Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

O jejku ależ super wieści, osobiście zakochałam się w tym malutkim pluszaku:loveu: Jak dobrze, że w końcu opuści to straszne miejsce.
Maluch idzie do tej Pani na DT czy DS?

• Replies 467
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

na chwilę dopadłam do kompa:)Krecik to Pani Krecikowa po sterylce:) już pojechała do dt:) była strasznie przerażona:( maleństwo tak dygotało że aż serce się krajało. Pani wspaniała- Krecikowa będzie miała super domek tymczasowy. muszę doadać jak to z tymi nr konta będzie bo myślę, że wpłaty na Krecika najlepiej byłoby przesyłać do Pani bezpośrednio na konto. Pani jest osdobą zaufaną, pomaga nam przy psach z fundacji więc pewne jest na 100 procent że pieniążki będą a Kreta. ale jeszczemuszę Pani o to konto się podpytać. Krecikową czeka kąpiel i cięcie bo ma kupy we włosach wszędzie. Mała nie ma prawie ząbków, oczka ma z lekką zaćmą ale nie jest ślepa całkowicie. na więcej info czekamy z dt:)

Posted

Atomowka napisał(a):
O jejku ależ super wieści, osobiście zakochałam się w tym malutkim pluszaku:loveu: Jak dobrze, że w końcu opuści to straszne miejsce.
Maluch idzie do tej Pani na DT czy DS?

póki co dt:) szukamy domku stałego

Posted

jak tylko będą zdjęcia dobre do ogłoszeń to ruszamy z akcją poszukiwania domku dla Krecikowej ( to imię za długie i średnie dla suki tak myślę, pewnie dt je zmieni ) też jestem za tym by wpłacać pieniądze bezpośrednio na DT, mogę reką albo nawet nogą poręczyć za wiarygodność i wspaniałość nowych Państwa naszej staruszki, no i tu taka prośba, prosimy Margo o napisanie co w tej chwili jest potrzebne dla suni, czy może karma, czy posłanie jakieś, jeśli mała trafi do weta to rachunki by były ważne, dziękuję za to DT!

Posted

Witaj Kasiu,oto pierwsze wieści- sunia jest naprawdę maleńka,podróż zniosła dobrze, była bardzo grzeczna.W tej chwili wygrzewa się przy kominku po kąpieli, wystrzygłam jek bardzo dużo sfilcowanej sierści oblepionej czym tylko możliwe.Najwięcej miała z tyłu, może dlatego chodziła tak ciężko, że przy ogonku grubości ołówka wisiały grube kłęby filcu.:-(Marta już pisała, że jest stareńka, ma 12 lat i tyle, co zdołałam zauważyć, tylko jeden ząb i ten też w nienajlepszym stanie.Poza tym wydaje mi sie spuchnięta z jednej strony pyszczka, ale to ocenię dokładnie później, jak się trochę oswoi z nową sytuacją.

Posted

Mała dostała od nas imię Tosia.
Na razie mamy dla niej wszystko ale w przyszłym tygodniu chcemy podjechać z nią do gabinetu na dokładniejsze przebadanie i może się zdarzyć, że potrzebne będą jakieś nakłady finansowe na badania i leczenie, a wtedy mogłoby to przekroczyć moje możliwości finansowe.Bo mamy teraz 12 kotów i trzy psy, bo kilka dni temu podjęliśmy decyzję o adopcji Szymka:lol:
Ale bądźmy dobrej myśli, może nie będzie takiej potrzeby abym musiała prosić o jakieś szczególne wsparcie finansowe.
Pierwsze fotki Tosi na "nowej ziemi" wstawię później.

Posted

ale wspaniałe wiadomości :) po pierwsze nasz Krecik okazał się Panią Krecikową, po drugie już jest w dt, po kapieli i strzyżeniu, wygrzewa się przy kominku... normalnie margo54 spadłaś jej z nieba :)

Posted

Skoro Krecik okazał się Krecikową a właściwie okazał się Tosią to muszę ta informację szybko skorygować bo pozwoliłam sobie wrzucić malucha do mnie na NK. Choć nie widziałam panienki na żywo to jednak od razu skradła moje serce, jest po prostu fantastyczna.:loveu: Więc w razie czego myślę, że wyskubię dla niej chociaż 20 zł:lol: Podejrzewam, że nowego domku raczej będziecie wolały szukać w Waszej okolicy, czy bierzecie pod uwagę całą Polskę? Wymiziac proszę porządnie dziewuchę i powiedzieć do uszka, że wszyscy ja kochamy:loveu:

Posted

ale brudas... chyba wszystkie psy po niej deptały, paskudziły
i widać ten sławny już ząb...

Zanosi się na kolejną wielką metamorfozę po wielkim czyszczeniu i czesaniu

Posted

Tosia po kąpieli od razu lepiej:)
Margo mam pytanie czy byłaby możliwość żeby kaskę zbierać bezpośrednio na Twoje konto? żeby nie było potem problemów z przelewami itd? jakby była w przyszłym tygodniu pilna potrzeba na weta proszę o kontakt;)

Posted

Kochane apeluję o zbióreczkę na Tosię. dt jest i to super domek ale teraz musimy dopilnować żeby nie została Margo sama. doceńmy jej wspaniałe serce i pokryjmy wszelkie koszta weterynaryjne itp Tosieńki.
Domku szukamy o ile to możliwe w okolicy ale super domków z innych stron świata nie dyskwalifikujemy;)