domku dla maleńkiej suni, bez dzieci i specjalnych oczekiwań. domku, który będzie kochał bezwarunkowo mimo wad i nie dla zalet tylko poprostu. dwa miesiące zmieniły Krecikową Tosię nie do poznania:) Margo nawet nie wiesz jak doceniam że dałaś jej cieły kąt i tyle serca!!!dziękuję!!! i szukam dalej domeczku

Posted

ale ta Tośka ma dobrze, jest tak rozpieszczana :)
cioteczki, a czy Tośka ma aktualne allegro zrobione??

Edit: Ciotki z Poznania, mam do Was pytanko nie na temat, no ale... Znacie może jakiegoś fajnego, godnego polecenia psiego trenera? który nie ściągnie ze mnie dużo kasy??
chciałabym pojechać z moim jednym psem, który mały ciałkiem, ale charrrakterek to on ma, a nie wiem, jak go oduczyć szczekania na przechodzących obok płotu ludzi a przede wszystkim dzieci - mnie nie przeszkadza że całymi dniami na dzieci szczeka - w końcu one są same temu winne, bo go podjudzały do szczekania, no ale sąsiedzi... już się wkurzają, a po ostatnich wydarzeniach, znaczy otruciu mojego kota, boje się że jak się wkurzą to i psy mi potrują, więc wolę zapobiegać...

Posted

aaaaa znowu mnie nie było i zaległości, uzupełniam pierwszy post i również dziękuję za wpłaty na Tosię,
Margo proszę później jak już kupisz środek na Tosieńkę o informację ile kosztował to ponownie uzupełnie pierwszą stronę

Akrum tak TOsia ma aktualne allegro, jest na stronie fundacji Animalia i paru innych portalach gdzie wszystki fundacyjne psiaki mają ogłoszenia, pewnie by trzeba uzupełnić pozostałe, teraz też będzie reklamowana na weekendowej imprezie w Poznaniu, zobaczymy może tam ją ktoś wypatrzy
a co z plakacikami? Ktoś robił rozwieszał?

Akrum ja niestety nie znam psich trenerów szkoda że nie mogę Ci pomóc.

Posted

Akrum napisał(a):
ale ta Tośka ma dobrze, jest tak rozpieszczana :)
cioteczki, a czy Tośka ma aktualne allegro zrobione??

Edit: Ciotki z Poznania, mam do Was pytanko nie na temat, no ale... Znacie może jakiegoś fajnego, godnego polecenia psiego trenera? który nie ściągnie ze mnie dużo kasy??
chciałabym pojechać z moim jednym psem, który mały ciałkiem, ale charrrakterek to on ma, a nie wiem, jak go oduczyć szczekania na przechodzących obok płotu ludzi a przede wszystkim dzieci - mnie nie przeszkadza że całymi dniami na dzieci szczeka - w końcu one są same temu winne, bo go podjudzały do szczekania, no ale sąsiedzi... już się wkurzają, a po ostatnich wydarzeniach, znaczy otruciu mojego kota, boje się że jak się wkurzą to i psy mi potrują, więc wolę zapobiegać...

Postaram się dowiedzieć, bo nie pamiętam nazwiska, wiem tylko gdzie to jest. Ponoć dobry z niego behawiorysta, tyle wiem. Jak dopytam koleżanke - napiszę.

Posted

ok będę czekała na info, bo sama niestety z problemem nie umiem sobie poradzić i muszę się dowiedzieć jak zapanować nad złym nawykiem mojego nowego kolejnego psa, który jest z nami od 2 miesięcy...

Posted

Życie Tosi w naszym domu upływa spokojnie, aż wstyd pisać, gdy obok tyle biednych psiaków.Chciałoby się pomóc wszystkim ale to niewykonalne niestety.
Tosia ma się dobrze, nie będzie nigdy radosnym, rozbrykanym zwierzakiem, ale w porównaniu do tego, jaka była po przywiezieniu ze schroniska, to jest bardzo dobrze.
I chyba jest na swój sposób szczęśliwa.To bardzo mało wymagająca sunia a najważniejszy jest dla niej spokój.
Chodzi własnymi ścieżkami, raczej nie brata się z resztą towarzystwa ale jej to odpowiada.
Dużo i często ją głaszczemy, niestety z racji głuchoty nie słyszy, co do niej mówimy.Ale zadowolenie widać na jej pyszczku. Nawet oczka patrzą bystrzej i nie są już smutne.
A to kilka ostatnich zdjęć Tosi.

Posted

A tak dla poprawienia nastroju, chcę podzielić się z Wami moją wielką radością. W piatek zostaliśmy obdarowani maleńką i śliczną wnuczką o imieniu Maja. I choć to forum dla psów i o psach, myślę, że to nic złego, jeżeli pokażę teraz małego człowieka.