Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tosia była jedną z wielu mieszkanek schroniska w Poznaniu, żyła w jednym dużym boksie z innymi psami, które ją przepychały.
Sunia zupełnie sobie nie radziła.

Tosia w schronisku

Na szczęście Tosi udało znaleźć się domek tymczasowy, bezpłatny, jednak musimy pokryć koszty weterynaryjne ewentualnego leczenia suni, gdyż DT zapsiony i zakocony na całego nie podoła kolejnym wydatkom.
Tosia ma około 12 lat, ma 20cm wysokości i waży niecałe 5kg, mimo bujnego włosa przez co wydaje się grubiutka wystają jej kości.
Toleruje psy, koty chociaż miłości z nimi raczej nie będzie. Potrzebuje kochającego domku stałego. To starsza bezproblemowa sunia, często śpi, wystarczy jej kawałek miejsca i miseczka z jedzeniem - kto przygarnie Tosię do domu starości?
Sunia ma lekko przytępiony wzrok ale widzi, tak jak zwyczajnie widzą starsze już psy. Ząbki ma starte, wystaje tylko jeden kieł. Biedactwo musiało dużo przeżyć :-( Szukamy dal niej domku

Wydatki:
Weterynarz 12.04.2010 - 113zł
Weterynarz 13.04.2010 - 116zł
Weterynarz 14.04.2010 - 46zł
Weterynarz - leczenie uszek - 50zł
Razem: 325zł

Wpłaty:
Tora&Faro - 50zł
Li1 - 50zł
Atomowka - 15zł

Akrum - 50zł
mmd - 30zł
snuszkak (bazarek) - 57zł

Kami23 - 10zł
Kami23 - 10zł
Sleepindbyday - 35zł (bazarek)
Upadlyaniol68 - 20zł
snuszkak bazarek - 20zł

Wynik końcowy = +22:)

• Replies 467
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jestem i podnosze małego krecika... ależ on biednie wygląda...
snuszkak, a nie dałoby rady umieścić go w dt u tego wolontariusza, który miał kiedyś awaryjnie brać osiaka, który potem okazał się sunią, ta niewidoma bez oka, która niestety zmarła w szpitaliku schroniskowym w Poznaniu?

Posted

myślę że nie ma takiej możliwości :( w sensie miejsce nie jest wolne... to taka kruszynka mniejsza od moich kotek że domek a nie kojec jest wyjściem dla niego

Posted

Śliczny.
Można byłoby spróbować.... tak sobie tylko myślę... w sumie parę ogłoszeń, parę deklaracji... może by się udało....

Posted

I maleństwo pewnie niedowidzi, że tak noskiem przy ziemi niucha.
Straszna bida, łapeczki króciótkie, włoski się szargają po brudnej ziemi:-(
Powinien w domku w łóżeczku całe dnie spędzać....

Posted

A na kogo kontakt podajesz? Na siebie?
Cholera, mam zaklepany duuuży zestaw na bazarku i tak pomyślałam o tej bidzie, bo inna bida znalazła DS zanim się ruszyło.

Posted

Na razie takie, a jak bedzie więcej informacji to się zrobi znowu :)
Póki co niech go lub ją już ludzie widza w necie :)