Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Akrum']hm... tylko gdzie takie domowe dt szukać?? każdy ma pozajmowane miejsca...[/QUOTE]
Każdy, kto obraca sie w psim świecie, ma jakieś swoje kontakty. ;)
Może chociaż hotel z warunkami domowymi?

Kto tu zarządza, trzeba zmienić tytuł, zbierać kasę dla niego.

• Replies 467
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='snuszkak']
teraz mnie nie będzie ten tydzień więc proszę o podnoszenie tematu może ktoś chłopaczka zobaczy[/QUOTE]
Zarządzająca będzie 9 kwietnia, jak mi wychodzi z obliczeń.
Może nie spodziewała się, że komuś będzie chciało się coś robić, IMHO od samego podnoszenia jeszcze żaden pies domu nie znalazł.

Posted

Akrum zrobiła ogłoszenia i w jednym był namiar, więc ściągam tu siły zarządzające.
Ogłoszenia - kolejny pakiet będzie dziś/jutro - niestety na bazie tych zdjęć które są, ale może to i lepiej, bo budzą litość.

Deklaracje trzeba bezwzględnie zbierać.

Posted

pytam wszędzie, gdzie możliwe, ale większość znajomych już obstawiona pieskami inni znów nie, bo małe dzieci w domu...ah, czuje się taka bezradna...

Posted

melduję się na wątku. dziękujemy ślicznie za ogłoszenia. ponieważ Kasia wyjechała postaram się popilotować wątek Krecika. dom tymczasowy bardzo pilnie potrzebny bo w schronie długo nie pociągnie maluszek. w razie pytań będę pytać schronu i Was informować. mamy hotel w okolicy ale to taki kojcowy na większe psy raczej i 15 zł na dobę:( przydałby się tymczas bezpłatny w zamian za karmę i pokrycie kosztów weta - jedzonko i część kosztów weterynarza mogę pokryć.

Posted

[quote name='Akrum']pytam wszędzie, gdzie możliwe, ale większość znajomych już obstawiona pieskami inni znów nie, bo małe dzieci w domu...ah, czuje się taka bezradna...[/QUOTE]

zapisze sobie ten watek, bede sledzic co sie dzieje; mysle, ze dam rade cos chociaz jednorazowo wplacic jakby sie znalazl platny tymczas...
on juz naprawde potrzebuje czegos na dozycie.......
sprobuje zaprosic morisowa, ona sie zajmowala takimi starenkimi bidami, moze cos jej wpadnie do glowy...

Posted

[quote name='marta23t']dom tymczasowy bardzo pilnie potrzebny bo w schronie długo nie pociągnie maluszek. w razie pytań będę pytać schronu i Was informować. mamy hotel w okolicy ale to taki kojcowy na większe psy raczej i 15 zł na dobę:( przydałby się tymczas bezpłatny w zamian za karmę i pokrycie kosztów weta - jedzonko i część kosztów weterynarza mogę pokryć.[/QUOTE]
dobrze by bylo to napisac gdzies w jednym z pierwszych postow...

Posted

[quote name='sleepingbyday']o rety kotlety.
ile ma lat, czy był diagnozowany -i powtarzam - faktycznie nie widzi?

niby przecyztałam wątek, a nie dojrzałam tych danych.
mmd, co mi nie mówisz że takie krecię jest???[/QUOTE]
no właśnie chyba tu nie jest jednoznacznie napisane że nie widzi, też nie mogę tego znaleźć...
Faktycznie trzeba by się skontaktować ze schronem i o wszystko wypytać, zeby jak najwięcej info tu było.

Posted

[quote name='sleepingbyday']o rety kotlety.
ile ma lat, czy był diagnozowany -i powtarzam - faktycznie nie widzi?

niby przecyztałam wątek, a nie dojrzałam tych danych.
mmd, co mi nie mówisz że takie krecię jest???[/QUOTE]
Pytałam i nie jest to na podstawie diagnozy, ale chodzi tak niepewnie... tak Marta mi powiedziała.
Jak dla mnie to on pewnie kiepsko widzi, ale oczka ma czyste nie takie z zamgleniami....

A miałam Ci mówić, żebyś wiedziała, że myślałam, tylko nie chciałam, żeby to było jak sugerowanie czegoś:eviltong:

Posted

chodzi z główką przy ziemi i węszy jak krecik. to sugeruje że może słabo widzieć lub nie dowidzieć. typowy zabielmionych oczek nie ma - ale nie każdy niewidzący psiak takowe ma. wątek musi Kasia edytować więc nic nie jestem w stanie dopisać niestety:(

Posted

Jeśli chodzi o Morisową to ona zwykle tymczasuje biedaki z Palucha, wątpię, żeby miała miejsce ale zapytam.
A w Poznaniu nie ma takich Morisowych? ;) Nikt nie przychodzi Wam do głowy?

Posted

mamy w Poznaniu mało dt. nawet hoteli nie ma wiele:( wszystkie domki obłożone. ja sama mam 3 psiaki. Kasia ma teraz na tymczasie suczkę:( ogólna lipa żeby brzydko nie napisać dupa:(

Posted

co do weta ciężko stwierdzić- wiadomo w każdym schronie każdy pies jest teoretycznie badany ale jak w praktyce to też wiadomo..nie wiadomo od kiedy jest w schronie - Pani która się staruszkami zajmuje nie było ale zaraz napiszę maila i zapytam. mało wiemy bo nie jesteśmy wolontariuszami w tymschronisku. poprostu robimy foty i wrzucamy te najbardziej potrzebujące. dlatego tak mało wiadomości.

Posted

[quote name='mysza 1']Morisowa ma zapchaną skrzynkę.

A kikou? Pod Wrocławiem chyba, wiem, ze ma tymczas dla staruszków.[/QUOTE]
tak, ma zapchana, ale napisalam do KWL, oni dzialaja jakby razem wiec jesli on dostal to jej przekaze na pewno; wiem, ze ona dziala na paluchu, ale doswiadczenie ma i intuicje - moze pomoze; zwlaszcza, ze to taki malenki pieseczek...
w kazdym razie zawsze warto probowac

Posted

Przeczytałam wątek od początku.....straszna bieda z tego Krecika:-(.....jak będą zbierane fundusze wspomogę Malucha oczywiście...

Jak pomyślę że taka kruszynka w schronie siedzi.....:shake: