Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

pewnie nie, bo w ogłoszeniach były te zdjęcia jeszcze ze schronu dodane, a nie miałam czasu pozmieniać, zawalona jestem i nie wiem w co pierwsze ręce włożyć...

• Replies 467
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no ja też zastanawiam się co u Tosi? Były jeszcze jakieś wpłaty? Ja czekam, po weekendzie powinnam mieć wszystkie wpłaty z bazarku na koncie to prześlę :)

Posted

Doszła wpłata od Akrum-50 zł-ślicznie dziękujemy:iloveyou:
U Tosi wszystko w porządeczku, apetycik dopisuje, powoli aklimatyzuje się w domu, początkowo izolowała sie od reszty domowników i znalazła sobie kącik za stołem, tam większą część dnia przesypiała, teraz stara się uczestniczyć więcej w życiu domowym, uprawia "żebractwo" przy stole, tak jak reszta towarzystwa a w nocy przychodzi do sypialni i śpi obok lóżka.
Przez to ,że jest głucha, ciężko nauczyć ją załatwiania potrzeb na dworze,ale może w końcu zrozumie, o co nam chodzi.Poza tym, wydaje mi się, że ona jest jeszcze w lekkim stresie i dlatego posikuje w domu. Potrafi sikać po kilka kropel co parę minut.
Ale pracujemy nad tym, dostaje dużo pieszczot i szkoda, że nie słyszy, co do niej się mówi.Bardzo delikatnie trzeba ją budzić, bo gdy śpi a poczuje dotyk, to reaguje bardzo nerwowo.
A koty przegania od miski głośnym szczekaniem, aż dziw, że taki donośny głos wydobywa się z tak małego ciałka.Kondycję ma niezłą , potrafi nieźle biegać.

Posted

Oj TOśka, naucz się że swoje potrzeby trzeba załatwiać na dworze, w końcu taka ładna pogoda coraz częściej, więc pewnie cześciej na dworze siedzisz - to może w końcu zrozumiesz o co chodzi?!! :)
A tak poza tym, to szkoda, że nie słyszysz... i może dlatego tak głośno szczeka ;)

Posted

Chcę jeszcze troche poczekać z badaniem, bo sunia dopiero teraz zaczyna się otwierać i zaczyna uczestniczyć w życiu domowym, więc może to będzie na tle nerwowym.Nasz Szymek też tak posikiwał przez pierwsze trzy tygodnie pobytu u nas.
Dzisiaj po raz pierwszy Tosia ustawiła sie przy drzwiach razem z innymi psiakami i wyszła na spacer. Dotąd trzeba było ją wynosić lub wyprowadzać na smyczy.I po załatwieniu potrzeb pędem biegła do domu.Dzisiaj trochę pospacerowała sama i z ciekawością obwąchiwała teren.Z tym sikaniem też jest dziwnie trochę, bo potrafi przespać prawie całą noc bez sikania.A w ciągu dnia po powrocie ze spaceru i po wysikaniu, czasami juz po kilku minutach pobytu w domu znowu sika ,co prawda niewiele.

Posted

akurat za dużo tu nie poradzę, bo ani wetem nie jestem ani specjalistką w tych sprawach, jedynie troszkę podobny miałam start z Aurorą - tymczasowiczką ale skończył się po około 2 tygodniach, to albo znaczenie było albo stres - bo to dzikus był kompletny do ludzi

Posted

wysyłałam kiedyś Tosię do mikropiesków do adopcji, ktoś mi teraz odpowiedział że tam jest ale ja jej nie widzę :shake: może ktoś kto tu zagląda bardzie zna ten wątek, bo chciałam uzupełnić parę wiadomości o Tosi, wklejałam ją jak była jeszcze w schronisku to w zasadzie nic o niej nie wiedzieliśmy :shake: na kudłacze w potrzebie też by można wrzucić, no i natknęłam się kiedyś na taką stronę o psach - dziadkach do adopcji tylko to nie tu na forum też chciałam wrzucić

Posted

No popatrzcie jaka ta Tosia - odgania koty od miski:) fajnie, że tak się staruszeczka otwiera i że już z psiakami chodzi na spacery. A jak w ogóle reaguje na inne psy? Szuka z nimi kontaktu?

Posted

uzupełniłam info na mikropieskach, wrzucać Tosię na kudłacze i te staruszki czy ktoś już to zrobił?
Dzięki Margo i Mmd za podpowiedzi. Ja czekam na ostatnią wpłatę z bazarku aby przelać całość to będzie 57 złotych.
Margo chce aby tylko wyrównać dług do 0 i kończymy zbiórkę. Na jedzonko i resztę jest, dopiero jak odpukać do weta trzeba będzie jechać to będziemy zbierać.

Posted

snuszkak napisał(a):
uzupełniłam info na mikropieskach, wrzucać Tosię na kudłacze i te staruszki czy ktoś już to zrobił?
Dzięki Margo i Mmd za podpowiedzi. Ja czekam na ostatnią wpłatę z bazarku aby przelać całość to będzie 57 złotych.
Margo chce aby tylko wyrównać dług do 0 i kończymy zbiórkę. Na jedzonko i resztę jest, dopiero jak odpukać do weta trzeba będzie jechać to będziemy zbierać.

Ja wysłałam 30 to razem 87, długu zostanie 23 złote, czyli już prawie na czysto Pani Krecikowa wyszła:)

Posted

Dzisiaj Tosia chyba już przełamała swój lęk i po raz pierwszy sama wyszła z domu do ogrodu i długo spacerowała.Korzystała z otwartych drzwi balkonowych i kilkakrotnie wychodziła.I ani razu nie załatwiła się w domu:lol: A teraz śpi i ani drgnie.

Kwiatki bardzo jej się podobały

I już wie, że przy stole zawsze coś wpadnie do pyszczka

Posted

Ale Tosia ma puchatą ta siersć, nie ten pies normalnie, wygląda teraz super, mi się z takim puchatym niedzwiadkiem kojarzy :):)
no i bardzo się cieszę z postępów z załatwianiem, czyli chyba Tosia wie o co chodzi tylko musi często wychodzić? A może kwiatki ją tak relaksuja :)

Posted

[quote name='margo54']Dzisiaj Tosia chyba już przełamała swój lęk i po raz pierwszy sama wyszła z domu do ogrodu i długo spacerowała.Korzystała z otwartych drzwi balkonowych i kilkakrotnie wychodziła.I ani razu nie załatwiła się w domu:lol: A teraz śpi i ani drgnie.

Kwiatki bardzo jej się podobały

I już wie, że przy stole zawsze coś wpadnie do pyszczka

Tośka, to nie ten sam pies, którego widzieliśmy na zdjęciach ze schronu... ktoś ją podmienił? hihi
Taka puchata sierść, rozczesana, wykąpana... pychol zadowolony...
No i tak słodko wpatrzona do góry na stół... po prostu miodzio :)

Posted

Przelałam dziś na Tosię 57 złotych :)
Jak się ogarnę to trzeba by zrobić jakiś porządek w ogłoszeniach z nowymi zdjęciami.
Ktoś ma może gotowy dobry tekst albo może napisać?