Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam
Mam 2 letnią sunię doga niemieckiego z rodowodem.Sunia była tylko 2 razy wystawiana do tej pory w klasie szczeniąt.Więcej nie byłyśmy na wystawach z moich powodów rodzinnych i zdrowotnych.
Zamierzenie było inne,a niestety los zrobił swoje.
Chodzi mi o to,że doczytałam się czegoś na stronie związku kynologicznego-że ostatnia klasa-pośrednia jest od 15 miesiąca do 24 miesięcy,i o tym decyduje wiek psiaka przed dniem wystawy.
Następna klasa po pośredniej to już jest klasa championów,a moja championatu nie uzyskała.
Czy to znaczy,że zakończyła się już jej kariera wystawowa?
Szczerze mowiac,jest mi bardzo szkoda.. została wybrana jako jedno z najładniejszych szczeniąt z miotu... I myślalam,ze teraz sie w miare mozliwosci wezme z nią za wystawy,bo wczesniejsze przykre okolicznosci mi na to nie pozwoliły.
Z gory dziekuje za odpowiedz.

Posted

źle sie doczytałaś..
po klasie pośredniej jest klasa otwarta, gdzie wiek jest od hmm 15/ 18 /24 miesięcy (qrcze już nie pamietam) i nie ma ustalonego wieku granicznego

za to od 8 lat jest również klasa weteranów

Posted

To jest informacja ze strony związku kynologicznego:
że klasa otwarta-jest dla psów powyżej 15 miesięcy.
Zmyliło mnie to troszkę,bo w innych lasach,tzn.pośredniej był podział na pieski i suczki,a tutaj tak to jest napisane,że wydawało mi się,że dotyczy to tylko piesków,a nie suczek.
A czy w klasie otwartej możemy zdobyć oceny ,które potem pomogą nam w dojściu do suni hodowlanej?
Planowałam,żeby za jakieś 2 latka miała szczeniorki,o ile by zdobyła dużo bardzo dobrych tytułów na wystawach.

Posted

Klasa szczeniąt - psy/suki od 6 do 9 msc.
Klasa młodzieży - ps/suki od 9 do 18 msc.
Klasa pośrednia - psy/suki od 15 do 24 msc.
Klasa otwarta - psy w wieku powyżej 15 msc.

Posted

Dagmarka,to mnie już chyba przeklęła za to,że nie moglam w wystawach wcześniej uczestniczyć :P
oczywiście trochę żartuję.
Tak,moja Vena to siostra Anastazji,z tą różnicą,że moja jest czarna.