Atomowka Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 No a już się cieszyłam, ale to nic wierzę, że lada moment znowu będą szczęśliwa bo wiem, że Tosia zasługuje na najlepszy dom pod słońcem, najlepszy dla niej. A czy temu Państwu została polecona jakaś inna sunia? Szkoda by zmarnować dobry domek Quote
kami_23 Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Schronisko dla zwierząt tonie!Powódź! http://www.dogomania.pl/threads/185776-PRZYTULISKO-TONIE!!!-Pow%C3%B3d%C5%BA!/page51 Quote
Awit Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 No i słuszna decyzja. Niech Tosieńkę odnajdzie domeczek bliżej i ze starszymi ludźmi Quote
marta23t Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Atomowka napisał(a):No a już się cieszyłam, ale to nic wierzę, że lada moment znowu będą szczęśliwa bo wiem, że Tosia zasługuje na najlepszy dom pod słońcem, najlepszy dla niej. A czy temu Państwu została polecona jakaś inna sunia? Szkoda by zmarnować dobry domek Tosia jest teraz najszczęśliwsza bo o lepszy dom niż ma teraz u Margo będzie trudno:) założyłam Państwu wątek na dogo ale wolałabym zeby pies był z ich okolic żeby mogli go poznać ze względu na małe dzieci - tak będzie lepiej i dla psiaka i dla ludzi. to ten wątek ze Słupska co Rufiego wrzuciłaś:) Quote
Atomowka Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Wiem wiem Marta, trzymam kciuki że się Rufi spodoba Państwu, bo niestety u niego kiepsko ma czas do czerwca,a potem nie wiem co z nim będzie. Ale to nie o nim wątek. Tosiu kochana do domku, do domku hop hop. Ja nie wiem jak to jest, że ona jeszcze czeka na dom to chodzące złoto, ludzie powinni się o nią bić. Całusy w nosek maleńka księżniczko. Quote
snuszak Posted May 21, 2010 Author Posted May 21, 2010 mam wstępnie zainteresowaną osobę na adopcję Tosi z ogłoszenia, zobaczymy może pojawi się na forum Quote
margo54 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Tosine konto powiekszyło się o wpłatę od Kami23- 10 zł-ślicznie dziękujemy!!!!! W tej chwili jest "górka" w wysokości 32 zł i zostanie przeznaczona na Tosię, gdyby zaszła taka potrzeba. Ciekawa jestem jaki domek zainteresował się Tosią.Zobaczymy co z tego wyniknie. Nam Tosia w najmniejszym stopniu nie przeszkadza, może być tak długo aż nie znajdzie domku, ale chciałabym, aby trafiła naprawdę w dobre ręce, bo zasłużyła na to. Quote
Atomowka Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Czekamy na domek z bajki bo Tosia to przecież księżniczka, A tak btw zajrzyjcie do psiaków, koczują na stacji benzynowej przy mega ruchliwej drodze. Potrzebne jakiekolwiek deklracje http://www.dogomania.pl/threads/186098-Dwa-psy-z-pod-stacji-benzynowej-przy-trasie-A8-%28Warszawa-Katowice%29-Potrzebuj%C4%85-pomocy/page3 Quote
Akrum Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 snuszkak napisał(a):mam wstępnie zainteresowaną osobę na adopcję Tosi z ogłoszenia, zobaczymy może pojawi się na forum jejku... to po raz kolejny zaciskamy mocno kciuki :) Quote
snuszak Posted May 23, 2010 Author Posted May 23, 2010 na chwilę kontakt się urwał, zobaczymy, ale mam kolejne zapytanie na maila więc mimo, że na tą chwilę nie ma konkretnego domku to jest zainteresowanie i tym bardzo się ciesze, bo np nasz tadek ze schroniska młody, ładny i kudłaty super do ludzi czeka długo a zapytania zero więc Tosia ma duża szansę znaleźć coś super :) Quote
snuszak Posted May 23, 2010 Author Posted May 23, 2010 pierwszy post z wpłatą od Kami aktualizowany, serdecznie dziękujemy :) Quote
Akrum Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 jejciu, fajnie by było, żeby Tośka już do swojego domku się przeniosła... musi się jakiś dobry znaleźć :) Quote
snuszak Posted May 30, 2010 Author Posted May 30, 2010 no i ucichło wszystko.... chyba stawiam za duże wymagania domkowi :evil_lol: ale cóż taka księżniczka wymaga najlepszego Margo jak sunia, czy jakieś zmiany w zachowaniu są? Jak z jej sikaniem dalej musi wychodzić tak często czy zaczyna się to regulować? Quote
snuszak Posted May 30, 2010 Author Posted May 30, 2010 no i znalazlam bannerek Tosi, kto robił? Jest piękny bo wyrazisty od razu zwróciłam na niego uwagę Quote
upadlyaniol86 Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 A na Allegro jest? jak nie to mogę zrobić ogłoszenie. Quote
Atomowka Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Może jakieś nowe fotki Tosieńki zobaczymy? Stęskniłam się za tym małym stworzonkiem Quote
Akrum Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 dostałam zapytanie w sprawie TOśki na maila, pytanie - jaki jest jej stosunek do dzieci. Odesłałam panią/pana żeby napisała maila do snuszkak Quote
margo54 Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Tosia ma się dobrze.Z sikaniem znaczna poprawa, nie pamiętam już, kiedy ostatnio załatwiła się w domu.Ale musi wychodzić częściej niż pozostałe psiaki a juz na pewno zaraz po obudzeniu.Ale od kilku dni SAMA JUŻ USTAWIA SIE PRZY DRZWIACH GDY CHCE WYJŚĆ,więc chyba zrozumiała o co chodzi.Tylko tych wyjść jest bardzo wiele w ciągu dnia, ale nie jest to dla nas problemem. Rano wychodzi ok 5-tej a wieczorem ostatni raz ok.23-ej.Wtedy prześpi całą noc bez problemu i rano nie ma niespodzianki na podłodze. Apetyt ma doskonały i bardzo dobrze radzi sobie tymi resztkami ząbków.Wszystkie dolegliwości jelitowe już dawno minęły, Tosia wcina wszystko i przepycha się jako pierwsza do stołu:evil_lol: Z resztą dzieciaków stosunki ok, żadnych problemów, zachowuje się, jakby innych psiaków w domu nie było. Koty przegania głośnym szczekaniem ale krzywdy nie robi. Od pewnego czasu wita mnie, gdy wracam z pracy i kilka razy zdarzyło sie, że podskakiwała i usiłowała dawać buziaki.Było wyraźnie widać radość w jej zachowaniu. Większość dnia przesypia, ale to już leciwa sunia. Bardzo nerwowo reaguje w momencie raptownego przebudzenia i wpada w panikę, gdy usiłuję ją np wyczesać. Zwłaszcza nie pozwala sobie nic zrobić na brzuszku a ma tam dużo sfilcowanej sierści której nie wycięłam przy pierwszej kąpieli.Boi się leżęć na plecach, usiłuje wtedy nawet kąsać, może ma jakieś złe wspomnienia związane ze sterylką, nie wiem, na razie dałam sobie z tym spokój, żeby jej nie stresować. Może później sie uda. Fotek na razie niestety nie będzie, stary aparat wyzionął ducha, ale w czwartek przyjedzie nasza Karolina z aparatem i wtedy zrobimy troche fotek. Quote
Awit Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Ojej jak fajnie się czyta taki opis Tosieńki, ona jest szczęśliwa:-) Quote
Atomowka Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Super,że Tośka się dobrze miewa. Czekam zatem na foty babci Quote
marta23t Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 ZGŁOSIŁ MI się jeszcze jeden domek po Tosię ale myślę, że to nie to:( odmówiłam...za dużo zwierząt i nieogrodzone podwórze.. Quote
snuszak Posted June 1, 2010 Author Posted June 1, 2010 zdecydowanie Marta odrzucamy takie domki.... teraz robie praktyki w kiepskich godzinach ale za 2 tygodnie pójdę z Tobą do schroniska do Poznania :) Quote
Recommended Posts